به گزارش حلقه وصل، کتاب دو جلدی اسرار عرشیه، بررسی و تحلیل تعلیقات امام خمینی بر مصباح الانس به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)- دفتر قم، در تیرماه سال جاری منتشر شده و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
در مقدمه این کتاب آمده است:
امام خمینی(س) در مرحله اول جهاد علمی خود، به موازات فراگیری و تحقیق در فقه و اصول و دانشهای مرتبط با فقاهت و اجتهاد؛ از برترین اساتید، فلسفه و حکمت متعالیه و عرفان اسلامی را فراگرفت و در هر دو بخش به مدارج و مراتب عالی نائل آمد. ایشان در اوج نشاط علمی و کمال جوانی و شور و حال زندگی، کتابهای فاخر و ماندگار عرفانی خود را به رشته تحریر درآورد؛ کتاب شرح دعاء سحر و مصباح الهدایه از اولین و استوارترین تألیفات ماندگار ایشان در این زمینه است.
از جمله توفیقات خاص امام خمینی در دوره اوّل زندگی علمی، بهرهمندی از محضر علم و عرفان عالم ربانی و عارف صمدانی آیت الله محمدعلی شاهآبادی ـ اعلی الله مقامه ـ بوده که انگار به قم آمده بود تا حاج آقا روح الله به مدت هفت سال شاگرد او باشد. این شاگرد مستعد و موفق، به موازات استفاده از استاد بینظیر خود؛ علاوه بر نوشتن کتابی مانند مصباح الهدایه که در نوع خود عدیم النظیر است؛ بر دو کتاب بسیار مهم در عرفان نظری تعلیقات ارزشمندی نوشته است؛ یعنی تعلیقات بر کتاب شرح فصوص الحکم قیصری و تعلیقات بر بخشی از کتاب مصباح الاُنس فناری. گرچه ایشان پس از بازگشت استاد به تهران تا مدت یک سال به نوشتن تعلیقه بر مصباح الاُنس ادامه داده بود، ولی موفق به تعلیقه نگاری بر تمامی این کتاب مهم نشده است.
تألیف، شرح و تعلیقه نگاری؛ قالبهای متنوع اهل علم و تحقیق در حوزههای علمیه میباشد که به خلق آثار علمی منتهی میشده و میشود. تعلیقات امام خمینی بر مصباح الاُنس، نظرات ارزشمند و بعضاً اختصاصی و بدیعی است که این استاد و محقق ممتاز عرصة عرفان نوشته است. برای اینکه مخاطبان از آراء و نظرات ایشان استفاده ببرند؛ یاسر جهانیپور- پژوهشگر - با علاقه فراوان و همت و سخت کوشی، کوشیده تا تعلیقات امام خمینی بر متن و شرح این اثر عالی عرفانی از دو عارف نامی؛ یعنی جناب قونوی و جناب ابن فناری؛ را شرح کرده و نظرات و ملاحظات توضیحی یا انتقادی امام نسبت به مطالب متن یا شرح را، توضیح داده و تبیین نماید.
بر پایه این گزارش به نقل از موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، علاقهمندان میتوانند با مراجعه به فروشگاه مرکزی موسسه، واقع در روبروی دانشگاه تهران، پاساژ ظروفچی، منشورات موسسه را تهیه کنند