حلقه وصل: حجتالاسلام سید علیاصغر علوی پژوهشگر یزدی که پیشتر با مجموعه آثاری در حوزه عاشورا پژوهی شناخته و مطرحشده بود، این بار شفاخانهای برای مؤسسات و مجموعههای فرهنگی را به رشته تحریر درآورده است!
«من لا یحضره المدیر»؛ خودآموزی برای درمان بیماریهای تشکیلاتی کتابی ساده و تفکر برانگیز است که هوشمندانه شما راه به پدیدههای اطرافتان حساستر خواهد کرد.
استاد دکتر علیرضاییان که بهواسطه سالها ریاست بر دانشکدههای متعدد مدیریت کشور و تألیف آثاری که مرجع رشته مدیریت به شمار میرود در مقدمه این کتاب چنین نوشته:
«برادر اندیشمند بسیجی و پژوهشگر خوشفکر و خوشذوق جناب حجتالاسلام سید علیاصغر علوی کتاب من لا یحضره المدیر را با الهام از من لایحضره الطبیب محمد بن زکریای رازی برای حل بیماریهای تشکیلاتی بهویژه با رویکرد مدیریت فرهنگی نوشته است، ایشان که خود کارشناس و خبره مدیریت است بهخوبی بیماریهای تشکیلاتی را به زبان ساده و با قلم شیوای خود نگاشته است، بهگونهای که حتی برای کسانی که با ادبیات مدیریت آشنایی نداند، سودمند باشد.»
علوی نیز در سرآغاز کتاب خود با اشاره به اینکه منابع مدیریتی و تشکیلاتی بسیاری که در دسترس هستند فارغ از بومی نبودن و تفاوت در نوع نگرش نسبت به مسئله انسانشناسی و جهانبینی، ادبیات فراگیر و همهفهمی نیز ندارند، آورده است:
«باید اثری خلق نمود تا همه اهالی مجموعههای فرهنگی (از مدیرشان و غیر مدیرشان) از آن بهرهای ببرند و با ادبیاتش همراه شوند. اثری با رویکرد آموزش روان و ساده معلومات اولیه کارگروهی و ملاحظات آن. نیاز به یک خودآموز احساس میشود.»
وی در ادامه، این اثر را اینچنین معرفی کرده است:
«اندیشه سازی مدیران از رهگذر تمثیلهای پزشکی، تلاش این اثر است؛ بهعبارتدیگر در این اثر بین آموزههای ضروری و کاربردی مدیریت تشکلها در بیان استعاری «دردها و درمانها»، در ادامه به استقبالتان خواهد آمد و همین قالب جذاب و دلپذیر، اثر را به خودآموزی برای همه مشتاقان دانستن این دانش سودمند تبدیل کرده است، با این «من لایحضره الطبیب» ی که برای تشکلها و مجموعههای فرهنگی تدوینشده است، پزشک مجموعهی خود باشید. اینجا دانشکده علوم پزشکی شعبه مؤسسات و مجموعههای فرهنگی است.»
همانطور که مؤلف این اثر مطرح کرده در ابتدای این کتاب بهضرورت وجود پزشک تشکیلات پرداختهشده و در ادامه خواننده با فهرستی از بیماریهای مبتلابه تشکیلاتی مواجه میشود که در ابتدا تعریف بیماری و در ادامه علل ایجاد و زمینهها و صفات و آثار آن بیانشده و درنهایت به راهحلها و شیوههای درمانی این بیماریها نیز اشارهشده است.
نگارنده این اثر سه پیوست نیز برای کتابش در نظر گرفته است، گزارشی برای نمونه از بازدید تشکیلاتی، نسبت مزاجها و ظرفیتهای تشکیلاتی وابرو گشاده باش چو دستت گشاده نیست؛ عنوان این پیوستها است که توسط علوی به رشته تحریر درآمده.
در اولین پیوست این اثر، نگارنده مجموعه حسینیه گودال قتلگاه امام حسین (ع) را موردبررسی قرار داده است و با قلمش خواننده را راهی سفری به این مجموعه میکند. سفری که برای یک فعال فرهنگی و عنصر تشکیلاتی خالی از لطف نیست و او را با ایدههای راهگشا و متفاوت و راز و رمزهای این مجموعه موفق و به قول نگارنده «حسینیه کادر ساز» آشنا میکند.
گفتنی است اولین چاپ این کتاب ۱۹۴ صفحهای که توسط نشر سدید، انتشارات بسیج دانشگاه امام صادق (ع) منتشر شده اخیراً روانه بازار شده است.