سرویس سیاست حلقه وصل- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که حلقه وصل در ادامه به آنها اشاره میکند.
***********
شورای آتلانتیک: آمریکا از توهم خارج شود انقلاب اسلامی، قدرتمندانه پابرجاست
یک اندیشکده آمریکایی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با اقتدار پابرجاست و آمریکا باید از توهم دوری کند.
تارنمای شورای آتلانتیک نوشت: آمریکا از آغاز انقلاب 1979 ایران، منتظر سقوط انقلاب اسلامی است اما حکومت ایران در برابر چالشهایی مانند جنگ هشت ساله با عراق، چندین دهه تحریم، اغتشاشات 2009 و حتی موجهای دموکراسیسازی «انقلابهای رنگین» و خیزشهای گستره اروپای شرقی، اتحاد جماهیر شوروی، شرق آسیا و خاورمیانه همچنان ایستادگی کرده و حتی قدرت آن بیشتر هم شده است. اکنون نیروهای نیابتی ایرانی در گستره خاورمیانه، از حزبالله لبنان گرفته تا حوثیهای یمن، باعث آشفتگی کشورهای خارجی شده و نفوذ گروههای شیعه حامی ایران در تمام منطقه را افزایش دادهاند.
ثبات و سرسختی چشمگیر جمهوری اسلامی در برابر فشارهای غیرعادی دلایل گوناگونی دارد. نخست، تاریخ نشان داده حکومتهایی که در جنگ ساخته میشوند پایاتر از حکومتهای دیگر هستند. آن دسته از حکومتهای انقلابی که با جنگ آزموده میشوند باید ارتشهای قوی و بوروکراسیهای کارآمد ایجاد و برای بقای خود تمام شکافهای داخلی را محدود یا خنثی کنند. نتیجه این روند، برخورداری از یک رهبری انقلابی خوگرفته با جنگ و همچنین کهنهسربازانی است که بیتوجه به تمام اختلافات برای فداکاری در راه دفاع از حکومت انقلابی و ادامه مسیر، تعهدی مشترک دارند.
همچنین به گزارش اخیر آسوشیتدپرس، «آنچه از سوی تمام ناظران در قلب تپنده پایتخت ایران پذیرفته شده این است که تحریمهای آمریکا به مردم عادی آسیب میزند.» نتیجه این میشود که ایرانیها، از فشار خارجی متنفر میشوند.
مجموعه جنگهای تهدیدآمیز در کشورهای همسایه، که جنگ نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان در راس آنها قرار دارد، نوعی نگرانی و ملیگرایی در ایران ایجاد کرده و این دو احساس، حمایت از بقای جمهوری اسلامی را افزایش میدهد.
انقلاب اسلامی یک حکومت مذهبی است که شاید از لحاظ اصول غربی سرکوبگر محسوب شود، اما انتخابات آزادی برگزار کرده که به ایرانیان اجازه میدهد اولویتهای خود را بیان کنند. اگرچه نامزدهای انتخاباتی از سوی شورای نگهبان گزینش میشوند، اما در بسیاری از انتخابات ریاست جمهوری نتایج شگفتانگیزی حاصل شده و به رغم گفتهها، هیچکس نمیتواند نتایج این انتخابات را پیشبینی کند. حکومت همواره به مردم اجازه داده که به نامزدهایی با خطمشیهای سیاسی گوناگون رای دهند و همچنین تمایلات خود را بیان کنند.
سرانجام اینکه انقلابها طول عمر ویژهای دارند و اگر بتوانند از آزمونهای اولیه جنگ داخلی یا جنگهای بینالمللی سالم بیرون بیایند، به تدریج به سوی ایجاد نظام باثباتتر و متوازنتر در دهههای آتی حرکت میکنند.
با توجه به اینکه انقلاب اسلامی در 1979 میلادی به دنیا آمده، چه بسا دستکم تا نیمههای قرن 21 یا بیشتر پابرجا بماند.
پسر کروبی: سران اصلاحات نگذاشتند پدرم رئیسجمهور شود
پسر مهدی کروبی میگوید سران اصلاحات نمیخواستند پدرم رئیسجمهور شود.
حسین کروبی در گفتوگو با روزنامه آرمان اظهار داشت: پدرم معتقد است اصلاحطلبان در انتخابات سال 84، بزرگترین ضربه را از اختلاف داخلی و چند دستگی خوردند و پیامدهای آن را نیز مشاهده کردند. همیشه انتخابات سال 84 را مثال میزنند.
وی افزود: ایشان پس از مجلس ششم این هشدار را به اصلاحطلبان داده بودند که جریان اصلاحات بهدلیل عملکرد خود، شورا و مجلس شورای اسلامی را از دست داده است. لذا از بزرگان اصلاحات خواستند که آسیب شناسی شود ولی نه تنها که گوش نکردند بلکه رئیس دولت اصلاحات در آن مقطع زمانی به شکل دیگری عمل کردند و با وارد کردن گزینههای مختلف به صحنه انتخابات، دو دستی قوه مجریه را تقدیم آقای احمدی نژاد کردند.
حسین کروبی میگوید: در انتخابات مجلس ششم برخی اصلاحطلبان به تصور اینکه آقایهاشمی در آینده قصد ورود به انتخابات ریاست جمهوری سال 80 را دارد هجمههای گستردهای را علیه ایشان به راه انداختند که نتواند در انتخابات بعدی ریاست جمهوری بهدلیل عدم مقبولیت در بین مردم شرکت کند. لذا در آن مقطع زمانی رسانههای اصلاحطلب عناوین زیادی مانند «عالیجناب سرخپوش» و «آغاسی» به آقایهاشمی نسبت میدادند و تا آنجا که امکان داشت ایشان را تخریب میکردند.
با این وجود همین افرادی که علیه آقایهاشمی هجمه میکردند در انتخابات سال84 معتقد شدند آقایهاشمی باید در انتخابات حضور پیدا کند. ولی هدف اصلیشان این بود که آقایهاشمی با حمایت اصلاحطلبان به ریاست جمهوری برسد تا بتوانند در سال88 حمایت خود را از وی بردارند و وی را پایین بکشند و گزینه خود رئیس دولت اصلاحات را به ریاست جمهوری برسانند. با این وجود بدنه جریان اصلاحات زیر بار حمایت از آقایهاشمی نرفت و به همین دلیل برخی بزرگان اصلاحات تصمیم گرفتند آقای معین و مهرعلیزاده را هم وارد انتخابات کنند.
پیشبینی آقایان این بود که آقایان معین و مهرعلیزاده تایید صلاحیت نخواهند شد و مجدداً میتوانیم بدنه اصلاحات را متقاعد کنیم که از آقایهاشمی حمایت کنند. ولی هر دو نفر تایید صلاحیت شدند و بین اصلاحطلبان اختلاف داخلی شکل گرفت.
پسر کروبی از یک طرف از ردصلاحیتها توسط شورای نگهبان انتقاد کرد و از طرف دیگر گفت: این مسئله برای یک کودک نیز قابل درک بود که همه این افراد تایید صلاحیت شدند تا اصلاحطلبان نتوانند به یک اجماع نهایی دست پیدا کنند تا گزینه مورد نظر از اختلاف داخلی اصلاحطلبان بیرون بیاید و به ریاست جمهوری برسد.
بهدرستی برخی اصلاحطلبان دولتی به این نکته آگاهی داشتند که اگر آقای کروبی در سال84 به ریاست جمهوری برسد به هیچعنوان نمیتوانند ایشان را در سال88 پایین بکشند و گزینه خود را مجدداً به ریاست جمهوری برسانند. لذا به همین دلیل سراغ آقایهاشمی رفتند که پایگاه اصلاحطلبی نداشت.
این نکته را هم اضافه کنم چند ماه به انتخابات ریاست جمهوری از یکی از همفکرانشان سؤال کردم که چرا دوستانتان مخالف حضور پدرم در انتخابات هستند ایشان در پاسخ گفتند بچهها میگویند اگر پرچم اصلاحات به دست ایشان بیفتد دیگر ما به هیچعنوان نمیتوانیم این پرچم را از ایشان بازپس بگیریم.
پسر کروبی همچنین گفته است: متأسفانه دوستان دولتی اصلاحطلب با فضاسازی و نظرسازی در جامعه عنوان میکردند که آقای کروبی رای ندارد و کف رأی آقای معین در انتخابات 18میلیون رأی خواهد بود. آقای تقی رحمانی به بنده گفت که آقای... (قصد ندارم نامش را ببرم) پیش مرحوم عزتا... سحابی آمد و با تحلیل و خبر ایشان را قانع کرد که کف رای آقای معین در انتخابات حدود18میلیون رأی میباشد و بهدنبال آن مرحوم سحابی و به تبع ایشان نیروهای ملی مذهبی در انتخابات از آقای معین حمایت کردند. این اتفاق درباره نهضت آزادی نیز رخ داده بود و مرحوم ابراهیم یزدی را قانع کرده بودند که در انتخابات از آقای معین حمایت کنند. این در حالی است که در نهایت آقای معین با چهارمیلیون رأی در انتخابات بعد از آقای قالیباف نفر پنجم اعلام شد.
آخوندی: به قول خانم مرکل ایران در هر صورت باید در برجام بماند(!)
وزیر مستعفی راه و شهرسازی در بیان اهمیت(!) برجام میگوید ایران حتی میتواند در صورتی که همه اعضا از آن خارج شدهاند، در برجام بماند(!)
عباس آخوندی در گفتوگو با عصر ایران اظهار داشت: برجام یک توافق بینالمللی است و ماهیت این توافق، امنیتی است و همین اخیر در بالاترین سطح در ایران به آن استناد شد. این توافق ثمرات سیاسی، اقتصادی و اجتماعیاش ثمرات دسته دوم است؛ ثمره اصلیاش، ماهیت اصلیاش امنیت ملی ایران است. آن بقیه ثمرات منوط به یک سری مقررات و قراردادهای مکمل است.
در حوزه امنیتی، فهم من این است که با توجه به مجموعه شرایط امنیتی منطقه و مجموعه تحولات جهانی، قاعدتا هیچگاه ما نباید پیشگام شکست این توافق و پیشگام خروج از آن باشیم. حالا هم به دلایل اسلامی که حتی شاید یکی، دو بار رهبری هم به این موضوع اشاره کردند و هم به دلایل مصلحتاندیشی و امنیت ایران.(!)
وی میافزاید: بنابراین، بحث امیدواری یا ناامیدی نیست، بحث یک استراتژی است. این استراتژی ما نباید تابعی باشد از رفتار آمریکا و حتی نباید تابعی از رفتار اروپاییها باشد. یعنی ما از جهت حقوق بینالمللی همواره باید پایبند به تعهد باقی بمانیم.
آخوندی سپس مدعی شد: فکر کنم خانم مرکل یک بار در این باره اظهار نظر جالبی کرد. او گفت که ایران میتواند حتی اگر همه از توافق خارج شوند، خودش به تنهایی باقی بماند. این حرف از نظر استراتژیکی خیلی حرف مهمی است، یعنی ما قاعدتا باید آن موقعیت استراتژی و رفتار استراتژیک و رفتار راهبردی خودمان را حفظ کنیم... خرد سیاسی میگوید ما هیچوقت نباید از این توافق خارج شویم.
آخوندی در ادامه گفت: دولت آمد، یک مسئله را صورتبندی کرد و آن را با رهبری در میان گذاشت و نهایتا توافق را امضا کرد. قطعا اگر ایشان توافق نکرده بود، چنین اتفاقی رخ نمیداد و شخص ایشان همین اخیرا در ارتباط با آمریکا به آن رجوع کردند.
یادآور میشود آخرین بار انگلا مرکل صدراعظم آلمان در جریان سفر درمانی به نیویورک با وقاحت گفت: «انتظار لغو تحریمها ]تعهد غرب در برجام[ قبل از مذاکره ایران با آمریکا واقعبینانه نیست.» با این وجود اولا معلوم نیست آقای آخوندی به چه اعتباری به خانم مرکل استناد میکند؟
ثانیا مهمترین وعده تیم روحانی برای شیرین و جذاب کردن برجام، برداشته شدن تحریمها بود و نه دعاوی امنیتی. البته در طرف مقابل، اروپاییها مدعی شدند با تضعیف ایران از طریق برجام، امنیت ما در غرب بیشتر تأمین میشود. ثالثا استناد به ادعایی عجیب از خانم مرکل، میزان فهم آقای آخوندی از سیاست و مسائل سیاسی را نشان میدهد.
یک توافق، وقتی توافق است که طرف مقابل هم به اجرای آن متعهد باشد. اما این که اگر حتی همه خارج شوند، باید ایران همچنان در توافق بماند (و تعهداتش را یک طرفه اجرا کند)، چیزی نیست جز طلبکاری و وقاحت که متأسفانه به جای تقبیح، با استقبال بیخردانه آقای آخوندی مواجه میشود! دولت ایران به تنهایی در برجام بماند که چه بشود؟! بدهکار آمریکا و اروپاست؟ قرار بوده یک طرفه امتیاز بدهد؟ خب! این که توافق نمیخواست، میخواست؟!
مطلب چهارم درباره نسبت دادن برجام به توافق با رهبری است. مجوز رهبری برای اجرای برجام- پس از همه هشدارها و نصایح و تذکرات، و پس از تأکید بر نظارت مجلس و شورای عالی امنیت ملی- یک موافقت مشروط بوده است؛ یعنی رهبر حکیم انقلاب، اجرای برجام را منوط به پایبندی طرف مقابل به تعهد و همچنین مشروط به 28 شرط (شامل شروط رهبری، شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی) کردند. اما آنچه دولت با نقض تعهد خود به نظام انجام داد، عبور از همه شرطها و اغماض در برابر همه عهدشکنیهای اروپا و آمریکا بود. اما با این همه، تازه آقای آخوندی میگوید حتی اگر همه اعضای برجام از آن خارج شدند، دولت باید در برجام بماند!!
العرب: ایران چرا برنده شد کشورهای مرتجع منطقه چرا باختند؟
یک روزنامه چاپ قطر تصریح کرد ایران برنده تحولات خاورمیانه و کشورهای همپیمان با آمریکا، بازنده این تحولات هستند.
روزنامه العرب نوشت: کشورهای عرب حوزه خلیج فارس پس از اشغال عراق توسط آمریکا در سال 2003 دچار شک و تردید شدند در حالی که باید وارد عمل میشدند و از مقاومت در عراق حمایت و پشتیبانی میکردند و برای ایجاد موازنه قوا با ایران، آنها را به احزاب سیاسی تبدیل میکردند اما بیم آن داشتند که مبادا برچسب حمایت از تروریسم بر پیشانی آنها بخورد به ویژه با توجه به اینکه اشغال عراق به دنبال حادثه یازدهم سپتامبر صورت گرفت و به همین دلیل این کشورها، بازنده میدان نبرد در عراق بودند.
کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، در سال 2005 پس از ترور رفیق حریری نخست وزیر پیشین به عنوان قدرتمندترین عامل کشورهای یاد شده لبنان را از دست دادند و از تحولات شکلگرفته پس از خروج ارتش سوریه از لبنان و بازگشت مهاجران و در راس آنها میشل عون و آزادی زندانیان از جمله سمیر جعجع استفاده نکردند و به همین دلیل میشل عون به اجبار در کنار «حزبالله و سوریه و ایران» قرار گرفت و رهبری مسیحیان و ریاست جمهوری لبنان را برعهده گرفت علیرغم اینکه او تنها کسی بود که میتوانست مسیحیان را در برابر رقبای خویش بسیج کند.
کشورهای عرب خلیج فارس در سال 2011 پس از وزیدن تندباد تغییر برخی از رژیمهای عرب و ریشهکن شدن برخی از آنها توسط بهار عربی، اکثراً سعی کردند تا از رژیمهای ضعیف همچون علی عبدالله صالح در یمن حمایت کنند از ترس اینکه مبادا بهار عربی با خود رهبرانی در تضاد با آنها بر سر کار آورد. کشورهای مزبور در مورد مصر و سوریه نیز رویکردی نادرست در پیش گرفتند اما این امر بر توان جهان عرب چیزی نیفزود بلکه ایران با حمایت از بشار اسد در سوریه و حوثیها در یمن به پیروزی دست یافت.
اگر این کشورها اجازه میدادند تا انقلاب یمن به ثمر برسد در آن صورت همه جریانها بر سر حاکمیت با یکدیگر به رقابت میپرداختند و آنها میتوانستند از احزاب یمنی مورد دلخواه خود حمایت کنند.
ایران با ایجاد ائتلاف با برخی از احزاب عربی اسلامی از توان نرمافزاری خود بهرهبرداری کرد در حالی که کشورهای حاشیه خلیج فارس به نبرد با اسلام سیاسی پرداختند و ثابت کردند که از توان نرمافزاری جز پرداخت پول چیز دیگری را نمیفهمند. آنها همچنین پس از انقلابهای عربی، پایگاه و موقعیت مردمی عربی خود را از دست دادند.
