به گزارش حلقه وصل: در روزهای اخیر روزنامههای اسرائیلی گزارشهایی از طرحی منتشر کردند که طی آن یک شرکت امنیتی آمریکایی عهدهدار مسئولیت توزیع کمکهای بشردوستانه بین فلسطینیها و حتی بازسازی غزه خواهد شد.
این طرح امنیتی که موافقت کابینه نتانیاهو را به دست آورده، در صدد ادغام طرح پیشنهادی شرکت آمریکایی “GDC” و طرحهای اسرائیل برای غزه بعد از جنگ است.
طرح جدید در صدد ادغام طرح «حبابهای بشردوستانه» و کمک گرفتن از عشایر نوار غزه با ایده کنترل و نظارت بر توزبع کمکها و ارتباط و همکاری مستقیم با فلسطینیهاست و نباید آن را از روند جنگ وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی در اردوگاه جبالیا و مناطق شمالی نوار غزه جدا دانست.
پایه و اساس این طرح، همچون طرحهای پیشین اسرائیل نفود در جامعه فلسطینیهای نوار غزه و ایجاد نمونههای محلی همکار با این رژیم است که در آینده به آن توان و قدرت تصرف بیش از پیش اراضی و زمینهای خالی از مقاومت و نفوذ گروههای فلسطینی در نوار غزه را بدهد و آن مناطق را آماده اجرای طرحهایی کند که طی یک سال اخیر اسرائیل با وجود همه کشتارها و قتلعام و بمبارانها موفق به پیادهسازی آنها در شمال نوار غزه نشده است.
طرح امنیتی جدید
رسانههای عبری جزئیات این طرح را که اکنون به صورت جدی در دستور کار کابینه نتانیاهو قرار گرفته، فاش کرده و میگویند، پایه و اساس طرح بر ورود یک شرکت امنیتی آمریکایی به نوار غزه است تا نظارت بر توزیع کمکها و تشکیل اولین نمونه محله خالی از مقاومت و حضور سیاسی فلسطینی را برعهده بگیرد.
این طرح قرار است، به صورت آزمایشی در محله «العطاطره» در شمال غربی شهر «بیت لاهیا» در شمال نوار غزه اجرایی شود. در مرحله اول طرح، هزار نظامی آمریکایی وارد نوار غزه خواهند شد. اغلب این نظامیان در سازمان «سیا» آموزش دیدهاند و پس از استقرار در العطاطره اجازه بازگشت به ساکنین آن را خواهند داد.
بازگشت ساکنین با توزیع کمکها و تأمین مایحتاج آنها و انتخاب شخصیتی عشایری در منصب رئیس شورای محله همراه خواهد شد و در صورت موفقیت، طرح در دیگر مناطق نیز اجرا و بازسازی غزه را نیز شامل خواهد شد.
به گفته روزنامه «یدیعوت آحارانوت» شرکتی که قرار است، عهدهدار اجرای این طرح باشد ، شرکت امنیتی و لجستیکی آمریکایی «جیدیسی» “GDC” است.
یدیعوت آحارانوت شرکت را چنین معرفی میکند: دفتر مرکزی شرکت در نیوجرسی است، مالک آن چند بازرگان اسرائیلی و آمریکایی هستند و حوزه فعالیتش، مناطق جنگی و فاجعهزده است و در این زمینه سابقه فعالیت در افغانستان، عراق و اکراین را دارد، افزون بر آن با بیش از 14 هزار نیرو در بیش از صد کشور جهان فعالیت میکند.
به گفته یدیعوت آحارانوت، هدف این طرح تشکیل «حبابهای انسانی» در غزه است، بدین معنی که در آنها فقط ساکنین محلی اجازه سکونت دارند و مجوز سکونت نیز بعد از تشخیص هویت و شناسایی بیومتریک صادر میشود.
موتی کاهانا و GDC
همانگونه که انتظار میرفت، شرکت در معرفی طرح، خود پیش قدم شد و از آن در رسانههای رونمایی و اعلام کرد که آمادگی دارد برای اجرای آن وارد غزه شود.
«موتی کاهانا»، سرمایهدار آمریکایی-اسرائیلی و مدیرعامل و مالک شرکت جیدیسی و مسئول انتقال کمکهای بشردوستانه به داخل غزه و تشکیل «حبابهای انسانی» به شکل محلههای احاطه شده با دیوار و برج و بارو و جدا از محیط فلسطینی خود در نوار غزه میگوید که شرکتش برای گرفتن امتیاز اجرای این طرح بیش از 7 ماه است که با وزارت دفاع آمریکا و کابینه اسرائیل رایزنی میکند و اکنون بعد از 7 ماه موفق شده، موافقت آنها را بگیرد.
