سرویس دریچه: هیات شباب الامام خمینی(ره) در واقع یک حرکت جهانی با مشارکت تمام هیئات ایرانی است. این هیات در مسیر پیادهروی اربعین، شاهد حضور سخنرانان و اساتید جبهه فرهنگی انقلاب در ایام منتهی به اربعین حسینی خواهد بود.
حجت الاسلام مرتضی آقاتهرانی در ویژه برنامه آغاز پیادهروی اربعین در نجف در تاریخ 7 آذر 94 به سخنرانی برای زائرین حسینی پرداخت.
وی در قسمتی از سخرانی خود به مفهوم ظلم اشاره کرد. قسمتی از این سخرانی را در زیر میخوانید:
«إِنَّا عَرَضْنَا الْأَمَانَةَ عَلَى السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ الْجِبَالِ فَأَبَيْنَ أَنْ يَحْمِلْنَهَا وَ أَشْفَقْنَ مِنْهَا وَ حَمَلَهَا الْإِنْسَانُ إِنَّهُ كَانَ ظَلُومًا جَهُولًا»
آیه ای که تلاوت شد می فرماید ما بر آسمان ها و زمین و کوهها، امانت را عرضه کردیم، اینها ابا کردند از این که زیر بار این امانت بروند، نپذیرفتند و أشفقنَ منها، ترسیدند از آن که مبادا امانت را بگیریم ولی امانتداری نتوانیم بکنیم. تنها موجودی که این امانت را پذیرفت انسان بود؛ حملها الانسان، یعنی انسان این را پذیرفت.
إنه کان ظلوما جهولا؛ این انسان با این که پذیرفت اما بسیار ظالم و بسیار جاهل است. ظالم کسی را می گویند که دربرابر عادل است، عدل در برابر ظلم است، عدل یعنی وضع الشیء فی موضعه، هرچیزی را جای خودش گذاشتن. من پول دادم این خانه را خریدم پس این خانه برای من است. من درس خواندم پس نمره خوب به من بدهید، من زحمت کشیدم باید پول زحمتم را بگیرم، اگر به من ندهیم ظلم است، حتی جواب سلام ندادن ظلم است، حق همسرش را آدم ادا نکند ظلم است. حق شاگردش را استادش را و همکارش را ادا نکند ظلم است.
هرکسی حقی دارد، پدر و مادری که انسان را تربیت می کنند حقی دارند، شهیدی که از جان و مال و همه چیز خود برای احیای دین شما که دین را به من و تو بیاموزد، می گذرد، حقی دارد. وقتی که اباعبدالله الحسین راهی را برای ما باز می کند حقی دارد، وقتی به برکت وجود اباعبد الله الحسین خدا نعمت هایش را به ما می دهد حقی دارد. وقتی پیامبر کتک می خورد و توهین می شود کتاب خدا را به من و شما می دهد حقی دارد، برای همین بعد از هر نماز هر عبادت برای او و آل او صلوات هدیه کرد.
یک بچه مسلمان باید مواظبت کند که حق و حقوق افراد را مراعات کند، حتی اگر کسی به من سلام کرد من باید جواب بدهم، و السلام علیکم و رحمت الله. «وَ إِذَا حُيِّيتُمْ بِتَحِيَّةٍ فَحَيُّوا بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا» به تو سلام کرد به او جواب بده، بلکه بهتر جواب بده؛ تو بگو علیکم السلام.
هدیه برای تو آورد باید درک کنی، کار می کند برای تو باید درک کنی، محبت می کند به تو باید بفهمی، إنه کان ظلوماً، نمی گوید این انسان ظالم است می گوید ظلوم است، ظلوم را اقایان علماء می فهمند یعنی خیلی ظالم است و از حد می گذراند.
بزرگترین ظلم چیست، إن الشرک لظلم عظیم، شرک به خدا بزرگترین ظلم است، تورا خدای یگانه آفریده، بندگی خدا نکردن ظلم است، به موقع نماز نخواندن ظلم است، حرف خدا نشنیدن و حرف این و آن را شنیدن ظلم است.
آنقدر این واژه ظلم وسعت دارد که در روایات است حتی اگر یکی پیاده دارد میرود تو سوار مرکب هستی، مواظب باش فریاد نزنی که بترسد وگرنه ظلم است زیرا حق تقدم با عابر پیاده است. اولیای خدا این چیزها را مراعات می کنند.
در ادامه میتوانید صوت کامل این سخرانی را در حلقه وصل بشنوید و دانلود نمایید: