
به گزارش حلقه وصل: حجتالاسلام سیدعباس موسوی مطلق استاد اخلاق با اشاره به در پیش بودن اربعین کلیمیه اظهارداشت: روز اول ماهذی القعده، آغاز اربعین کلیمیه است. برای این ایام براساس روایات اهلبیت علیهمالسلام دستورالعملهایی توصیه شده است.
اربعین کلیمیه چیست؟
وی درباره چله کلیمیه گفت: از اول ذیالقعده تا دهم ذیالحجه به نام «چله کلیمیه» یا «اربعین کلیمیه» معروف است که این ۴۰ روز، فرصت خوبی برای تهذیب نفس و خودسازی است.
این استاد اخلاق افزود: این چله به احترام وعده خدا با حضرت موسی برگزار میشود؛ یعنی خدا حضرت موسی را در شب اول ذیالقعدة به محضرش فراخواند. قرار بر ۳۰ شب بود که به لطف خدا ۱۰ شب دیگر به آن اضافه شد و «بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً» و ۴۰ شب کامل شد.
موسوی مطلق تصریح کرد: وقتی قرار است عملی صورت بگیرد عالمان تاکید کردهاند مداومت به یک اربعین داشته باشید تا ملکه بشود. این چله هم که به اربعین کلیمیه و اربعین موسوی مشهور است، همیشه مورد توجه بوده و با آداب خاصی سفارش شده است.
اعمال موثر و مجرب چله کلیمیه
این کارشناس مذهبی درباره اعمال سفارش شده در این اربعین خاطرنشان کرد: تلاوت قرآن در شب و حداقل شبی یک جزء، نماز شب (۱۱رکعت)، صبح و غروب گفتن یا شنیدن و یا خواندن بخشی از مقتل و روضه سیدالشهدا علیه السلام، تمکین نکردن از خواهشهای نفس بلکه تصمیم بر کشتن و زمین زدن نفس، نفس وقتی طغیان میکند قتال با او واجب است، ذکر یونسیه به مقدار توان، دعای عهد در صبح، سکوت سکوت سکوت از اهم اعمال باشد، روزه به هر مقدار توان هست ولو به نیت روزههای قضا از اعمال مجرب و مؤثر این چلهنشینی است.
موسوی مطلق گفت: توجه داشته باشید اگر به اموری مانند نارضایتی والدین، بیتوجهی به انجام دادن نماز و روزههای قضا، نداشتن سال خمسی، قهر و یا داشتن کینه مومن، ظالم بودن در حق همسر و فرزندان مبتلا هستید بدانید اعمال انجام شده اثر ندارد.
توصیههایی برای بهره بهتر
این استاد اخلاق نکاتی درباره اربعین کلیمیه ارائه داشت و افزود: اولاً حسن ظن به خدا، حجت خدا و خلق خدا در این اربعین سرلوحه قرار بگیرد. با زبان تضرع همراه شوق به حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف با حسن ظن عرضه بداریم:چو فتاد سایه تو سوی مفسدان مجرم/همه جرمهای ایشان چله و نماز گردد
وی ادامه داد: دوماً در اذکار، به یک ذکر مداومت شود یعنی غلبه ذکر با همان باشد. اگر در شبانه روز فی المثل هزار مرتبه یا غافر الخطایا گفته شود، مطلوب است.
تلاوت قرآن روزانه خود را بیشتر کنید
موسوی مطلق گفت: در باب تلاوت قرآن حداقل دو برابر تلاوت عادی در سایر ایام، و ایضا مسبحات در شب، قرآن تلاوت کنید.
با امام زمان زیاد صحبت کنید
این استاد اخلاق تصریح کرد: در ایام توسل بسیار مهم است. هر روز با ادب روضه خوانده یا استماع شود و با حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف سخن زیاد گفته شود و در درون با خود و حضرت عرضه بداریم: ز اندیشه جانت رسته شد راه خطرها بسته شد/آن کو به تو پیوسته شد پیوسته باشد در چله.