کاهانا در گفتگو با روزنامه عبری «تایمز اسرائیل» فاش کرد که شرکتش طرحی 30 روزه در غزه ارائه داده و مدیران شرکت، با یک شرکت امنیتی انگلیسی که دارای نظامیانی از ارتشهای غربی است، تماسهایی داشتهاند تا نیروی نظامی مورد نیاز برای تأمین امنیت کاروانهای کمکها و اجرای طرح را تأمین کند.
کاهانا در گفتگو با وبسایت «واینت» وابسته به روزنامه یدیعوت آحارانوت نیز گفت: «من اساساً یک پیمانکار اجرا هستم. شرکت متشکل از نظامیان سابق، از یگانهای ویژه آمریکا، انگلیس و فرانسه خواهد بود. وجه مشترک آنها این است که یهودی نیستند. اگر ارتش اسرائیل مسئولیت توزیع کمکها را مانند گذشته برعهده میگرفت، بیتردید منجر به بروز درگیری بین آنها و فلسطینیها میشد و غیرنظامیانی کشته میشدند و باز هم جهان فریاد میزد که «یهودیان عربها را کشتند». من نه به عنوان نماینده ارتش، بلکه به نمایندگی از یک شرکت تدارکاتی کمکها را بین فلسطینیها توزیع میکنم!»
وی افزود: نیروهای شرکت تجارب بسیاری در عراق و افغانستان دارند: «آنها تجربه بیش از 25 سال کار در این کشورها را دارند، به نوعی معتاد به جنگ هستند و دوست دارند که در شرایط جنگی کار کنند.»
کاهانا تأکید میکند، تجربه و مهارت تعامل با خطرهای امنیتی در نوار غزه را داریم و اقدامات لازم برای تأمین امنیت کاروانها و تجهیز نیروها را اتخاذ کردهایم، آنها مجاز به استفاده از گلولههای پلاستیکی، آب و شلیک برای بازدارندگی هستند، اگر همه این اقدامات مؤثر واقع نشد، گروه پشتیبانی وارد عمل خواهد شد.
وی با لحنی تهدیدآمیز به مردم غزه پیام داد: به فکر مقابله با شرکتش نباشند.
وی با بیان اینکه این طرح ابتدا به صورت آزمایشی در محله العطاطره اجرا خواهد شد و در صورت موفقیت شهر غزه را شامل خواهد شد، افزود: «مردم غزه خواهند دید که غذای مجانی برای همه وجود خواهد داشت. این طرح آمریکایی غرق کردن غزه در حجم زیادی از غذا است.»
کاهانا گفتمان نتانیاهو و متحدینش در کابینه را تکرار و تأکید میکند، شیوه توزیع کمکها در گذشته نه تنها مفید نبوده، بلکه بیش از 500 میلیون دلار روی دست اسرائیل هزینه گذاشته است.
او نیز همچون نتانیاهو مدعی است: «حماس کمکها را پس از سرقت، فروخته و پول آنها را دریافت کرده است» و خاطرنشان میکند: «اگر میخواهید، حماس را نابود کنید، درآمدهایش را قطع کنید.»
کاهانا ادعا میکند: «حالا این من هستم که راهبرد غزه را بنا میکنم.»
جیدیسی درباره هماهنگی با ارتش اسرائیل میگوید: 7 ماه است 24 ساعته با اسرائیل در هماهنگی و ارتباط دائم هستیم و از برخی مسئولان سابق موساد و یگانهای ویژه ارتش اسرائیل خواستهایم، مسئولیت بخش هماهنگی و ارتباط شرکت با ارتش اسرائیل را عهدهدار باشند.
سرپوش گذاشتن بر شکست مکرر اسرائیل
طرحی که شرکت آمریکایی جیدیسی مدعی اجرای آن در غزه است، چیزی فراتر از طرحهای اسرائیلی نیست که در چارچوب مهندسی «روز بعد» از جنگ در نوار غزه است و تاکنون همه آنها با شکست مواجه شده است.
پایه و اساس همه طرحهای رژیم صهیونیستی تحت عنوان «روز بعد» برای نوار غزه، اشغال شمال نوار و خالی کردن آن از مقاومت فلسطینی است که از جمله آنها میتوان به طرح «حبابهای انسانی» و «حکومت عشایری» اشاره کرد.
