به گزارش حلقه وصل: پنجمین گردهمایی خانواده سدره دیشب جمعه ۷ دیماه با حضور سخنرانان و روضهخوانان این مجالس در تالار ایوان شمس برگزار شد.
سدره؛ زیارت آسان را بسترسازی میکند
احمدعلی صادقی مسئول طرح سدره در ابتدای این نشست اظهارداشت: طرح سدره از سال ۹۸ با ۵ نفر خادم آغاز شد و امروز خدام سدره ۲۳ نفر شده است.
وی افزود: محرم امسال در گفتوگو با یکی از میزبانها مطرح شد که گفت برای برگزاری ۱۰ روز روضه، هزینه دو ماه زندگی خود را جمع میکنم تا بتوانم روضه بگیریم. از این قبیل اتفاقات در ۱۷ هزار جلسه خانگی در یک سال گذشته داشتیم.
صادقی با اشاره به اینکه مردم به ما اعتماد کردند، گفت: تبلیغات چهره به چهره و ... برای برگزاری این مجالس داشتیم. ۱۸۰ مبلغ، سخنران و مداح داریم که باید برای رشد و توسعه این رویداد، ایدهپردازی جدید داشته باشیم.
مسئول طرح سدره ادامه داد: در سدره برای پنج ساله دوم برنامهریزی کردیم. برخی از میزبانها نیازهایی مانند زیارت آسان کربلا و ... را مطرح کردند که تصمیم شد به نیازهای معنوی مومنین پاسخ دهیم. جریان زیارت آسان بناست راهاندازی شود تا به صورت هفتگی یا مناسبتی رقم بخورد که حتماً سخنران و مداح، راهی این کاروان خواهد شد.
در بخش بعدی این مراسم از برخی خادمان مجموعه سدره که در برگزاری روضههای خانگی تلاش دارند، قدردانی و تشکر شد. در این مراسم از خانمها تاجیک، حاتموند، حبیبی، کولیوند، گمار، رحمانی و خانواده مهدویان که بیشترین برگزاری روضه را در منزل خود داشتند، تقدیر شد.
سرچشمه عظمت اربعین، از روضههای خانگی است
حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه در این مراسم اظهارداشت: اعتقاد من به روضههای خانگی به تجربه زیستی خودم برمیگردد. من در این روضهها بزرگ شدم. پدرم روضهخوان مجالس خانگی بود و روزی ۱۳ـ۱۴ جلسه میرفت. از جوانی عضو هیأت موتلفه بود و بعد از دستگیری و مسائل رخ داده، سراغ روضه خانگی رفت. اعتقاد داشت که در خانه هم جلسه بگیرد و من با این مجالس بزرگ شدم.
پناهیان گفت: ظرفیت روضهخانگی فوقالعاده است. سرچشمه عظمت اربعین، از روضهخانگی است. اگر این روزها مراسم بزرگ هیأتها، تنها باشد و روضههای خانگی نباشد، خانواده از هم پاشیده میشود. بچه باید بداند که روضه در خانه است و مادرش برای آن گریه میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در روضهخانگی، کسانی شرکت میکنند که در روضه عمومی نمیآیند زیرا حوصله ندارند گفت: برای این مخاطب باید برنامه داشت. حرفهایی در روضههای خانگی میتوان زد که در برنامه تلویزیونی یا جلسه فراگیر نمیتوان زد. برخی از حرفها لازم است اما نباید عمومی شود.
وی تصریح کرد: روضه خانگی فرصت استثنایی است که باید مستقل از مجالس بزرگ دانست. مهارت خواندن و اداره این روضهها هم با مجالس عمومی متفاوت است. مهارت این روضهخوانی را باید آموخت و نشر داد.
پناهیان با بیان اینکه دانش روضههای خانگی را باید تولید کرد افزود: دانشگاه امام صادق علیهالسلام برکاتی برای کشور دارد که یکی از آنها، احیا و پرداخت به روضه خانگی است. خداوند روح آیتالله مهدوی کنی را غریق رحمت کند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دین ۷۰ درصد مردم کشور تحریف شده است و دین فردی دارند که سیاسی اجتماعی نیست، گفت: دین مردم غلط است. از تلویزیون و سخنرانیهای چند ده هزار نفره، کاری برنمیآید اما کار چهره به چهره اثرگذار است. مردم نسبت به دین علیرغم محبت به اهل بیت علیهم السلام فاصله گرفتند. نمیتوان به این مردم گفت که اگر در انتخابات شرکت نکنی، گناه کبیره است زیرا نمیپذیرند.
وی افزود: بالای ۵۰ درصد مساجد کشور کارایی لازم را ندارند. هیأت آمده تا مسجد را درست کند.
پناهیان با بیان اینکه در اربعین از مردم سوال میکنم موکب حالوهوای بهتری دارد یا مسجد؟ و میگویند موکب، گفت: پس چرا در مساجد موکب نمیزنید؟ هیأتها هنوز مساجد را احیا نکردند. کسی که روضه خانگی ندارد، چگونه میتواند هیأت امنا مسجد باشد؟ فردی که نسبت به روضه در مسجد بیاهمیت است، نمیتواند در مسجد اثرگذار باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: ذهن افراد را در خانه میتوان تغییر داد. گلایههای استاد شاهآبادی، سخنان شهید صدر، علامه طباطبایی در تفسیر المیزان و سخنان امام خمینی و رهبر انقلاب را بررسی کنید. این سخنان برای عوام قابل فهم نیست اما در مجالس روضه خانگی میتوان به مردم منتقل کرد. دین مردم و خانوادهها، سالم نیست که جوانان دینگریز میشوند.
وی با بیان اینکه دین فردی ارزشمند نیست گفت: پدر و مادر نتوانستند بچهای را نمازخوان کنند اما جبهه او را نمازشبخوان کرد. غم بزرگ حضرت زینب سلام الله علیها وداع با برادر بود یا وداع با امام زمان خود؟ چند درصد روضهها درباره این وداع است؟ این روضه چه افق دیدی میدهد؟
پناهیان گفت: تقریباً نصف افراد مذهبی در انتخابات شرکت نکردند. گناه این شرکت نکردن، از غیبت، بیحجابی، سرقت و زنا کمتر است؟ امام درباره بزرگترین گناه چه گفتند؟ کارهایی هست که شما میتوانید چهره به چهره انجام دهید.
این سخنران مذهبی گفت: در قرآن داریم ای مومنین به خودتان بپردازید. علامه طباطبایی ذیل این آیه میگوید این پرداختن فردی نیست بلکه خطاب به جامعه اسلامی است که میگوید توانمندی خود را بیاب که در این صورت به تو ضربه نخواهند زد. ما مسوولیتپذیری را نمیتوانیم به بچهها منتقل کنیم.
وی گفت: شهید صدر نابغه بزرگ بود. او ذیل موضوع کلکمْ راعٍ وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ مباحث بسیاری مطرح میکنند که باید خواند. این لجنه فکری خود را ادامه دهید تا به این نتیجه برسید که چه کنیم دین مردم واقعی شود!
پناهیان گفت: براساس نگرشسنجیهای دقیق صورت گرفته در کشور، تلقی مردم از دین درست نیست. این را میتوان با گریه و اشک بر سیدالشهداء میتوان درست کرد.
در بخش پایانی این مراسم زمانی مداح مرثیهخوانی کرد.