سرویس جهان حلقه وصل - وزارت دفاع روسیه هفته پیش تأیید کرد که کشتی جنگی روسی مسکوا پس از آتشسوزی به دلایل نامعلوم غرق شده است. هیچگونه گزارش موثقی از آنچه که در میان جوسازی اوکراینیها رخ داد وجود ندارد، اینکه به سرعت ادعا کردند نیروهای کییف با یک موشک نپتون این کشتی را مورد هدف قرار دادهاند.
مخاطبان گرامی، آنچه در ادامه میخوانید صرفاً ترجمه گزیده گزارشها و مقالات مذکور است و محتوا و ادعاهای مطرحشده در این گزارش صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاههای اندیشکدهها، مؤسسات مطالعاتی و رسانههای غربی منتشر شده است و هرگونه ادعا و القائات احتمالی این مقالات هرگز مورد تأیید حلقه وصل نیست.
قدرتهای غربی به دنبال حل مناقشه یا برقراری صلح نیستند
راشاتودی در همین رابطه مینویسد: ایالات متحده از ارسال کمکهای نظامی ۸۰۰ میلیون دلاری به کییف، از جمله سلاحهای سنگینتر خبر داده و جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیراً تعهد این اتحادیه به پیروزی اوکراین در «میدان جنگ» را تأیید کرده است. در همین حین که مسکو برای یک حمله جدید به منظور تأمین امنیت منطقه دونباس آماده میشود، کاملاً واضح است که قدرتهای غربی به دنبال حل مناقشه یا برقراری صلح نیستند، بلکه در پی تشدید درگیری و تبدیل آن به یک جنگ نیابتی تمامعیار علیه روسیه هستند.
به راه انداختن جنگ نیابتی یکی از روشهای ترجیحی آمریکا
علاوه بر حملات، بمبگذاریها، کودتاها و تغییر رژیمهای تحمیلشده بر کشورها در سراسر جهان، یکی از روشهای ترجیحی آمریکا برای مقابله با دشمنان خود "به راه انداختن جنگ نیابتی" علیه آنها، یعنی حمایت از جنگ یک گروه یا کشور در برابر یک قدرت رقیب بدون دخالت نظامی است. تاریخ جنگ سرد سرشار از نمونههای اینچنینی میباشد، از جمله حمایت آمریکا از مجاهدین علیه شوروی در افغانستان، کمک به صدام حسین در برابر ایران در جنگ ایران و عراق، یا در یک مورد معاصر، تلاش نافرجام برای سرنگونی بشار اسد رئیسجمهور سوریه توسط شورشیان محلی. جنگهای نیابتی به آمریکا اجازه میدهد تا با فدا کردن دیگران در راه رسیدن به اهدافش ضررهای خود را به حداقل برساند، در حالی که با تضعیف کشورهای رقیب و در عین حال به حداکثر رساندن سود مجتمع نظامی صنعتی از طریق حفظ جریان فروش سلاح به منافع ژئوپلیتیکی خود دست پیدا میکند.
آمریکا به دنبال طولانی کردن مناقشه اوکراین است
این گزارش میافزاید: پس از اعلام درخواست به روسیه برای عقبنشینی طی اولین ماه مناقشه بین روسیه و اوکراین، اکنون کاملاً آشکار است که ایالات متحده و متحدانش تغییر جهت دادهاند و قصد دارند به طور خاص با تشدید تأمین تسلیحاتی و فراهم کردن آموزش و اطلاعات برای ارتش اوکراین این مناقشه را طولانی کنند تا بیشترین آسیب ممکن را به روسیه تحمیل کنند.
واشنگتن با هرگونه سازش بین روسیه و اوکراین که ممکن بود به اجتناب از خصومتها کمک کند مخالفت کرد، که همین اقدام اعتماد به نفس کاذب زلنسکی را برای امتناع از مذاکره بالا برد. اکنون همان وضعیت در حال رخ دادن است. واشنگتن نمیخواهد جنگ با یک توافق سریع به پایان برسد که به موجب آن اوکراین به روسیه امتیاز میدهد، زیرا نتیجه ایدهآل برای آمریکا این است که از تحمیل بیشترین خسارت ممکن به مسکو اطمینان حاصل کند، بنابراین تشدید جنگ و درگیری در واقع به نفع ایالات متحده است.
