به گزارش حلقه وصل به نقل از ایرنا، محمدفوقي، مسئول ستاد هماهنگي و نظارت بركانون هاي فرهنگي و هنري مساجد استان مازندران به مناسبت 18 اسفند، بیست و دومین سالروز تشکیل کانون های فرهنگی و هنری مساجد با بیان اینکه خدا را شاکریم که توفیق خدمت در سنگر مسجد با شجره 22ساله همسو با دين، تعقل، ايثار و شهادت و ولايت مداري را به ما عطا کرده است گفت: اگر خداوند متعال به انبیاء و اولیای الهی توفیق خدمت در سنگر مسجد را عطا کرده است به دلیل تطهیر فضای فکری، معنوی، اعتقادی و فیزیکی مسجد بوده است.
وي با تأکید بر اینکه یکی از مطالبات مقام معظم رهبری مسجد محوری است، ادامه داد: عليرضايونسي رستمي معاون سياسي و امنيتي استاندار مازندران، اكبر رضواني شهردار كلارآباد، محمد فوقی مسئول کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران، مهدي محمدي فرماندار شهرستان قائمشهر، محمد محمديان بخشدار هزارجريب نكا و يارعلي درزي مسئول بسيج محلات به عنوان مدیران مسجد محور مازندران تجلیل شدند.
فوقي ضمن تشريح ديگر برنامه هاي بيست و دومين سالروز تاسيس ستادعالي كانون هاي مساجد، خاطرنشان كرد: آئین نکوداشت 18اسفند با حضور اقشار مختلف جامعه به مناسبت سالروز تاسیس کانون های فرهنگی و هنری مساجد همزمان با ۱۸اسفند در مرکز مازندران با محوریت شهرستان های همجوار و دیگری ۱۹اسفند ماه در منطقه ویژه تنکابن و عباس آباد به همراه تجليل از 94 فعال مسجدي (ائمه جماعت مساجد، مديرمسئول كانون، كتابدار، فعال فرهنگي، رابط خواهر، مدير مسجد محور، خادم مسجد، منتخبين مرحله كشوري جشنواره مدهامتان و رسانه مسجد محور) در اين استان با حضور مسئولين برگزار مي شود.
وي با اشاره به اينكه اولین کار خدا بر روی کره زمین، ساخت مسجد بود و این امر درس بزرگی برای تمام مسئولان نظام است، گفت: وظیفه فعالان مسجد که مرزداران سنگر مسجد هستند تطهیر فکری، فرهنگی و خرافه زدایی است که باید جهت جذب نوجوانان و جوانان به مسجد برنامه هایی با محوریت ائمه جماعات و ائمه جمعه صورت گیرد.
فوقی با اشاره به فرموده امام خمینی(رحمت الله عليه) که ما انقلاب کردیم تا مسجد را اداره کنیم، تصریح کرد: اگر مسئولین نسبت به مسجد بی توجه باشند در واقع از ارزش هایی که امام خمینی(رحمت الله عليه) و مقام معظم رهبری(مدظله العالي) برای ما ترسیم کردند، فاصله گرفته اند.
وی با بیان اینکه وقتی امام راحل می فرمایند مسجد سنگر است تعارف و تشریفات نیست بلکه یک استراتژی برای نظام جمهوری اسلامی و قدرت نرم نظام است، گفت: مسجد به عنوان مستحکم ترین مکان مقابله با شبیخون فرهنگی دشمن است و باید مدیران توانمند آینده نظام را در مساجد تربیت کنیم.
فوقی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری(مدظله العالي) در جمع روحانیان در بجنورد، من سفارش می کنیم که کانون های مساجد را فراموش نکنید و مطابق نیاز جوانان، برنامه داشته باشیم، خاطرنشان كرد: باید در مساجد مطابق همه سلیقه ها اعم از کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و خواهران برنامه داشته باشیم اگر ما مطابق با نیاز نوجوانان و جوانان در مسجد برنامه ساز نباشیم بدون شک حضور مستمر در مسجد محقق نمی شود.
وي، امام جماعت به عنوان رئیس طبیعی مسجد، هیئت امنا، پایگاه بسیج و کانون های فرهنگی و هنری مساجد را چهار رکن اصلی مساجد برشمرد و افزود: اگر این چهار رکن باهم باشند و در ترکیب هیئت امنا اگر از جوانان و بزرگسالان بهره گرفته شود، مساجد از لحاظ فعالیت فرهنگی رونق می گیرد.
فوقي با اشاره به اثرگذاری فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد اظهارداشت: این کانون ها با داشتن کتابخانه، خانه دیجیتال، برگزاري جشنواره هاي فرهنگي، قرآني و هنري، اجراي طرح تلاوت نور، طرح تفسير همراه، راه اندازي خانه هاي نور و فعالیت های مختلف ديگر، ارتباط نوجوانان و جوانان را با مساجد بیشتر می کنند.
