ابوذر روندی مسئول قرارگاه خدمت رسانی جبهه فرهنگی انقلاب در سرپل ذهاب از شرایط فعلی این منطقه و اقدامات صورت گرفته با حلقه وصل به گفتگو نشست. وی ضمن اشاره به آغاز فعالیت های مردمی پس از وقوع زلزله در آبان 96 گفت: حدود 13 ماه پیش زمين زير پاي مردم كرمانشاه لرزيد و ويراني هاي بسيار برايشان به بار آورد. ويرانی هايی كه هنوز هم با زندگي اهالی اين استان گره خورده است.بلافاصله بعد از وقوع زلزله قرارگاه مردمی امام رضایی ها به همت آستان قدس رضوی برپا شد و خدمت رسانی ها و توزیع کمک های مردمی تا یک ماه بعد از زلزله ادامه یافت.
روندی ادامه داد: از آنجا که این قرارگاه 30 کیلومتری با سرپل ذهاب فاصله داشت و در قصرشیرین قرار داشت به دلیل سرعت بخشی به کار قرارگاه خدمت رسانی جبهه فرهنگی انقلاب در سرپل ذهاب راه اندازی شد و از آن زمان ما مشغول فعالیت و خدمت رسانی هستیم.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: از زمان وقوع زلزله تا کنون 7 هزار نیروی خدمت رسانی به کرمانشاه و سرپل ذهاب آمده اند و توسط قرارگاه آموزش، امکانات ایاب و ذهاب و اسکان برای آن ها فراهم شده است. در واقع به دلیل استقرار دائم قرارگاه در سرپل ذهاب و دسترسی درست و دقیق تر نسبت به شرایط و امکانات در ساماندهی و به کارگیری این نیروهای آتش به اختیار این قرارگاه همیشه پای کار بوده است.
مسئول قرارگاه خدمت رسانی جبهه فرهنگی در سرپل ذهاب ضمن اشاره به فعالیت دیگر ارگان ها و نهادها خاطر نشان کرد: ارتباط خوبی با نهادها و سازمان ها از جمله بنیاد مسکن و استانداری وجود دارد و قرارگاه به نوعی رابط مردم و مسئولان استانی است.
وی افزود: خب تا به امروز که بیش از یک سال از زلزله کرمانشاه می گذرد گرچه تب امدادرسانی ها و پیگیری ها در رسانه ها پایین آمده اما همچنان سرپل ذهاب با مشکلات عدیده ای مواجه است و با توجه به حضور مستمر قرارگاه در سرپل ذهاب می توانم بگویم که تنها 30 درصد پیشرفت در این شهر صورت گرفته البته در روستاها بیش از 75 درصد پیشرفت ایجاد شده است اما در شهرها به ویزه سرپل ذهاب اینگونه نیست.
روندی ادامه داد: از طرفی ناگفته نماند که حمایت های مردمی گروه های جهادی از تمامی استان ها همچنان پابرجاست و به صورت هفتگی گروه های جهادی از نقاط مختلف کشور برای یاری رسانی به مردم کرمانشاه راهی این استان می شوند اما کار بسیار است و به قول حاج حسین یکتا اگر هوا سردتر می شود ما نباید سرد بشیم و باید پیگر و مطالبه گر باشیم.
این فعال فرهنگی بیان داشت: مسئله ی دیگری که به مشکلات، در طول ماه اخیر افزوده شد وقوع مجدد زلزله در کرمانشاه بود که اینبار اثرات منفی بر روح و روان مردم داشت و ما امروز جدای از فعالیت های جهادی در قالب عمرانی به مشاوران و روانشناسان هم احتیاج داریم تا کودکان و زنان را بتوانند التیام بخشند. در واقع بعد از زلزله دوم شاید خانه ای خراب نشده باشد اما مردم از لحاظ شرایط روحی و روانی تخریب شدند.
روندی اضافه کرد: بعد از وقوع زلزله دوم بالغ بر 5 هزار منزل جهت تعمیر و بازسازی به لیست مسئولان و جهادگران اضافه شده است، مستأجرینی که در سرپل ذهاب بودند نزدیک 5 هزار خانوار بودند که در طول این مدت 2400 خانوار مهاجرت کرده و از این شهر رفتند اما 2600 خانوار همچنان در سرپل ذهاب هستند که در کانکس ساکنند و زمستان را در خانه های آهنی خود می گذرانند.
