
به گزارش سرویس استانهای حلقه وصل، «آیا حجاب یک انتخاب است؟» عنوان دومین میز تحلیل حوزه جوانان کانون اندیشه و تمدن اسلامی بود که عصر چهارشنبه ششم مردادماه با حضور عبدالرسول قاسمی، محمود فروزبخش و زینب ایزدیان برگزار شد.
در این جلسه به بررسی ابعاد تربیتی، اجتماعی و تاریخی حجاب پرداخته شده و در پایان به پرسشهای شرکتکنندگان پاسخ داده شد.
ضعف آموزشی و تربیتی
در ابتدای این جلسه زینب ایزدیان بیان داشت: وضعیت فعلی حجاب جامعه نمایانگر ضعفهای آموزشی و تربیتی است.
وی ادامه داد: حجاب دارای یک بعد اجتماعی نیز هست که تحقق آن در جامعه نیازمند محقق شدن سایر مسائل اجتماعی از جمله عدالت، انصاف، برابری و ... میباشد.
ایزدیان تصریح کرد: توقع نابجایی است که تنها به این مسئله اجتماعی خاص توجه و از سایر مسائل غفلت کرد.
به کارگیری قوه قهریه
سپس محمود فروزبخش به بیان مطالبی پرداخت و افزود: اقدامات پیرامون حجاب میتواند شامل فعالیتهای فرهنگی و به کارگیری قوای قهریه نیز باشد.
وی ادامه داد: به کارگیری قوای قهریه در جامعه برای مقابله با بدحجابی بسته به مصلحت و قدرت دارد. پلیس و نیروهایی که وظیفه برخورد با بدحجابی را دارند باید مناسبتهای عرفی و وضعیت زیستی و اجتماعی هر شهر را به صورت جداگانه مورد ملاحظه قرار دهند.
حد و قصاص مخصوص بیبندوباری است
در پایان نیز عبدالرسول قاسمی اظهار داشت: از نظر فقهی بیبندوباری به هیچ وجه جایز نیست اما در مورد بیحجابی چنین حکمی نداریم.
وی اضافه کرد: بیحجابی در فقه هیچگونه مجازات حد ندارد، حد و قصاص مخصوص بیبندوباری و رفتارهای جنسی خلاف شرع است. باید تنوع حجاب را بپذیریم چادر مشکی تنها صورت حجاب نیست.