طرح حبابهای انسانی
در این طرح ارتش اسرائیل اقدام اسکان فلسطینیها در مناطقی میکند که بنابر ادعای خود آنها را نه تنها از حضور و وجود مقاومت فلسطینی پاکسازی کرده، بلکه فلسطینیهای ساکن در این مناطق باید فارغ از هرگونه علقه و وابستگی ملی باشند که موجب ایستادگی و مقاومت آنها در برابر رژیم صهیونیستی شود.
فلسطینیهایی که مایل هستند، به این مناطق بازگردند، باید مورد بازرسیهای امنیتی و تشخیص هویتهای بیومتریک قرار گیرند. مناطقی که این فلسطینیها در آنها ساکن خواهند شد از دیگر مناطق رویارویی و درگیری در نوار غزه جدا میشوند.
طرح حبابهای انسانی را «یوآف گالانت»، وزیر جنگ مستعفی اسرائیل ارائه داد و به موجب آن، ارتش اسرائیل موظف به تأمین امنیت این حبابهاست و با تشکلهای محلی که ایجاد خواهد کرد، ارتباط و همکاری مستقیم خواهد داشت.
همکاری با عشایر
یکی دیگر از طرحها رژیم صهیونیستی برای سرپوش گذاشتن بر شکستهایش در جنگ غزه و خروج از آن، همکاری با عشایر غزه است و ایجاد حکومتی جایگزین حکومت حماس در نوار غزه متشکل از عشایر این منطقه است.
این طرح با رد قاطع از سوی عشایر نوار غزه مواجه شد. عشایر غزه هرگونه همکاری و هماهنگی با رژیم صهیونیستی و ارتش این رژیم را رد کردند.
جیالیا به عنوان نمونه آزمایشی
تاکنون همه طرحهای رژیم صهیونیستی برای کنترل نوار غزه بعد از جنگ به دلیل پایبندی اهالی نوار به مقاومت و حمایت از حماس با شکست مواجه شده و حالا این رژیم تلاش دارد، شرکتهای امنیتی آمریکایی را پوششی برای اجرای طرحهای شکست خورده خود با رنگ و لعابی جدید قرار دهد.
در این مسیر رژیم صهیونیستی از گرسنگی دادن مردم غزه و قتل و کشتار آنها به عنوان اهرم فشاری برای مهندسی جمعیتی نوار غزه استفاده میکند و در این راه شمال نوار غزه را بوته آزمایشهای ناکام و شکست خورده خود کرده است.
رژیم صهیونیستی که خود پیش از هرکسی به ناکامی طرحهایش در نوار غزه آگاه است، هم اکنون تلاش میکند، مردم نوار غزه را در برابر انتخاب یکی از دو گزینه تن دادن به حاکمیت این رژیم یا مرگ در اثر گرسنگی، بمباران و آوارگی قرار دهد.
انتخاب اردوگاه جبالیا در مرحله اول برای اجرای طرح مورد نظر رژیم صهیونیستی به دلایل مختلف صورت گرفت. چون این اردوگاه همواره چالش بسیار سختی در برابر رژیم صهیونیستی بوده است. اردوگاه جبالیا بزرگترین اردوگاه شمال نوار غزه، پرجمعیتترین آنها، زادگاه مقاومت فلسطینی در نوار غزه و خط مقدم رویارویی با این رژیم و خط اول به شکست کشاندن همه طرحهای رژیم صهیونیستی است.
به همین دلیل هر طرحی که برای «روز بعد» ارائه میشود، اردوگاه جبالیا را هدف اول خود قرار میدهد.
هدف اول نخستین عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در نوامبر 2023 در نوار غزه اردوگاه جبالیا بود، طرح عشایر رژیم صهیونیستی ابتدا در اردوگاه جبالیا پیاده میشد، طرح حبابهای انسانی گالانت نیز اردوگاه جبالیا را نشانه گرفته بود و هم اکنون شرکت جیدیسی نیز در شرح خود جبالیا را هدف گرفته، به این امید که بتواند، این اردوگاه را از مقاومت فلسطینی تهی و پاکسازی کند.
تجربه یک سال جنگ وحشیانه، نسلکشی، گرسنگی دادن، بمباران و ویرانی ثابت کرده که همه طرحهای رژیم صهیونیستی برای تعامل با «روز بعد» نوار غزه راهی جز شکست نداشتهاند.