به گزارش حلقه وصل، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری کتابی بر مبنای خاطرات جوانترین شهید مدافع حرم استان گیلان «شهید بابک نوری هریس» تالیف و تدوین میکند.
شهید بابک نوری هریس سال گذشته در سن 25 سالگی در سوریه و در دفاع از حریم اهل بیت(ع) به شهادت رسید.
مرتضی سرهنگی روزنامهنگار نویسنده و مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری که همزمان با اعلام این خبر در کارگاه ادبیات داستانی ویژه کتابداران در رشت حضور داشت، خاطرات سربازان را نزدیکترین روایت به جنگ خواند و اظهار داشت: پس از پایان جنگ و زمانی که گرد و غبار آن از چهره شهرها و مردمانش زدوده میشود، سربازان بهعنوان شاهدان اصلی شروع به نگارش خاطرات خود در جبههها میکنند.
سرهنگی ادبیات منتشر شده جنگ توسط سربازان را در انتقال ارزشها به نسلهای بعد مؤثر ارزیابی کرد و ابراز داشت: با مرور این دسته از خاطرات توسط مخاطبان، قیمت جنگ و بهای سنگینی که در تمامی ابعاد برای پیروزی در آن پرداخت شده بهخوبی بازگو میشود.
وی با تأکید بر این مطلب که قیمت تمام شده جنگ تحمیلی در ایران مشخص نیست تصریح کرد: از آنجا که قیمت تمام شده جنگ تحمیلی بر کشور ایران هنوز نامشخص است، بنابراین ادبیات مقاومت به خوبی میتواند ظریفکاریهای جنگ و هزینه تحمیلی آن را بیان کند.
این نویسنده بیان جنگ و حوادث آن را در دو قالب مهم تقسیمبندی کرد و افزود: زبان تبلیغی و زبان تعقلی دو قالب مهم برای بازگو کردن اصل و حواشی جنگ و انتقال مفاهیم موجود در آن برای مخاطبان و نسلهای آینده است.
وی با تأکید بر این مطلب که هر کدام از انواع ادبیات جنگ باید در زمان خودش مورد استفاده قرار گیرد گفت: ادبیات و زبان تبلیغی زمانی به کار میرود که جریان جنگ در اوج خود به سر میبرد در حالی که برای بازگو کردن حواشی پس از جنگ باید از زبان و ادبیات تعقلی استفاده شود.
مدیر دفتر ادبیات پایداری حوزه هنری با انتقاد از اینکه در کشور ما هنوز برای بازگو کردن دفاع مقدس و جنگ تحمیلی از ادبیات تبلیغی بهرهگیری میشود افزود: دوران گذار از ادبیات تبلیغی به سوی زبان تعقل جهت بیان رویدادهای مختلف جنگ در کشور ما هنوز به قوع نپیوسته است.
سرهنگی مهمترین اهدافی را که ادبیات جنگ بهدنبال تحقق آنان است را برشمرد و تصریح کرد: قیمت آزادیهای بهدست آمده در قبال خونهایی که از سربازان وطن در جبهههای نبرد بر زمین ریخته شد و لزوم پاسداشت این مفاهیم از جمله مهمترین اهداف دنبال شده توسط ادبیات جنگ است.
وی از وجود سه گونه مختلف ادبی در کشورمان برای بازگو کردن خاطرات جنگ از دیدگاه سربازان سخن گفت و بیان داشت: خاطرات رزمندگانی که از جبههها برگشتهاند، ادبیات بهجای مانده از اسیران جنگی کشورمان و ادبیات سربازان اسیر عراقی از جمله این موارد است.
سرهنگی فرهنگ نشئت گرفته از ایمان مردم را عامل پیروزی ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس اعلام کرد و اظهار داشت: این سلاحها نبودند که پیروزیهایی نظیر فتح خرمشهر را به بار آوردند بلکه جوشش ایمان قلبی رزمندگانی بود که تنها گوش به فرمان ندای رهبر خود داشتند.