منافع ژئوپلیتیکی طولانیتر شدن جنگ اوکراین برای واشنگتن
دلایل مختلفی برای این وجود دارد. اول از همه، به نظر میرسد که عقبنشینی تاکتیکی روسیه از شمال اوکراین و تمرکز دوباره بر دونباس به غرب اطمینان داده است که آنها میتوانند در تضعیف "اهداف اصلی جنگی" پوتین به موفقیت برسند. دوم اینکه، تشدید درگیریها فضای سیاسی لازم برای ادامه اعمال تحریمهای بیشتر بر مسکو را در اختیار غرب قرار میدهد و به ایالات متحده اجازه میدهد تا "وحدت" بیشتری در میان متحدان اروپایی خود به وجود آورد.
واشنگتن همچنین برآورد کرده است که زمینه گستردهتر این درگیری به آمریکا اجازه میدهد تا برای انزوای چین بیشتر تلاش کند، کشورها را مجبور کند تا از طرفهای درگیر حمایت کنند و بلوکهای نظامی را توسعه دهد. اخیراً گزارش شده است که ایالات متحده به دنبال پیوستن ژاپن به اتحادیه آکوس و گسترش مهار نظامی چین است. جنت یلن نیز در اظهارات اخیر خود از پکن خواست تا با حمله روسیه به اوکراین مخالفت کند یا خطر "از دست دادن جایگاهش" در جهان را بپذیرد. به عبارت دیگر، هرچه آمریکا بتواند این جنگ را طولانیتر کند، میتواند منافع ژئوپلیتیک بیشتری برای خودش کسب کند.
مهر تأییدی بر سوءظن طولانیمدت کرملین در مورد مقاصد واقعی غرب و اهداف توسعه ناتو
راشاتودی در ادامه این گزارش نوشت: با این حال، این سناریوی تشدید تنش برای روسیه، خطر تبدیل بحران اوکراین به یک "جنگ میهنی بزرگ" -نبردی که در آن بقای ملت در معرض خطر قرار دارد- را افزایش میدهد. چرا؟ ایالات متحده و متحدانش بارها اعلام کردهاند که میخواهند این جنگ با شکست روسیه خاتمه یابد. برخی از آنها فقط خواهان یک شکست نظامی به منظور تسریع سقوط رئیسجمهور پوتین و دولت او هستند -حتی با وجود اینکه تنها فراخوان آمریکا برای تغییر رژیم یک اشتباه ظاهراً لپی توسط جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده بود. این سوءظن طولانیمدت کرملین در مورد مقاصد واقعی غرب و اهداف توسعه ناتو را تأیید میکند.
هدایت جنگ سرّی اوکراین توسط آمریکا و انگلیس
راشاتودی همچنین در گزارشی پرده از نقشه جدید غرب برداشت و نوشت: یک منبع اطلاعاتی فرانسوی به فیگارو گفته است که نیروی هوایی ویژه و نیروی دلتا در «جنگ مخفی» علیه روسیه دخالت دارند. یک منبع در جامعه اطلاعاتی فرانسه به خبرنگار فیگارو گفته است که نیروهای ویژه انگلیس و ایالات متحده از ابتدای خصومتها با روسیه در اواخر فوریه در اوکراین حضور داشتهاند. این ادعا در روز شنبه توسط ژرژ مالبرونو خبرنگار ارشد بینالمللی این روزنامه اعلام شد، همان روزی که بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا سرزده به کییف سفر کرد. بنا بر گزارشها، این مقام بریتانیایی توسط گارد نیرو هوایی ویژه محافظت میشد، هرچند این ادعا رسماً تأیید نشده است.
مالبرونو به نقل از یک منبع اطلاعاتی فرانسوی در توییتر نوشت: واحدهای نیروی هوایی ویژه و همچنین دلتاهای آمریکایی از ابتدای جنگ در اوکراین حضور داشتهاند. وی افزود که به گفته این منبع، روسیه به خوبی از «جنگ سری» علیه نیروهای خود توسط کماندوهای خارجی آگاه بوده است.
