به گزارش سرویس استانهای حلقه وصل، حجتالاسلام علی شکری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان و رئیس ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی روز گذشته، 23 اسفند در جمع مسئولان کانون هیئات مذهبی، مداحان و مبلغان استان سمنان که در شاهرود برگزار شد با تأکید بر اینکه این ایام خط قرمز اهل بیت(ع) و شیعیان است، گفت: موازین حرمت عزای فاطمی باید توسط تک تک مسلمانان رعایت شود.
وی فرهنگسازی حفظ حرمت ایام عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) و برپایی مراسم سنتی نوروز را وظیفه مبلغان، مداحان و مسئولان هیئات مذهبی دانست و افزود: نمیگوییم دید و بازدیدها منتفی شوند، بلکه میگوییم در صلهرحمها برنامههای بیارزش کنار گذاشته شده و نماد عزا وجود داشته باشد.
رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان سمنان با تأکید بر اهمیت بیان خطبه فدکیه، تفسیر و تحلیل آن، چرایی شهادت حضرت فاطمه(س)، بحث ولایت و رهبری جامعه اسلامی در ایام عزاداری حضرت فاطمه زهرا(س) توسط مبلغان اعزامی اظهار کرد: بیان حقایق به دور از اغراقها و کذبگوییها و آلودن دامن ائمه به کوتهنگریهای مادی و انسانی فقط برای گریاندن عزاداران ضرورتی است که باید مورد توجه همگان قرار بگیرد.
شکری فعالیت هیئات مذهبی را برای نمایش عزای فاطمی در سطح شهر ضروری برشمرد و یادآور شد: سیاهپوش کردن شهر، حرکت کاروان های عزاداری همانند محرم و ... میتواند به دشمنان ما بفهماند برای شیعیان فاطمیه و محرم هیچ فرقی ندارد و همانگونه که برای امام حسین(ع) عزاداری میشود برای شهادت مظلومانه مادرشان هم عزاداری میشود و هیچ خیال خامی نمیتواند این عزاداری را از شیعیان گرفته یا آن را کمرنگ کند.
وی همچنین با تأکید بر این که عزاداری باید با تکیه بر عقلانیت، معرفت و اعتدال و به دور از هر گونه افراط و تفریطی صورت پذیرد، متذکر شد: انعکاس برگزاری مراسم عزاداری ایام فاطمیه یکی از مهمترین مواردی است که هیئات باید به آن توجه کرده و این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند، چرا که اطلاع رسانی و انعکاس فعالیت های انجام شده می تواند عاملی برای جذب اقشار مختلف به این مراسم باشد.
شکری با اشاره به اینکه در مراسم عزاداری حتما باید به آداب و احکام عزاداری و مسئله نذر توجه شده و به مردم آگاهی داده شود از سخنرانان و مداحان خواست تا ضمن توجّه دادن مردم به نیّت، اهمیّت خلوص و پاکی نیّت را تذکر داده و از این فرصت مناسب برای فراگیری کار گروهی و مشارکت در اندیشیدن و فعالیت کردن بهره برده و کوشش خود را برای تقویت نیّت و انگیزه حضور دیگران در مراسم به کار گیرند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با اشاره به این که مسئولان هیئات سعی کنند تا حد امکان با همه، رفتار یکسانی داشته باشند افزود: گاه در یک هیئت، شاید به صورت ناخودآگاه و غیر عمدی به یک فرد مسئول، یک ثروتمند و یا هر فرد شاخص دیگری، توجّه بیشتری می شود، فراموش نکنید همه برای عزای مادر اهل بیت (ع) گرد آمده اند و تبعیض بین مردم درست نیست.
به گفته وی؛ انتخاب سخنرانان در مراسم عزاداری بسیار مهم خواند است زیرا این ایام، زمانی است که مردم آمادگی و پذیرش بیشتری برای راهنمایی دارند و فرصت بسیار مناسبی برای بیان فلسفه ولایت و ولایت پذیری و همچنین آشنا ساختن همه مردم بخصوص نوجوانان و جوانان با واقعیات اسلام و تشیّع است که گردانندگان اصلی چنین مراسمی باید بدانند که اگر در انتخاب سخنران دقّت نکنند، فرصت های ارشادی را از دست خواهند داد.
شکری با تاکید بر اینکه هیئات مذهبی، مبلغان و مداحان طلایه داران انتقال فرهنگ فاطمی به مردم هستند اذعان کرد: رعایت شئونات اخلاقی و دینی از جمله جامه سیاه به تن کردن و سیاهپوشی هیئت و محلات و ... می تواند در انتقال این فرهنگ کمک شایان ذکری به این افراد کند.
وی در پایان ضمن اشاره به اعزام 96 مبلغ و مبلغه بمناسبت ایام فاطمیه اول و دوم، گفت: در فاطمیه اول 57 مبلغ اعزام شدند و در فاطمیه دوم نیز 39 مبلغ به سراسر استان اعزام خواهند شد.