به گزارش حلقه وصل، محمد طالبپور رئیس بیمارستان سینا در حاشیه چهاردهمین کنگره بینالمللی جراحیهای کمتهاجمی و درونبین در جمع خبرنگاران در خصوص اهداف این همایش توضیح داد: ما با توجه به اجرایی شدن تحریمهای ظالمانه آمریکا تمام تلاش خود را با وجود مشکلاتی که بر سر راه داشتیم به کار گرفتیم تا توانستیم این همایش بینالمللی را برگزار کنیم.
وی افزود: 14 نفر از اساتید برتر سایر کشورها در این همایش به سخنرانی خواهند پرداخت و پیرامون روشهای نوین درمانی بحث و تبادلنظر انجام خواهد شد.
طالبپور تصریح کرد: در حال حاضر 5 دانشگاه فلوشیپهای لاپاراسکوپی تربیت میکنند و خوشبختانه ما جزو کشورهای پیشرفته و به روز در زمینه درمانهای کمتهاجمی هستیم.
این فوقتخصص لاپاراسکوپی تصریح کرد: در حال حاضر این دانشگاهها 15 الی 20 فلوشیپ را به صورت سالانه تربیت میکند اما باید توجه داشته باشیم که کشور ما سالانه نیازمند 100 متخصص در این حوزه است.
رئیس بیمارستان سینا ادامه داد: از جمله نوآوریهایی که در این کنگره به کار گرفته شده موضوع بحث آزاد بر روی فیلمهای ویرایش نشده جراحی است که متخصصان در این زمینه اظهارنظر خواهند کرد.
وی با بیان اینکه از جراحیهای درونبین در رشتههای اورولوژی، گوارش و زنان و زایمان میتوان استفاده کرد، توضیح داد: حدود 25 سال است که از آغاز استفاده از جراحیهای لاپاراسکوپی میگذرد و استفاده از این روشهای درمانی و معرفی این روشها در 10 سال اول با دشواریهایی همراه بود که خوشبختانه اکنون ما از این روشها به نحو احسن استفاده میکنیم.
طالبپور در خصوص تأثیرگذاری تحریمهای آمریکا در زمینه وارد کردن تجهیزات لاپاراسکوپی به کشور توضیح داد: این تحریمها باعث دشواریهایی در این زمینه شده است اما باید توجه کنیم که دانشمندان و شرکتهای دانشبنیان ما از تحریم به عنوان فرصت استفاده کردهاند و توانستهاند دستگاه جراحی رباتیک بسیار پیشرفتهای را تولید کنند.
منبع: فارس