مسئول قرارگاه خدمت رسانی جبهه فرهنگی انقلاب در سرپل ذهاب ادامه داد: تا کنون تمام ساخت و سازها برای صاحبان خانه ها و مالکین صورت گرفته و متأسفانه فکری برای مستأجرین نشده البته صحبتی مطرح شده که زمینی به آن ها تعلق خواهد گرفت و می توانند ساخت و ساز را شروع کنند اما هنوز خبری نیست و در حد حرف باقی مانده است. حتی مالکانی که با گرفتن وام ساخت منزلشان را آغاز کردند با توجه به گرانی ها و افزایش قیمت اجناس تنها 30 درصد کار پیشرفت کرده و تنها اسکلت منزلشان ساخته و بعد متوقف شده است.
وی ضمن اشاره به مشکل بیکاری اقشار مختلف به ویژه جوانان هم تصریح کرد: بیکاری و فشار اقتصادی جدای از آسیب های خانوادگی می تواند نکته ی امنیتی نیز داشته باشد، متأسفانه امکان پیوستن به گروه های تروریستی و داعش به دلیل فشار سخت اقتصادی و عدم توانایی برای حمایت و یاررسانی به تمام خانوارها توسط این قرارگاه است. نباید از این امر غافل شد و رسانه ها باید به طور جد خواسته ی خانواده های زلزله زده را مطالبه گری کنند.
این فعال فرهنگی ضمن اشاره به فعالیت های قرارگاه جبهه فرهنگی یادآور شد: زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان ماه سال گذشته در 11 کیلومتری بخش ازگله، 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت. این زلزله به 9 شهرستان و یک هزار و 932 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی های صورت گرفته حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی نیز آسیب کلی و جزئی دیده است این آمارها نشان از عمق فاجعه دارد و تصور زندگی در این شرایط برای بسیاری از خانواده ها سخت است چه برسد زندگی واقعی در این شرایط. ما اقداماتی انجام داده ایم مثل برگزاری جشن برای 900 دانش آموزی که به سن تکلیف رسیدند، جشن میلاد حضرت زهرا ویژه ٦٠٠ دانش آموز دختر مقطع متوسطه، مراسم های جشن در مناسبت های ،برگزاری کلاسهای مشاوره با هدف فعالسازی ظرفیت مشاورین شهر سرپل ذهاب و ....
روندی ادامه داد: آواربرداری بیش از ٣٠٠ واحد بصورت دستی با عزم نیروهای جهادی در سطح شهر طی ماه اول، تعمیر بیش از ٢٠٠واحد مسکونی. احداث بیش از ٢٠٠ واحد مسکونی در روستا و احداث ٢٥واحد در شهر، لایه روبی مسیر فاضلاب های گرفته شده در شهر، ایجاد ٧پایگاه فرهنگی به منظور رفع خلا های موجود برای سنین و جنسیت های مختلف، سیم کشی و لوله کشی بیش از ٥هزار چادر و کانکس، نصب بیش از ٤٠٠٠ سرویس بهداشتی در سطح شهر و روستا، لوله کشی ٤٥ روستا، تسهیل در روند مراحل اداری دو روستا با ظرفیت ٥٧ خانوار و بسیاری فعالیت های فرهنگی و پزشکی دیگر که در این گزارش نمی گنجد اما همچنان جای کار زیاد است.
مسئول قرارگاه خدمت رسانی جبهه فرهنگی انقلاب در سرپل ذهاب اظهار داشت: نکته ی دیگری که در طول این مدت قابل تأمل است و متأسفانه در سایت ها و خبرگزاری ها نیز نشر داده می شود برای مثال افتتاح 2 هزار و یا 500 واحد مسکونی در فلان نقطه است که اگر به این مناطق بیایید می بینید که تنها 50 واحد ساخته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به تمام سختی ها و کاستی ها که به آن اشاره کردم پس از انتشار اخبار مربوط به زلزله آذر ماه گذشته در بسیاری از گروه های مردمی مجددا آمادگی خود را برای حضور در مناطق زلزله زده اعلام کردند.
