به گزارش حلقه وصل، شاهرخ پارسا گفت: با توجه به بارشهای اخیر منابع آبی چهارمحال و بختیاری بهبود پیدا میکند ولی نه آنچنان که انتظار میرود.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان 11 سال گرفتار خشکسالی بود، افزود: مصرف بهینه و صرفهجویی چه بخش خانگی و چه کشاورزی همچنان باید رعایت شود.
وی با بیان اینکه کمبود بارش در چهارمحال و بختیاری به طور میانگین یک هزار و 300 میلیمتر است و این میزان هنوز جبران نشده است، ادامه داد: حداقل چندین سال پرآبی باید در استان رخ دهد تا جبران این کمبود بارشها شود.
پارسا با تاکید بر اینکه وضعیت منابع آبی و ذخایر سدهای چهارمحال و بختیاری با توجه به بارشهای خوبی که طی فروردینماه سال 98 صورت گرفت بهبود پیدا کرده است اما همچنان باید سالهای زیادی ترسالی باشد تا کمبود آبهای زیرزمینی جبران شود، عنوان کرد: نمیتوان گفت دوران خشکسالی به پایان رسیده و ترسالی شروع شده است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: از خصوصیات منطقهای که ایران در آن واقع شده این است که با توجه به وضعیت افزایش دما و پیامدهای آن و تغییر اقلیم، یا با کمبود بارشهای ممتد مواجه خواهیم بود یا بارشها بهصورت سیلآسا و سنگین رخ میدهند.
وی اضافه کرد: امسال افزایش دما را شاهد بودیم، این افزایش دما باعث بالا رفتن ظرفیت پذیرش بخار آب میشود در نتیجه در سالهای آینده یا بارش نداریم یا اگر بارش داشته باشیم سیلآسا هستند.
پارسا تاکید کرد: در نهایت با توجه به اینکه 11 سال خشکسالی در کشور حاکم بود و خلل و فرج خاک پر شده و در خاک حالت فشردگی ایجاد شده است، بارشها به سختی در خاک نفوذ میکند، عمدتا بهصورت روانآب از دسترس خارج میشوند و نفوذ چندانی در دشتها ندارند.
منبع: فارس