
به گزارش حلقه وصل، نشست 40 سال شعر انقلاب اسلامی با حضور سه تن از شاعران انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد.
*شعر را باید رسانه انقلاب دانست
سعید بیابانکی در این مراسم با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بوده و ملت انقلابی در واقع به یک فرهنگ «نه»گفتند، یادآور شد: حملههایی که طی سالها به شعر انقلاب شده نشان از توفیق شعر انقلاب است. معتقدم هر انقلابی نیاز به رسانه دارد و اگر به سال 57 بازگردیم میبینیم هیچ رسانهای دست انقلابیون نیست و تنها شعر در دسترس است. از این رو باید شعر را رسانه انقلاب دانست.
وی افزود: شعر بر خلاف دیگر قالبهای هنری نیاز به ابزار انتشار ندارد و تنها کافی است به دل مردم بنشیند تا خودش توسط مردم منتشر شود.
*سیدحسن حسینی کار بزرگی در شعر انقلاب انجام داد
بیابانکی گفت: انقلاب اسلامی پس از انقلاب مشروطه یک نقطه برجسته در تاریخ معاصر است و با رجوع به فضای شعر پس از انقلاب مشروطه و حرکتهایی که نیما در شعر انجام داده میبینیم جان تازهای در فضای شعر دمیده شده اما در سالهای پیش از انقلاب، انقلاب شعر نیما دچار توقف میشود و تنها در جلسات و نشریات شبه روشنفکری منحصر میشود. اما شعر انقلاب در واقع نوعی تجمیع نظریات نیما با دیدگاههای امام خمینی است که نوعی شعر ابتکاری را به وجود آورده است.
او اضافه کرد: معتقدم شعر در این 40 سال کارهای بسیاری کرده اما سهم کمتری در امور برای او قائل شدند. یکی از کارهای بزرگ انقلاب بازگشت به احیای سنتهاست که در شعر هم ما شاهد احیای سنتهای شعری بودیم. قالب رباعی و دیگر قالبها پس از انقلاب دوباره زنده شد و پیش از آن کسی به خود جرات نمیداد رباعی بسراید. زیرا بر این باور بودند که اگر خوب شود منصوب به خیام است و بد هم بشود طبیعی است اما کسی مانند سیدحسن حسینی کار بزرگی کرد و دست به ریسک خطرناکی زد.
*شاعران انقلاب در رسانه ملی کمرنگ هستند
بیابانکی در پایان سخنانش گفت: شعر برای رسیدن به دست مخاطب حتما به رسانه نیاز دارد و در سالهای اخیر یک رسانه مهم شعر را از دست دادهایم که آن هم موسیقی است. حتی در رسانه ملی نیز شاعران انقلاب حضورشان کمرنگ است و این عرصه تبدیل به عرصه تاخت و تاز پاپیستها شده است و میبینیم در اوج ساعات پرمخاطب تلویزیون شاعران انقلاب هیچ حضور ی ندارند. من سؤالم این است که چرا باید خوانندههای بیسواد و هنرپیشههای بیسواد برای مردم حرف بزنند آن هم هنرمندی که به بیمطالعه بودن خودش افتعخار میکند در صورتی که شاعران که هم شیرین سخن هستند و هم اهل مطالعه ولی جایی در این برنامهها ندارند.
وی افزود: امروز شاهدیم مجعولیات زیادی پای شعر انقلاب رفته و من به عنوان یک شاعر برای این موضوعات درد میکشم و ناراحتم که رسانه ملی پوشال پخش میکند. همچنین ما رسانه مکتوب اثرگذار در شعر انقلاب نداریم و تنها به دوره طلایی مجله شعر غبطه میخوریم. من بر این باورم که رسانه ملی حق بچههای انقلاب است و امروز آن را از دست دادهایم و خوب است امروز به آن فکر شود. در صورتی که آنهایی که از طریق تلویزیون تبدیل به چهره شدهاند امروز تبدیل به اپوزیسیون نظام شدهاند.