حلقهوصل: تصویر رفتهرفته واضحتر میشد و وقتی به جلوی در ورودی حوزه هنری رسیدم دیدم که جمعی از رزمندههای تیپ فاطمیون پرچمهای زرد رنگ خود را باصلابت به دست گرفته و به میهمانان خیرمقدم میگویند. در داخل سالن پدران، مادران و فرزندان شهدای مدافع حرم تیپ فاطمیون عکسهای عزیزان خود را بغل کردند و وقتی دوربینها را میبینند دستهای خود را بهگونهای میگیرند که چهره شهیدانشان دیده شود. روز، روز عکاسهاست. مراسم نیز سخنران آنچنانی ندارد و میزبان، خانواده شهیدان مدافع حرم تیپ فاطمیون هستند. همه آمدند تا ادای دین و تقدیر و تشکری داشته باشند از زمانشناسی و بودن در صحنهی برادران افغان خود.
قاسم صرافان به زبان شعر از فاطمیون تقدیر میکند و علیرضا قزوه از بدهکاری به این شهدا میگوید و از خانم افشاریان به خاطر آموزش شعر و نثر ادبی برای فرزندان شهیدان مدافع حرم تیپ فاطمیون تقدیر میکند و در دقایق پایانی مراسم نیز تعدادی از دختران شهدای مدافع حرم تیپ فاطمیون به شعرخوانی برای شهدای مدافع حرم میپردازند. این کلیتی است از مراسمی که به بهانه معرفی و تقدیر از برگزیدگان مسابقه بینالمللی «پایان یک داعش» شکل گرفته و در اصل از خانواده شهدای مدافع حرم تیپ فاطمیون تقدیر ویژه میکند.
پایان داعش دستاورد بزرگ مدافعان حرم است
مسعود شجاعی طباطبایی بهعنوان اولین سخنران مراسم با بیان اینکه خدا را شکر میگویم که در این ماه عزیز میزبان شما خانوادههای شهدای مدافع حرم هستیم و اگر مدافعان حرم اعم از فاطمیون و زینبیون نبودند قطعا شرایط سختی را در منطقه شاهد بودیم، در مورد چیستی و زمان شروع مسابقه بینالمللی «پایان یک داعش» گفت: فراخوان مسابقه بینالمللی «پایان یک داعش» دو ماه بعد از صحبتهای سردار سلیمانی اعلام شد که گفت: تومار گروهگ تروریستی داعش تا سه ماه دیگر پیچیده میشود و این غده سرطانی ریشهکن میشود.
شجاعی طباطبایی در ادامه پایان داعش را دستاورد بزرگ مدافعان حرم دانست و عنوان کرد: این مسابقه از سه بخش کارتون، کاریکاتور و پوستر تشکیل شده بود. در این مسابقه فقط چند کشور منطقه که درگیر داعش بودند شرکت نکردند، بلکه از ۶۴ کشور دنیا کارهای فاخری ارائه دادند. غالب این کشورها از آمریکای لاتین یا خاور دور و مشخصا چین بودند. شاید برای شما جالب باشد که تعداد هنرمندان چینی که اثر فرستادند 212 نفر بود! اینها مسلمان نیستند ولی ندای آزادی که در فطرت همه انسانهاست آنها را برانگیخته بود که آثار فاخری را در این زمینه خلق کنند. در مجموع نیز ۲۱۲۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد و داوری آثار توسط دو تیم داخلی و خارجی صورت گرفت و نمایشگاه آثار ۲۴ اردیبهشت ماه برپا شد.
باید بر پرچم فاطمیون بوسه زد
استاد قزوه نیز حضور در میان خانواده شهدای تیپ فاطمیون را سرشار از معنویت و روحانیت عنوان کرد و گفت: تقدیر با زبان روزه با حضور فرزندان و خانوادههای شهدای مدافع حرم تیپ فاطمیون و زینبیون معنویت این مراسم را دوچندان کرده است و این برنامه از ارزش و رنگ و معنویت خوبی برخوردار است.
او با تاکید بر اینکه ما بدهکاری زیادی به شهدا داریم، عنوان کرد: نقش شهیدان فاطمیون در دفاع از حرم اهلبیت(ع) بسیار برجسته است و این عزیزان خالصانه جنگیدند و بسیار بچههای پاکی بودند. من یادم است که بسیاری از شاعران ما برای این شهیدان شعر گفتند. این رشادتها بهعنوان یک سند افتخار در تاریخ میماند. اگر یک روزی محمود افغان به ایران آمده و اتفاقهای تلخی برای ما رقمزده، در تاریخ آینده ما از شهیدان مدافع حرم تیپ فاطمیون سند افتخار و همدلی یاد خواهد شد.
قزوه با بیان اینکه با افتخار باید بر پرچم فاطمیون بوسه زد گفت: کاری که شهیدان فاطمیون کردند کار بزرگی است. من چند جلسه در کنار خانم افشاریان که خودشان فرزند شهید مدافع حرم هستند برای تدریس شعر و نثر ادبی برای فرزندان شهید مدافع حرم تیپ فاطمیون رفتم و از نزدیک دیدم که این بچهها چقدر باهوش هستند. انشاءالله از بین همین بچهها نویسندهها و شاعرهای خوبی بیرون میآید.
سلام عشاق پاک ایران به فاطمیون، به زینبیون
استاد قزوه در پایان سه بیتی را که فیالبداهه و با حضور در شور و هیچان پر از معنویت مراسم سروده بود برای حاضران خواند:
سلامِ مردان مرد عاشق به فاطمیون، به زینبیون
دلاوران همیشه فاتح، دلیر مردان وادی خون
مباد در سرزمین شامات، سر اسیران به نیزه باشد
مگر که داعش به خواب بیند، به زینبیه زند شبیخون
سلام زهرا، سلام زینب، به شاهدان همیشه زنده
سلام عشاق پاک ایران به فاطمیون، به زینبیون
در ادامه مراسم برگزیدگان این مسابقه به شرح زیر اعلام شدند:
بخش کارتون:
نفر اول: آنجل بولیگان از مکزیک
نفر دوم: محمد اکبری از ایران
نفر سوم: پژمان علی پور
همچنین جیتت کوستانا از اندونزی، محمود نظری از ایران و سیدایمان نوری نجفی ایران نیز در این بخش شایسته تقدیر شناخته شدند
.
بخش کاریکاتور:
نفر اول: امیرمهدی هانی انصاری از ایران
نفر دوم: شانکار پامارتی از هند
نفر سوم: سعید شمس ایران
آنتونیو مانوئل دوس سانتوس از پرتغال، حمیدرضا صادق و یوآخین آلگوئرلوپز از اسپانیا نیز شایسته تقدیر شناخته شدند
.
بخش پوستر:
در بخش پوستر برگزیدهای اعلام نشد و از چایکا ولادیمیر از روسیه، هابیل لکس دروینسکی از لهستان، حمید نصر از ایران، لی شی از چین و لوک دسچیمائکر از بلژیک تقدیر شد.
در پایان نیز از خانوادههای شهدای مدافع حرم شهید سید غلام محمد حکیمی، شهید محمد رضایی، شهید سید علی حسینی، شهید خادم حسین محمدی، شهید هاشم احمد، شهید مصطفی حسنی، شهید مرتضی خدادادی، شهید رجبعلی غلامی و شهید علی احمد حسینی تجلیل شد.