
حلقه وصل: نشریه حلقهوصل تصمیم گرفته است تا به مناسبت سالگرد پرواز تلخ اردیبهشتماه به بازخوانی نشریه شماره 118 خود بپردازد.
شما صحبتهای دکتر سپهر خلجی رئیس شورای اطلاعرسانی دولتسیزدهم را میخوانید:
مشی اخلاقی آیتالله رئیسی در شیوه مدیریتی ایشان هم بروز داشت. ایشان همیشه تأکید میکردند باید با مردم صادق باشید. میگفتند اگر وعدهای به مردم داده شد، پیگیری کنید تا به نتیجه برسد. اگر جایی هم احساس میکنید امکان تحقق آن وعدهای که دادید نیست، با مردم صحبت کنید و بگویید کار را پیگیری کردم ولی بنا به دلایلی نشد!
یکی از مسائلی که همیشه با ایشان مطرح میشد، موضوع مسکن بود. ایشان در ارتباط با ساخت مسکن مطلبی گفته بودند که البته حرف ایشان نبود، یک تکلیف قانونی و مصوبه مجلس بود: سالی یک میلیون مسکن. این کار متأسفانه در ادوار گذشته انجام نشده بود. بخشی از مشکلاتی که در حوزه مسکن برای مردم به وجود آمده بود، ناشی از همین مسأله بود. در گذشته مسئولینی سر کار بودند که به این مسئله معتقد نبودند. وقتی دولت به تعهداتش عمل نمیکند، نتیجه این میشود که عرضۀ مسکن کم میشود و قیمت افزایش پیدا میکند. ایشان از ابتدا میدانستند یکی از دغدغههای جدی مردم بحث مسکن است، بنابراین تلاش کردند به تکلیف قانونی دولت عمل کنند. پس وعدۀ چهار میلیون مسکن را مطرح کردند، یعنی سالی یک میلیون مسکن. تا زمان شهادت ایشان، قریب به دو و نیم میلیون واحد مسکونی به اشکال مختلف در حال ساخت است یا در بافتهای فرسوده به صورت مشارکتی با تسهیلات دولت یا واگذاری زمین به مردم در حال اجراست. بنابراین هر جا که اقتضا داشت و مقدور بود، دولت در ساخت مسکن کمک کرد… ایشان میفرمودند تعهدی داریم و باید تا پایان دوره، تمام آن چیزی که تعهد کردهایم انجام دهیم، ولی ممکن است این تعهد تحقق پیدا نکند. اگر به هر دلیلی نتوانستیم به وعدۀ خود عمل کنیم، به مردم میگوییم که کار را تا مرحلهای پیش بردیم و برخی دلایل باعث شد نتوانیم آن چیزی را که هدفگذاری کرده بودیم محقق کنیم؛ ولی با مردم باید صادقانه بیان کنیم.
در سایر موضوعات میفرمودند با مردم صادقانه صحبت کنید. ایشان یک شخصیت کاملاً صادق و اخلاقی و متعهد بودند. این واقعیت را از کنش مردم میشود احساس کرد. وقتی آیتالله رئیسی به شهادت رسیدند، همه از اخلاقی بودن، مردمی بودن، پرکار بودن، و به فکر محرومان بودن ایشان سخن گفتند.
بعد از پیروزی حضرت آیتالله رئیسی در انتخابات و بعد از تشکیل دولت، تخریب سنگینی در حوزۀ رسانه با محوریت رسانههای بیگانه و همراهی بعضی از جریانهای داخلی علیه ایشان شروع شد، گویا اجماعی صورت گرفته بود تا تصویر ایشان را مخدوش کنند، ولی امروز از زبان مردم میشنویم که آن تلاشها به هیچ وجه موفق نبود.
حضرت آقا برای شهید عزیز اوصاف دقیقی به کار بردند که کاملاً از روی شناخت است. فرمودند رئیسجمهور جامعالاطراف و شخصیت برجستۀ نظام، مدیر کارآمد… حضرت آقا میدانستند که رئیسجمهور تحت چه فشاری قرار گرفته است. ایشان یک مدیر تکلیفگرا بودند. بارها میفرمودند باید تکلیفمان را انجام دهیم. ایشان میفرمودند من در این نظام مسئولم و باید به وظیفهام عمل کنم. همین مسألۀ رتبهبندی معلمان، قریب ۱۶ سال پیش تصویب شده بود ولی به دلیل هزینههایی که بر دولت تحمیل میکرد، هیچ دولتی زیر بار اجرایش نمیرفت. برآورد این بود که اگر رتبهبندی معلمان اجرا شود، قریب ۳۶ همت هزینه ببرد. آیتالله رئیسی میفرمودند ما مکلف هستیم و اجرای این قانون حق فرهنگیان کشور است. اجرای این قانون گشایش زیادی در وضعیت معلمان عزیز ایجاد کرد.
گفتمان رئیسجمهور عزیز ما همان شعارهای انقلاب بود، همان چیزی که حضرت آقا میفرمودند. آقا فرمودند ایشان صدای انقلاب بود و ما شعارهای انقلاب را از زبان ایشان میشنیدیم. آقای رئیسی دوگانهها را از میان برداشتند؛ دوگانۀ دیپلماسی-میدان، نظام-دولت و… نشان دادند اینها همه یکی هستند و در کنار هم معنا پیدا میکنند. نشان دادند دولت عین نظام است، دیپلماسی با میدان یکی است. شهید بزرگوار به عنوان یک سرباز، در خدمت نظام بودند. افتخار هم میکردند و از بیان این واقعیت هیچ تعارف و ابایی نداشتند. ایشان مدیری کاملاً تحولگرا بودند و تحولاتی عظیم در نظام مدیریتی کشور ایجاد کردند.