به گزارش حلقه وصل: رژیم صهیونیستی حمله خود به ایران را به ویژه علیه برخی پایگاههای نظامی کشورمان انجام داد. این حمله را در چند سطح میتوان مورد بررسی قرار داد.
صهیونیستها در جنگ با سطوح مختلف محور مقاومت قرار دارند. سطحی نزدیک با حماس و حزبالله در نوار غزه و لبنان و سطوحی دورتر و متوسط در تقابل با یمن و نیروهای مقاومت در عراق و در سطح بالاتر با ایران که در این حیطه با توجه به قدرت و همچنین سطح بازدارندگی تهران سعی میکند کمتر با جمهوری اسلامی تقابل داشته باشد.
برخی این تهاجم را محدود عنوان کردهاند و آنرا به درخواست آمریکا از رژیم برای عدم انجام عملیات گسترده وصل کردند اما نکتهای که بسیاری نیز بدان اشاره دارند از احتیاط تلآویو برای عدم گسترش جنگ حکایت دارد که این موضوع بیشتر به بازدارندگی بالای ایران و قدرت موشکی آن باز میگردد که صهیونیستها در دو عملیات وعده صادق یک و دو آن را تجربه کردهاند.
موضوعی که ایران در آن نشان داد واهمهای از پاسخ به اسرائیل ندارد؛ بنابراین رژیم صهیونیستی برای اجتناب از پاسخ ارتقاءیافته ایران ناگزیر از دست زدن به حمله محدودتری بوده است؛ وگرنه در لبنان و نوار غزه به خوبی میتوان دید که این رژیم اینگونه دست به عصا راه نمیرود و سعی در ویرانهسازی در این دو منطقه دارد.
درواقع بر فرض محدودیت که صهیونیستها از مشارکت گسترده تجهیزات خود در این عملیات علیه کشورمان سخن میگویند و آن را رد میکنند، محدودیتی هم اگر بوده است، سطح بالای بازدارندگی و واهمه از پاسخ ایران این محدودیت را ایجاد کرده است.
از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی بیش از خود حمله به عملیات روانی نسبت به آن میاندیشیده است. تلآویو سعی کرد با بازوهای رسانهای خود در داخل رژیم و میان ضدانقلاب و همچنین رسانههای غربی سطح این حمله را به طور روانی بالا ببرد.
این در شرایطی است که اخبار منتشر شده از بازخوردهای این عملیات به خوبی نشان میدهد که در داخل رژیم نارضایتی و ناامیدی به وجود آمد و رسانههای ضدانقلاب نیز نتوانستند ابعاد این حمله را بزرگ جلوه دهند. رسانههای غربی نیز چندان فضا را برای بزرگنمایی بیش از حد مناسب ندیدند تا در پازل رژیم صهیونیستی بازی کنند.
همچنین کارشناسان مطرح میکنند که رژیم صهیونیستی از رویارویی مستقیم با ایران همواره اجتناب کرده است و چشم به اقدامات تروریستی و خرابکاری که در آن مهارت یافته، دوخته است و سعی دارد که سطح تقابل رو در رو را کاهش داده و در مقابل قدرتی مانند ایران به اقدامات تروریستی و خرابکارانه مالوف خود بازگردد. از این روست که سعی میکند از تقابل جدی با ایران که سطح تنازع را گسترش میدهد به جد خودداری کند.
آمریکا نیز در سطحی گستردهتر با توجه به شعاع درگیری در خاورمیانه و امکان آسیب نیروهای خود و همچنین توان محور مقاومت که هنوز بسیاری از کارشناسان مطرح میکنند که در سطح پایینی (تقریبا یک چهارم) به کار گرفته شده است و توانایی آن نهفته مانده است، از ایجاد درگیری ارتقاء یافته و گسترده جلوگیری کند.
روندی که آمریکا به خوبی میداند با همه جنونهای «بنیامین نتانیاهو» به ضرر رژیم صهیونیستی تمام میشود؛ چراکه با بالاگرفتن سطح نبرد در خاورمیانه محور مقاومت در محیطی که زمین بازی خود است میتواند شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی را قطع کند و همچنین افکارعمومی خاورمیانه را علیه این رژیم و خود آمریکا بیش از پیش بیدار کند.
هر چند برخی محیط رفتاری کاخ سفید را نیز به بحث انتخابات محصور میکنند اما در وضعی بزرگتر آمریکا از جنگی جدید در خاورمیانه بیم دارد. آمریکا مشخص نیست تا چه زمانی میتواند پشت رژیم صهیونیستی را در تحولات منطقه خصوصا در سطح بالاتری از قدرت محور مقاومت آن هم در تقابل با ایران بگیرد و از ارتقای تنشها نگران است.
هنوز اخباری تکمیلی از میزان دفاع پدافند هوایی ایران منتشر نشده است. قطعا وقتی شهرهای تهران و ... شبی آرام و امن را سپری کردند، به نوعی نشان میدهد تل آویو در این عملیات چندان نتواسته به اهداف خود دست یابد. در حوزه افکارعمومی این موضوع مشهود است و در حوزه دفاعی نیز اخبار چندانی از خسارت گسترده ثبت نشده است.
این عملیات بهخوبی نشان داد که رژیم صهیونیستی با همه قلدرمآبی که دارد خواهان تشدید تنش مستقیم با ایران نیست و سعی دارد اقدامات خود را علیه محور مقاومت در لبنان و غزه متمرکز سازد.
ظرفیتهای بالای تهران خصوصا در پاسخ و محدودیتهای فراوان تلآویو خصوصا در بخش نظامی و بازدارندگی سببساز آن میشود که رژیم صهیونیستی از ماجراجویی علیه ایران اجتناب کند.
همچنین در خصوص موضع ایران در برابر پاسخ به رژیم صهیونیستی گزینههای متعددی هنوز روی میز است. حالا ایران با توجه به عملیات این رژیم در خاک خود حق پاسخ به صهیونیستها را در سطح بالاتری دارد و همین ایجاد واهمه نیز میتواند تا حد زیادی زهر حملات رژیم صهیونی را در مقابل محور مقاومت بگیرد.
از این رو به نظر نمیرسد ایران در پاسخ به این موضوع عجلهای داشته باشد. هرچند با توجه به توان نظامی که در دو عملیات وعده صادق نشان داده میتواند سریعا در این حوزه نیز عملیاتی انجام دهد.