
به گزارش حلقه وصل، برخورد با مدیران ناکارآمد موضوعی است که همواره از سوی مسوولان ارشد مطرح میشود تا بلکه هشداری باشد به آن دسته از مدیرانی که نمیتوانند اهداف مدنظر را در جهت توسعه و پیشرفت بهخوبی اجرا کرده و بهجای آنکه گرهگشای مشکلات مردم باشند خود عاملی برای بروز آن شدهاند.
در سالیان گذشته بارها و بارها شاهد آن بودیم که استانداران ادوار مختلف لرستان برخورد جدی با مدیران ناکارآمد را مطرح کردند.
اوایل دهه ۹۰ بود که حبیبالله دهمرده استاندار وقت لرستان با برکناری فرمانداران دو شهرستان اعلام کرد این اقدام در راستای برخورد با مدیران ناکارآمد بوده است.
اما در سالیان بعدی آنچه در شواهد پیدا بود و خبرها از آن حکایت میکرد؛ نه از سوی دهمرده و نه از سوی دیگر استانداران اقدامی جدی در برخورد با مدیران ناکارآمد صورت نگرفت و اگر هم گرفت شفافسازی در این زمینه نشد تا هشداری باشد برای دیگران.
بر این اساس پس از دهمرده، هوشنگ بازوند استاندار لرستان شد و او نیز بارها در جلسات مختلف از عزم خود برای برخورد با مدیران ناکارآمد هشدار داد.
بازوند حتی در یکی از جلسات استانداری مدیر یکی از شعب بانکهای لرستان را از جلسه اخراج کرد تا بلکه گامی عملی در برخورد با مدیران ناکارآمد برداشته داده باشد، اما در نهایت موضوع ختم به خیر شد تا نشان داده شود عزم جدی و اساسی در برخورد با این نوع مدیران وجود ندارد و آنچه گفته میشود بیشتر در حد حرف و شعار است.
سید موسی خادمی استاندار فعلی لرستان نیز که حدود یک سال و نیم از حضور وی در استان میگذرد پس از چند ماه از حضورش در لرستان در برخی جلسات اعلام کرد با مدیرانی که عملکرد نامناسبی داشته باشند برخورد میکند.
خادمی که با برخوردهایش خود را استانداری برنامه محور معرفی کرده بود، آیتمهای ویژهای نیز برای ارزیابی مدیران در نظر گرفت که بهعنوان نمونه جذب اعتبار شناور ملی از سوی مدیران یکی از معیارهای ارزیابی آنان اعلام شد.
گذشت زمان اما نشان داد نوع برخورد خادمی نیز با مدیران ناکارآمد خیلی شدت ندارد تا جایی که در مدت حضور وی هرگز اعلام نشده است که مدیری به خاطر ناکارآمدی تغییر میکند و آنچه در عمل ثابت شده با آنچه در شعار برخورد با مدیران ناکارآمد مطرح شده بود، مطابقت ندارد.
نقش مدیران ناکارآمد در بروز مشکلات
امروز و در شرایطی که کشور و بهخصوص در لرستان در حوزههای مختلف اقتصادی و اجتماعی دارای مشکلات عدیده است، بسیاری از مردم، صاحبنظران و حتی مسوولان، عامل ایجاد چنین شرایطی را جولان مدیران ناکارآمد میدانند؛ لذا برخورد با مدیران ناکارآمد موضوعی است که بارها از سوی نماینده ولیفقیه در استان و همچنین نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی مطرح شده و همواره از مطالبات جدی مردم بوده است.
در این شرایط نکتهای که انتظار میرود از سوی مدیران ارشد مورد توجه قرار گیرد این است که در برههای که مردم در وضعیت اقتصادی و معیشتی نامناسب قرار دارند اما همواره پایه نظام ایستاده و با حضور پرشور خود در راهپیمایی ۲۲ بهمن آن را ثابت کردهاند، این بار بدون هیچگونه مدارا و مماشاتی برخوردهای لازم صورت گرفته و به افکار عمومی نیز اعلام شود تا بلکه موجبات دلگرمی را برای مردم فراهم آورد.
اعتماد به جوانان در جایگزینی مدیران ناکارآمد
موضوع مهم و قابل توجه در این زمینه که میتواند مورد توجه ویژه قرار گیرد اعتماد به جوانان خوش فکر، صاحب ایده و توانمند و بهکارگیری آنها بهجای مدیران ناکارآمد است.
استفاده از جوانان در پستهای مدیریتی تاکنون بارها و بارها از سوی دولتمردان مطرح شده است از طرفی با نگاهی به بیانیه اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، موسوم به «گام دوم انقلاب»؛ توجه ویژه ایشان را به جوانان متوجه میشویم تا جایی که مقام معظم رهبری محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی را جوانان میدانند و در بیانیه خود بارها نکاتی را خطاب به آیندهسازان ایران بیان کردهاند.
لذا از آنجایی که پیشرفت و توسعه رابطه مستقیم با نیروی انسانی دارد از استاندار لرستان انتظار میرود این بار و در قالب «گام دوم انقلاب» با تکیهبر ظرفیت بالای جوانان توانمند و با دانش لرستانی نسبت به جابجایی و برخورد با مدیران ناکارآمد اهتمام ویژه ورزیده و این موضوع را بهصورت جدی و شفاف در اولویت خود قرار دهد و اقدامات صورت گرفته در این راستا را به افکار عمومی اعلام نماید.
منبع: فارس