به گزارش حلقه وصل: روزنامههای اصلاحطلب این روزها بیشتر از هر زمان دیگری در فضای رسانهای به دنبال مذاکره با غرب هستند. این جریان سیاسی که موجودیت سیاسی خود را به موضوع توافق با غرب نزد افکارعمومی گره زده و در هر دورهای با همین روش خود را بازتعریف میکند در فضای رسانهای بیش از پیش پالس ضعف به طرف مقابل ارسال میکند.
در همین راستا یکی از روزنامههای اصلاحطلب با سؤاستفاده از سخنان رئیسجمهور که یک موضوع تئوریک را در فضای سیاست خارجی در خصوص تنشزدایی بیان کرد با تیترسازی از این موضوع آن را به عنوان یک رویکرد سیاست بینالملل القاسازی کرد.
بر همین اساس این جریده اصلاحطلب با تیتر «با دشمنان مدارا» روی پیشخوان روزنامه فروشیها ظاهر شد؛ موضوعی که چه از لحاظ مباحث سیاست خارجی و چه روزنامهنگاری موضوع بسیار کلی است که ایران در رفتار بینالملل خود نمیتواند آن را در برابر هر نوع فعل و انفعالی در پیش بگیرد. سیاست خارجی حاوی یک جعبه ابزار است و با نگاه تکبعدی و با یک ابزار نمیتوان مسائل پیچیده بینالمللی را حل کرد.
رسانههای اصلاحطلب در این خصوص بهجای تبیین شرایط با تیترهایی چون «روزنه امید» که به واقع یادآور دولت هشت ساله «حسن روحانی» است در حالت ضعف و استیصال راه پیشرفت کشور و حل مشکلات آنرا به مذاکرات گره میزنند. موضوعی که سالیان سال طرف خارجی باتوجهبه اینکه پیام اثرگذاری تحریمها را دریافت میکند این سیاست را نتیجهبخش و بدان اصرار میورزد.
گویی اصلاحطلبان در تمامی طول دوران حیات خود به جز غربگرایی هیچ راهحلی برای پیشرفت کشور ندارند و همین تحرکات سیاسی سبب شده تا بخشی از بازار اقتصادی کشور همواره به طور شرطی در انتظار تحولات خارجی و سیاسی بینالملل منتظر بماند و بسیاری از فرصتهای داخلی از دست برود.
این در شرایطی است که به گفته کارشناسان طرف غربی باید احساس کند که در تحریم آنچنان که باید اثرگذاری وجود ندارد و ایران از موضع قدرت در مذاکرات ظاهر شود.
همچنین یکی از روزنامههای دیگر اصلاحطلب در یادداشت روز خود فضای کشور را بحرانی خوانده و کشور را در لبه پرتگاه باتوجهبه سطح ناترازیها توصیف کرده است. این در حالی است که بسیاری از این موارد به سبب عدم مدیریت و برنامهریزی لازم صورتگرفته است و با رفع تحریمها همه مشکلات کشور حلوفصل نخواهد شد.
بر همین اساس رسانههای اصلاحطلب سعی دارند دولت چهاردهم را نیز مانند دولتهای حسن روحانی به سمت برجامیزه شدن هدایت و همه تخممرغها را بازهم در سبد توافقات خارجی با کشورهای غربی بچینند.
این در شرایطی است که اگر با اغماض باور کنیم که آمریکا به دنبال حل منازعات خود با ایران است، این بار طرف اروپایی نقش پلیس بد را ایفا میکند و چندین تحریم سنگین را در همین شرایط علیه ایران کلید زده است.دستکم رفتار تروئیکای اروپایی با قطعنامهای که با همکاری آمریکا علیه ایران صادر شد نشان میدهد موضع غرب در قبال ایران چندان مثبت و سازنده نیست.
در همین راستا باید با برنامهریزی درست و منطقی پیش رفت نه اینکه با دیپلماسی التماسی و مانورهای رسانهای بیاساس بازهم شرایط چند سال قبل را با همان ادبیات دستمالی و لوث شده به کشور تزریق کرد.