اما از نظر توان سختافزاری، اعمال محاصره بینالمللی، ایران را وادار کرد تا بر توان ذاتی خود تکیه کند. تهران با کمک همپیمانانش توانست توان نظامی به ویژه سامانه موشکیاش را به پیش ببرد در حالی که کشورهای خلیج فارس تسلیحات «اندک» با قیمت «گزاف» خریداری کردند و توافقنامههای نظامی منعقد کردند که از آنها سودی نبردند به ویژه پس از سیاستهای در پیش گرفته شده از سوی ترامپ که تمایلی به جنگ ندارد بلکه در دفاع از این کشورها از خود سهلانگاری نشان میدهد.
اصلاحطلبان در انتخابات دیگر ائتلاف نمیکنند
عضو مرکزیت حزب اتحاد ملت گفت راهبرد اصلاحطلبان در انتخابات، عدم ائتلاف است.
مرتضی مبلغ در گفتوگو با فرارو در پاسخ به این پرسش که گفته میشود، در صورت کنارهگیری عارف از انتخابات مجلس، ممکن است، اشخاصی نظیر قاضیزاده هاشمی به عنوان سرلیست جبهه اصلاحات معرفی شوند، ضمن رد این موضوع اظهار داشت: « در حال حاضر راهبرد اصلی اصلاحطلبان عدم ائتلاف در انتخابات است و بر این اساس، اصلاحطلبان به صورت خالص و بدون توافق با هیچکس دیگری با لیست مستقل در انتخابات اسفند ماه شرکت خواهند کرد.»
عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان در پاسخ به این پرسش که اگر ائتلاف برای اصلاحطلبان مفید نیست، چرا آنها در سال 94 تن به ائتلاف دادند، بیان داشت: «در آن مقطع با توجه به تجربه مجلس نهم، خطر افراطیگری و تندروی مجلس دهم را تهدید میکرد، بنابراین به منظور جلوگیری از ورود طیف تندرو به مجلس با توجه به دست بالای آنها در دوره نهم، باید افراد معتدل و به اصطلاح اعتدالی وارد مجلس میشدند.»
معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات با اشاره به اینکه این جناح سیاسی تنها از نامزدهای اصلاحطلبی حمایت خواهد کرد که بتوانند از سد شورای نگهبان عبور کنند تصریح کرد: «اگر باز به مانند انتخابات گذشته افرادی طراز اول جبهه اصلاحات به وسیله شورای نگهبان تائید صلاحیت نشوند، اصلاحطلبان از نامزدهای باقی مانده خود حمایت میکنند و اگر در شهری هیچ اصلاحطلبی تائید نشود، دیگر از نفر دیگری حمایت نخواهد شد.»
ایرانتفسیر علم الهدی ازجذب حداکثری و دفع حداقلی
خبر اول اینکه،نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: درست نیست کسی که در هیأت نظارت بر انتخابات استان رد صلاحیت شده با جوسازی رسانهای در خارج از استان تأیید شود.
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی امام جمعه مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با اعضای هیأت نظارت بر انتخابات خراسان رضوی افزود: شورای نظارت بر انتخابات استان و شورای نگهبان همواره هدف حملات رسانهای دشمن است که نباید در برابر این حملات عقبنشینی کند.
وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب که جذب حداکثری و دفع حداقلی را مطرح کردند، مخاطب آن، افراد بودند نه جریانهای سیاسی زیرا جریانها مطامع سیاسی دارند و مسیر خود را تغییر نمیدهند، حتی از هیأت نظارت بر انتخابات هم ابزاری برای رسیدن به اهداف خود میسازند.
علم الهدی گفت: جریان سیاسی غیرهمسو تا آخر غیرهمسو میماند و هیچگاه با گرم گرفتن و مهربانی، با نظام همسو نمیشود. برخی افراد، متدین و انقلابی هستند اما با رهبری زاویه دارند، این افراد نخستین سوژه عضوگیری دشمن هستند زیرا دشمن ابتدا از بین زاویهداران با رهبری عضوگیری میکند ازاینرو لازم است هیأتهای نظارت بر انتخابات نسبت به این موضوع، حساسیت بیشتری به خرج دهند.
