محسن مقصودی، برنامه ساز و مجری تلویزیون که در روزهای برگزاری نهمین جشنواره مردمی عمار در محل برگزاری جشنواره حاضر شده بود، به گفتگو با حلقه وصل پرداخت.
مقصودی در پاسخ به این سوال که آیا جشنواره عمار که نهمین دوره برگزاری خود را پشت سر میگذارد، توانسته در سینمای مستند ایران تاثیرگذار و جریان ساز باشد، گفت: از اولین دورههای جشنواره عمار که خیلی غریبانه برگزار میشد و تلویزیون هم آن را پوشش نمیداد، شاهد برگزاری آن بودم که با حضور تنها چند مستند کار خود را شروع کرد و اکنون و با گذشت 9 دوره از این جشنواره مردمی، کیفیت و تعداد مستندها با سالهای اولیه قابل قیاس نیست و رشد کیفی و کمی در همه آثار مستند، نمایشی و سینمایی مشهود است و در جریان فیلمسازی انقلاب اسلامی به طور کلی کیفیت کارها و سوژه یابی آنها نسبت به ده سال قبل پیشرفت قابل توجهی داشته است.
مجری برنامه ثریا با اشاره به آثاری که امسال برای شرکت در جشنواره عمار آماده کرده است، افزود: علاوه بر حدود6 اثر که محصول تیم برنامه تلویزیونی ثریا است، حاصل کارهای برون مرزیام در عراق و روسیه و دو مستند « دروازه غار» و « دروازه جهاد» را برای جشنواره امسال فرستاده ام.
وی درباره مستند دروازه جهاد گفت: « دروازه جهاد » درباره آسیبهای اجتماعی و وضعیت فقر و اعتیاد در یک محله قدیمی تهران و نقش گروههای جهادی در اصلاح و کاهش این آسیبها را بررسی کرده و به چالشهای ایجاد شده و امیدها و روشهایی که برای اصلاح و کاهش آسیبها وجود دارد، پرداخته است.
مقصودی افزود: « دروازه غار» نیز در مورد دو کشور روسیه و عراق وظرفیتهای صادراتی و فرهنگی و همکاری کشورهای همسایه است.
این برنامه ساز تلویزون درباره شعار جشنوراه عمار خاطرنشان کرد: شعار پارسال جشنواره عمار که حمایت از کار و کارگر ایرانی بود و شعار امسال مکمل هم اند، چرا که در شرایطی به سر می بریم که از یک طرف نگاه ما به چالش ها و مشکلات و از طرف دیگر به رویشها و پیشرفتهاست. رسانه های بیگانه و متأسفانه برخی رسانههای داخلی سعی میکنند مشکلات اقتصادی مردم که جدی هم هستند را بزرگنمایی کنند و فضای یأس ایجاد کنند و از این چالش های اقتصادی و هر اثر هنری با مضمون یأس و ناامیدی استقبال میکنند.
مقصودی افزود: تا چند سال قبل اگر اثری از دوستان انقلابی و با موضوع نقد درون گفتمانی تولید میشد، رسانههای بیگانه نمیتوانستند از آن سوءاستفاده کنند اما الان از هراثری که بتوان ناامیدی را از آن نتیجه گرفت، استقبال میکنند و این نشان میدهد تیم ترامپ و بن سلمان و اسراییل سیاست و راهبرد رسانهای جدیدی را دنبال میکنند که اگر قبلا استحاله و براندای نرم بود، اکنون براندازی مقطعی و ایجاد یأس و شورشهای داخلی و تغییر سریع است و رسانههای آنها هم همین هدف را پی میگیرند.
وی تاکید کرد: به همین دلیل، اینکه ما داشته های واقعی را به مردم نشان دهیم و افق اینده را ترسیم کنیم که با همین شیب به کجا میتوانیم برسیم بسیار لازم است و از آنجا که هدف دشمن،گرفتن امید از آینده و مردم است، هدف جشنواره عمار به درستی باید همین باشد که هم مشکلات کارگران را نشان دهد و هم امید به آینده و افق آینده را به تصویر بکشد و اصلاح مشکلات با امید به آینده و اطمینان به مسیر ومبارزه یا چالش ها حاصل میشود.
مجری برنامه ثریا گفت: اکثر این چالشها توسط جریانی ایجاد می شود که به دنبال سیاهنمایی است و با روشها و تئوریهای اقتصادی و ایجاد اشرافیگری و فاصله طبقاتی باعث سیاهیها شده است و ناامیدی را در جامعه القاء میکند و میخواهند بگویند این مشکلات نتیجه جمهوری اسلامی است.
مقصودی در پایان با اشاره رسالت جشنوراه عمار گفت: رسالت جشنواره عمار این است که هم نسبت به وضعیت مردم و اشتغال و معیشت کارگران فریاد بزند و هم نسبت به آینده روشنگری کند که میشود آینده را خیلی روشن و پیشرفته ساخت، به شرط این که مردم ما پای کار باشند.