وي با تاکید بر تحقق اقتصاد مقاومتی از سوی کانونهای فرهنگی هنری مساجد به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های رهبر معظم تصریح کرد: کانونهای فرهنگی هنری مساجد اصلی ترین مکان برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تبیین مولفه های اقتصاد مقاومتی و گسترش اندیشه های اسلامی است.
فوقي با اشاره به اینکه منسجم ترین مرکز فرهنگی در سطح جامعه کانون های مساجد هستند، اظهار داشت: در حال حاضر 630كانون فرهنگي و هنري در مساجد روستايي و370كانون در مساجد شهري اين استان فعال هستند.
وي با اشاره به فعاليت 92كتابخانه باز و 250كتابخانه عمومي در جوار مساجد روستايي و شهري اين استان، يادآورشد: طرح تلاوت نور در يكهزار و 667مسجد با همكاری ائمه جماعت (اهدای 25جلد قرآن کریم به مساجد درقالب طرح تلاوت نور)، طرح تفسير همراه در 982 مسجد با اهدای تفسیر همراه 15 جلدی به ائمه جماعات مساجد و 66 خانه نور در راستاي ترويج فرهنگ والاي قرآني در ديارعلويان در حال فعاليت هستند.
فوقي با اشاره به اینکه انسان مومن از برکت حضور در مسجد هدایت و راهنمایی می شود و رهنمود هایی را دریافت می کند که او را از افتادن در دام ها شیطانی حفظ می کند، اظهارداشت: برنامه ها و فعالیت ها در مساجد باید موجب افزایش عبودیت و بندگی مردم شود و مردم رابه کمال برساند.
وي با اشاره به اينكه كانون هاي فرهنگي و هنري بايد در راستاي احياي كاركردهاي مختلف مساجد گام بر مي دارند، گفت: مسجدی آباد است که در مسائل اجتماعی، انقلابی و موضوعاتی که به مصلحت جهان اسلام مربوط می شود، پیشگام باشد.
فوقي با بیان اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان به عنوان دختران و مادران امروز و آينده سازان فردا تشکیل می دهند و برنامه ريزي براي اين قشر يك ضرورت است، تصريح كرد: شكي نيست كه از صدراسلام زنان در مسجد حضور داشتند و وجود دارالصبيان «خانه كودك» در مساجد صدراسلام نيز گواه همين مسئله است كه ما به عنوان برنامه ريزان مساجد بايد براي حضور بانوان در مسجد برنامه ها داشته باشيم.
وي با اشاره به اهميت اجرای فعالیت های فرهنگی وهنري توسط کانون های مساجد در شهرها و به ويژه در روستا و مناطق دوردست و محروم، می تواند موجب شكوفايي استعدادها و توانمندی هاي اقشار مختلف جامعه به همراه احیا كاركردهاي مختلف مساجد شود، يادآورشد: 16 وبلاگ و يك سايت، 37 هسته پژوهشي، 25 گروه فرهنگي و هنري و 15 نشريه تجربي در كانون هاي مساجد روستايي اين استان فعاليت مي كنند.
فوقي، برگزاری دوره آموزشی تربیت مربی آشنایی با فرقه های ضاله، برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب، حضور در دوره آموزشی اندیشه های آسمانی، برگزاری اردوی تربیتی فصل رویش، انعقاد تفاهم نامه با نهضت سوادآموزی، نشست هم اندیشی با مدیران کانون های تخصصی، تشکیل جلسه با هسته های پژوهشی، برگزاری همایش شیعه و خطرات پیش روی، برگزاری مسابقه وبلاگ نویسی، برگزاری سلسله همایش های سبک زندگی دینی و احیا جلسات سنتی قرآن را ازنمونه فعالیت های برجسته کانون های فرهنگی و هنری مساجد در مازندران برشمرد.
وي، برگزاری مسابقه نرم افزاری اصول و عقاید، برگزاری یادواره شهدا، برگزاری نشست های تخصصی نقش کتابخانه های کانون مساجد و مطالعه مفید، طرح اوقات فراغت، ویژه برنامه های دهه کرامت، دهه غدیر، هفته دفاع مقدس، دهه فجر را از ديگر برنامه های انجام شده در کانون های فرهنگی و هنری مساجد مازندران اعلام كرد.
فوقی با اشاره به پشتیبانی مالی از گروه های تئاتر و نشریات تجربی کانون های فرهنگی و هنری، در کانون های مساجد این استان، یادآورشد: 24 کانون تخصصی با عناوین قرآن وعترت، آموزش، پژوهش، فناوری اطلاعات، کتابخانه ای، مهدویت، همایش ها، ایثار وشهادت، سمعی و بصری وتبلیغات، مشاوره، شعر و ادبیات، ورزش، بازرسی، حجاب وعفاف، سلامت، ولایت، عقایداسلامی، نماز،عترت، هنرهای تجسمی در این استان فعالیت می کنند.