تأکید کروبی بر اهمیت صندوق رأی
خبر دیگر اینکه، حسین کروبی فرزند مهدی کروبی در گفتوگویی با روزنامه آرمان گفته است: پدرم معتقد است باید از صندوقهای رأی به بهترین صورت استفاده کرد و تنها راه همین انتخابات و صندوق رأی است. اگر مردم با صندوقهای رأی قهر کنند وضعیت به سود محافظهکاران خواهد بود و آنها به اهداف خود نزدیکتر خواهند شد.
در نتیجه بهتر است که مردم همچنان با استفاده از صندوقهای رأی بهدنبال تغییر وضعیت موجود جامعه باشند. وی افزوده: نکته دیگر اینکه پدرم با هرگونه اختلاف و تشتت در بین گروههای اصلاحطلب مخالف هستند و معتقدند اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال۸۴ بزرگترین ضربه را از اختلاف داخلی و چند دستگی خوردند و پیامدهای آن را نیز مشاهده کردند. حسین کروبی درباره رفع برخی محدودیتها از پدرش هم توضیح داده: پس از سال ۹۸ روش دیگری در پیش گرفته شده و این دیدارها محدود شد
البته در حال حاضر دو ماهی است که مجدداً دیدارها بهصورت منظم برقرار شده است. کمیتهای خارج از وزارت اطلاعات تصمیم گیر اصلی است. البته مدت کوتاهی است سیاستهای کلی در این زمینه تغییر کرده و با آقای موسوی بجنوردی هم دیداری انجام شده است.
با این حال پدرم خواستند که با اعضای حزب اعتماد ملی دیدار داشته باشند. ولی با درخواست ایشان در این زمینه موافقت نشده همچنین درخواست دیدار با بیت امام و خانواده شهید مطهری را نیز داشتهاند که مورد موافقت قرار نگرفته است. همچنین پیشنهاد دیدار با بعضی دیگر از دوستانشان از قبیل آقایان عبدالله نوری، غلامحسین کرباسچی و هادی خامنهای و بسیاری دیگر از دوستانشان را مطرح کردهاند که مورد موافقت قرار نگرفته است.
توصیه محمد مهاجری به محسن رضایی
دست آخر اینکه، محمد مهاجری روزنامه نگار اصولگرا در توئیتی خطاب به محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: «چه خوب است آقای محسن رضایی دست اعضای مخالفFATF در مجمع تشخیص را بگیرد و ببرد به ژاپن و آلمان و برزیل و ترکیه و نروژ و هند و اندونزی و استرالیا و چین و...تا ببینند که این کشورها بهخاطر اجرایFATF چقدر بیچاره و فلک زده و خاک برسر شدهاند! و نگذارند خدای ناکرده ما هم مثل آنها شویم!» محسن رضایی از مخالفان پیوستن به افایتیاف است.
آرمانکسانی که مالیات کافی پرداخت نمیکنند؟
حسین راغفر، استاد دانشگاه گفت: برای از بین بردن شکاف طبقاتی و رانت جویی و دلالی در عرصه اقتصاد لازم است ابزارهای مالیاتی کارامد شود، به عبارت دیگر در حال حاضر بخش مهمی از فشار مالیاتی بر عهده تولیدکنندگان و نیروی کار است در حالی که باید مصرفکنندگان کالاهای لوکس و دلالانی که بیزحمت به ثروت میرسند مهمترین هدف مالیات گیرندگان باشند. برآوردها حاکی از آن است که در سال گذشته که کشور شدیدا زیر فشار ارزی قرار داشت ۲۰ شرکت خصولتی ایرانی سود خالصی معادل ۷۶ هزار میلیارد تومان را داشتهاند؛ و این سودها بدون رانت انرژی ارزان و رایگان عملی نبوده است. به بیان دیگر ۲۰ شرکت خصولتی با بهره مندی از رانت نهادها و منابع ارزان و با افزایش همزمان قیمت ارز ۷۶ هزار میلیارد تومان سود گرفتهاند، ولی مالیات کافی را نمیپردازند.
طرح سیاسی ستاره سابق عراق
حساسیتهای حاکم بر مسابقه ایران و عراق در مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به حدی بالاست که در فاصله دو هفته تا این جدال رسانههای این کشور به حواشی و اخبار آن دامن زدهاند. یکی از این اخبار جالب به پیشنهادی برمیگردد که نوری صبری دروازهبان سابق تیم ملی عراق و باشگاه نجف به فدراسیون فوتبال این کشور ارائه داده است. نوری صبری پیشنهاد عجیب خود به فدراسیون را این گونه تشریح کرد: «اتوبوس تیم ملی عراق را قبل از بازی با ایران از میدان تحریر بصره عبور بدهید. تضمین میکنم در این صورت پیروز مسابقه خواهید شد». این موضوع سروصدای زیادی در بین رسانهها و اهالی فوتبال در عراق به راه انداخت و به صورت گستردهای پوشش داده شد تا نام این دروازهبان دوباره بر سر زبانها بیفتد.