روندی با اشاره به رصد مشکلاتی همچون تعطیلی مدارس، آغاز فصل سرما، فشارهای ناشی از زلزله بر روی کودکان و والدین آنها، افزایش منازل تخریبی و تعمیری، نبودن نشاط در بین مردم و... اضافه کرد: با مشورت دستگاه های متولی مستقر در سرپل ذهاب که به علت حجم بالای کار، زمان کافی برای پرداختن به این خلأها را ندارند فراخوان جذب ظرفیت های مردمی که به اختیار خود قصد مشارکت در رفع نیازهای مردم را دارند آغاز و به صورت کاملا هدفمند انجام می گیرد.
این فعال فرهنگی خاطر نشان کرد: با توجه به نزدیک شدن به امتحان های ترم اول حضور معلمان مجرب و متخصص در رشته های مختلف از استان های دیگر برای کمک به نیازهای درسی دانش آموزان با هماهنگی اداره آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفت و طی هفته گذشته اولین معلمان به مدارس شهر و روستاها مراجعه نمودند. یک تیم پزشکی متشکل از چند پزشک عمومی، پرستار، دندان پزشک و فیزیوتراپ در روستاهای منطقه قلعه شاهین به ویزیت رایگان مردم پرداختند و چندین مشاور و یک روانپزشک نیز در همین منطقه فعالیت خود را در جهت آرام نمودن مردم و کنترل فشارهای روحی و روانی ناشی از زلزله ٦.٤ ریشتری آذر ماه آغاز نمودند.
مسئول قرارگاه خدمت رسانی جبهه فرهنگی انقلاب در کرمانشاه یادآور شد: کمک به بازسازی برخی منازل تعمیری در محله احمد آباد و پاونار شهر سرپل ذهاب و همچنین دو روستای منطقه قلعه شاهین، کمک به راه اندازی دو مدرسه در سطح شهر سرپل ذهاب و دو مدرسه در سطح روستا با استعداد حضور ١٢٠ نیروی متخصص و جهادی که غالبا بنا، گچ کار، برقکار،جوشکار، لوله کش و... بودند با جدیت آغاز شده است و همچنین به منظور ایجاد نشاط و عادی شدن اوضاع گروهای هنری و تئاتر در روستاها کارها و توانایی خود را با هدف امید دادن به زندگی به مردم نشان دادند.
روندی افزود: چندین کارگاه آموزشی رایانه و نرم افزار برای معلمان خواهر و تعدادی از دانش آموزان، بخش دیگری از فعالیت های قرارگاه مرکزی خدمت رسانی جبهه فرهنگی انقلاب مستقر در سرپل ذهاب است. در این مسیر اساتیدی همچون استاد رحیم مخدومی و معصومی نیز که از نویسندگان و بزرگان ادبیات دفاع مقدس هستند به سرپل ذهاب آمده اند کارگاه داستان نویسی را برگزار کردند.
وی به نیازهای امروز جهت بازسازی مناطق زلزله زده اشاره کرد وگفت: در حال حاضر میلگرد، تیرآهن، سیمان و مصالح ساختمانی بسیار مورد نیاز است که البته بخش عمده ای توسط بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفین طبق قولی که داده بودند تأمین شد اما همچنان با توجه به گرانی این اقلام و شرایط اقتصادی سخت خانواده های زلزله زده این نیاز وجود دارد که امیدواریم با کمک خیرین و جهادگران و مردم مجدد موج حمایت ها و کمک رسانی ها آغاز شود و گرد فراموشی بر این مناطق و مردم زلزله زده پاشیده نشود. این قرارگاه همان طور که اشاره کردم واسطه ای بین مردم و مسئولان جهت اطلاع رسانی و مطالبه گری و خدمت رسانی است و این انتظار از رسانه ها وجود دارد که در این جهت ما را یاری کنند.
مسئول قرارگاه خدمت رسانی جبهه فرهنگی در سرپل ذهاب تأکید کرد: به هر با وجود كمبود امكانات و كم توجهي برخی مسئولان روال عادي زندگي در اين مناطق در جريان است و بيشتر مردم كسب و كار هميشگي خود را پيش گرفته اند. البته نبايد از اين نكته غافل شد كه مردم آسيب ديده استان كرمانشاه هنوز با مشكلات زيادي دست و پنجه نرم مي كنند و گلايه هايشان نسبت به تعلل مسوولان در پرداخت تسهيلات بازسازي واحدهاي مسكوني و وام هاي اشتغالزايي باقي است. به همين دليل لازم است مسوولان با حضور ميداني در ميان مردم آسيب ديده كرمانشاه، گلايه هايشان را بشنوند و تا حد امكان براي رفع مشكلاتشان تلاش كنند.