انگلیس و ایالات متحده جزو فعالترین حامیان نظامی کییف بودهاند. بنا بر گزارشها، جانسون شخصاً به همتای اوکراینی خود ولودیمیر زلنسکی اصرار کرده است تا به مبارزه علیه روسیه ادامه دهد و تا زمانی که شرایط بهتری ارائه نشده است تن به صلح و سازش ندهد.
مقابله روسیه با مزدوران خارجی در اوکراین
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: این اجماع نظر طرفدار جنگ غربی ظاهراً هفته گذشته توسط جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأیید شد. وی روز شنبه حین بازدید از کییف گفت که "نتیجه جنگ در میدان نبرد مشخص خواهد شد".
رسانههای انگلیسی پیش از این گزارش دادند که چندین سرباز بازنشسته نیروی هوایی ویژه به اوکراین رفتهاند یا قصد دارند به این کشور بروند تا تجربه و تخصص خود در عملیات شناسایی و جنگ ضدتانک را در اختیار نیروهای اوکراینی قرار دهند. طبق گزارش روزنامه انگلیسی دیلی میرر، گفته میشود که "یک کشور اروپایی که هنوز نامش فاش نشده از طریق یک شرکت نظامی خصوصی" به جای دولت بریتانیا هزینه خدمات این نیروها رو پرداخته است.
ارتش روسیه چندین بار گزارشاتی درباره اقداماتش علیه آنچه که به عنوان "مزدوران" در حال جنگیدن برای اوکراین توصیف میکند را منتشر کرده است. یکی از موارد اخیر در روز شنبه رخ داد، یعنی دقیقاً همان روزی که جانسون و بورل در کییف بودند.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که کییف در آخرین تلاش ناموفق خود قصد داشته است از یک کشتی غیرنظامی برای تخلیه پرسنل عالیرتبه از شهر بندری ماریوپول استفاده کند، که منجر به وقوع برخی از شدیدترین درگیریها در طول این جنگ شده است. گویا اوکراین قصد تخلیه رهبران گردان ملیگرای افراطی آزوف و مزدوران خارجی از این شهر را داشته است. گزارشهای تأییدنشدهای مبنی بر این وجود دارد که ممکن است صدها تن از اتباع خارجی به همراه چندین هزار سرباز آزوف در ماریوپول تحت محاصره باشند.
آمریکا و انگلیس قبل از حمله روسیه در حال آموزش سربازان اوکراینی بودند
در اوایل ماه مارس، وزارت دفاع انگلیس اعضای فعال نیروهای نظامی خود را از سفر به اوکراین منع کرد و گفت که نقض این قانون میتواند منجر به پیگرد قانونی شود. کییف پس از حمله روسیه داوطلبان خارجی را فراخواند تا به صفوف "لژیون خارجی" این کشور بپیوندند.
در پایان این گزارش آمده است: ایالات متحده و انگلیس علناً اظهار داشتهاند که هیچ برنامهای برای درگیر کردن سربازان خود در جنگ اوکراین ندارند. هر دو تأمینکنندگان عمده سلاح برای کییف هستند و قبل از حمله روسها در حال آموزش سربازان اوکراین بودهاند. طبق گزارشات، این متخصصان در آستانه وقوع درگیریها از این کشور خارج شدهاند.
در نتیجه، این به آن معناست که در حال ورود به قلمرو بسیار خطرناکی هستیم. آمریکا و متحدانش به وضوح اعلام کردهاند که هرگز خواهان صلح یا سازش نبودهاند و در حال تشدید اوضاع در اوکراین به منظور تثبیت هژمونی ژئوپلیتیک خود بر جهان، چه علیه روسیه، هند، یا چین هستند. این مسئله برای روسها به یک مبارزه همواره در حال گسترش در برابر تلاش غرب به منظور وادار کردن، مطیع کردن و مسلط شدن بر کشور آنها تبدیل شده است که اوکراین در آن فقط نقش یک مهره سرباز قربانی را بازی میکند.