عذرخواهی نماینده ارومیه
نماینده مردم ارومیه در مجلس به خاطر حواشی بازی اخیر تراکتور - استقلال و ماشینسازی- پرسپولیس از هواداران فوتبال عذرخواهی کرد. نادر قاضی پور در جلسه علنی مجلس با اشاره به حواشی بازی اخیر تراکتور - استقلال و ماشینسازی - پرسپولیس گفت: حقیر به عنوان یک فرد آذری توهین به قومیتها و خانواده معظم شهدا در مسابقات فوتبال را محکوم میکنم و از خانواده محترم شهدا و رسول خطیبی برادر دو شهید عذرخواهی میکنم. این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: از هواداران تیمها بهخصوص تیم محبوب آذربایجان تراکتور میخواهیم به هیچ وجه به قومیتها، فارسها، کردها و گیلکها توهین نکنند. آنها عزیز ما هستند و در این مقطع زمانی همه باید سرباز ولایت و مطیع امر رهبر باشیم.
ملایی پس از پناهندگی چه گفت؟
سعید ملایی، جودوکای سابق تیم ملی ایران، به چیزی که از چند هفته پیش منتظرش بود رسید و دولت آلمان پناهندگی او به این کشور را به رسمیت شناخت. وی پس از اخذ پناهندگی آلمان اعلام کرد تمریناتش که از پایان ماه آگوست به حالت تعلیق درآمده بود را از سر خواهد گرفت. ملایی به محض انتشار خبر پذیرفته شدن درخواست پناهندگیاش در آلمان به سایت فدراسیون جهانی جودو گفت: بسیار خوشحالم و مایلم از صمیم قلب از همه آنهایی که به من کمک کردند، تشکر کنم. حالا میتوانم تمام تمرکزم را روی جودو و اردویهای آمادهسازی برای شرکت در رویدادهای بعدی فدراسیون جهانی بوکس و بازیهای المپیک بگذارم.
محکومیت شرکت سایپا سیتروئن
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: باشکایت تعداد ۳۷ نفر از هموطنان و تأیید گزارش سازمان صمت مبنی بر اضافه دریافتی شرکت سایپا سیتروئن از آنان و گرانفروشی شرکت، پرونده تخلف تنظیم و برای رسیدگی به این اداره کل ارسال شد. محمد علی اسفنانی افزود: به موجب حکم قطعی شعبه پنجم تجدید نظر تعزیرات حکومتی استان تهران متهم این پرونده جمعا به مبلغ ۶۶ میلیارد و ۹۷۱ میلیون و ۸۹۲ هزار و ۶۱۹ ریال جریمه نقدی محکوم شد که از جمع این مبلغ ۲۲ میلیارد و ۳۲۳ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۸۷۳ ریال مربوط به اضافه دریافتی از مشتریان و گرانفروشی خودرو به تجدید نظرخواهان بوده است که به شکات پرونده مسترد میشود.
هدایتی با دستبند و ماسک در دادگاه
حسین هدایتی از متهمان پرونده بانک سرمایه به همراه یک متهم دیگر در راهروی دادگاههای کیفری یک تهران با ماسکی که بر صورت و دستبندی بر دست داشت دیده شد. غلامحسین اسماعیلی ۳۱ اردیبهشت ماه از صدور رای پرونده مربوط به حسین هدایتی خبر داد و گفت: طبق رأی صادره از دادگاه ویژه مبارزه با جرایم اقتصادی، حسین هدایتی فرزند علی اکبر به جرم اخلال عمده در نظام پولی کشور به تحمل ۲۰ سال حبس و محرومیت دائم از بهکارگیری در خدمات دولتی و رد مال معادل ۴۸۸ میلیارد تومان به نفع بانک سرمایه و تحمل ۷۴ ضربه شلاق در انظار عمومی محکوم شده است.
تغییر رئیس کل محاکم تهران
«عباس پوریانی» از ریاست کل محاکم تهران کنار گذاشته شد. وی علاوه بر این سمت، مسئولیت دایره سرپرستی کودکان بیسرپرست، دبیری کمیته حمایت قضایی از سرمایهگذاری و دبیری ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان گلستان را نیز در کارنامه خود دارد. به جای وی یحیی جعفری به عنوان رئیس کل محاکم تهران منصوب شده است. امروز مراسم تودیع و معارفه رئیس کل محاکم تهران با حضور مدیرکل دادگستری استان تهران و برخی از مسئولان شهری، استانی و انتظامی برگزار میشود.
تجلیل از مهدی ترابی ادامه دارد
هیات مذهبی جامعه اسلامی فوتبال متوسلین به حضرت امام حسن مجتبی(ع) هفتادو یکمین گردهمایی مذهبی فوتبال خود را در شب شهادت امام حسن عسگری(ع) و آغاز امامت ولی عصر(عج) با حضور مسئولان کشوری و اهالی ورزش و فوتبال به میزبانی فدراسیون فوتبال برگزار میکند. در این گردهمایی از رفتار شایسته مهدی ترابی در یکی از مسابقات لیگ برتر تجلیل خواهد شد. این مراسم روز سهشنبه ۱۴ آبان ۹۸ از ساعت ۱۹ در حسینیه بین الطوعین واقع در خیابان کارگر جنوبی چهار راه لشگر نرسیده به میدان منیریه نبش خیابان صداقت ( ترجمان) برگزار میشود.
پیوندی بازداشت و آزاد شد
علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر پس از آخرین جلسه دفاع در خصوص اتهام اختلاس بازداشت شد. پس از اتمام جلسه اخذ دفاع متهم علی اصغر پیوندی در خصوص اتهام 5/1 میلیارد اختلاس، توسط سازمان بازرسی کل کشور قرار بازداشت صادر و پس از چند ساعت با تبدیل قرار به وثیقه ۳ میلیاردی آزاد شد. با پیگیریها مشخص شد،این پرونده مربوط به زمانی بوده که پیوندی به عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول به فعالیت بوده است.
اقدام عجیب بانک اماراتی
مبارک راشد المنصوری، رئیس بانک مرکزی امارات اعلام کرد که این بانک در حال بررسی اعطای تسهیلات به لبنان است و به رهبران کشورهای حوزه خلیج فارس توصیهای را برای کمک به لبنان مطرح خواهد کرد. المنصوری اظهار کرد: توافقی درباره موضوعات مشخصی وجود ندارد و امیدوارم که وضعیت لبنان که در پی اعتراضات در این کشور با بدترین بحران اقتصادی خود از زمان پایان جنگ داخلی سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ مواجه است، بهبود یابد. این در حالی است که مقامات امارات و عربستان قبل از سقوط دولت حریری به درخواست کمک او پاسخ منفی داده بودند.
بازداشت ۷ تماشاگر بازی تراکتور و استقلال
معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور از دستگیری ۷ تماشاگر بازی تراکتور استقلال خبر داد. حسین ذوالفقاری در حاشیه جلسه ستاد اربعین در جمع خبرنگاران درباره رسیدگی به شعارهای غیر فوتبالی برخی تماشاگران بازی استقلال-تراکتور اظهار کرد: ۷ نفر تاکنون بازداشت شدهاند که آنها حرکت خارج از عرف فوتبال انجام دادند که البته تعدادشان هم خیلی کم بود. وی ادامه داد: دستگاه اطلاعاتی انتظامی و قضایی هم پیگیر ۳-۴ نفری هستند که آنجا مطلبی نوشته بودند.
سرقت مسلحانهاز یک طلافروشی در قم
در خیابان چهارده متری امام حسین در منطقه نیروگاه قم، سه سارق مسلح به یک جواهر فروشی دستبرد زدند. به گزارش «آرمان ملی» به نقل از صداوسیما به نقل از شاهدان عینی سه جوان موتورسوار مسلح به سلاح گرم با تهدید سلاح بخشی از جواهرآلات این فروشگاه را به سرقت بردند. خوشبختانه در این حادثه به کسی آسیب نرسید. شاهدان حادثه گفتند: سارقان هنگام خروج از جواهر فروشی پس از شلیک چند گلوله هوایی به قصد متفرق کردن مردم به سرعت صحنه حادثه را ترک کردند.