در روزی هم که اعضای کانون نویسندگان پیش حضرت امام رفتند، برخلاف آن چیزی که مورد تصورشان بود امام تأییدیهای راجع به آن مجموعه و کاری که انجام میشد، ندادند. این گروه که افراد سن و سالداری هم بودند، تقریبا عمدهشان با انقلاب هیچ همراهی از خودشان نشان نداده بودند و طوری وانمود میکردند که انقلاب هیچ تأثیری روی اینها نگذاشته است.
طاهره صفّارزاده در زمینه شعر و شاعری هم در سایه مطالعات و تحقیقات ادبی در زمینه شعر امروز، به معرفی زبان و سبک جدیدی از شعر توفیق یافت که عنوان «شعر طنین» بر آن نهاد؛ زمزمه ای روشن فکرانه که بی دغدغه وزن، با استعاره ای روشن، حرکتی در ذهن خواننده آغاز کند. این قبیل شعرهای صفّارزاده، با توجه به درون مایه های خود، از گونه شعر مقاومت دینی و طنز سیاسی به شمار می آمد و حکومت پسند نبود. ازاین رو، شعر طنین در آغاز بسیار بحث انگیز شد. سرانجام در سال 1355 به جرم سرودن شعر مقاومت دینی و امضا نکردن برگه عضویت اجباری در حزب رستاخیز، از دانشگاه اخراج شد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور گفت: فرهنگ، ادب و هنر مسائلی است که میتواند مانع اشاعه آسیبهای اجتماعی شود.
چهل و سومین شب شاعر اختصاص به پاسداشت میرهاشم میری داشت که عصر روز گذشته در موسسه هنری ـ رسانهای اوج برگزار شد.
نشست رونمایی و نقد کتاب «سبکشناسی هنر انقلاب اسلامی» روز سهشنبه 28 فروردینماه با حضور شخصیتهایی همچون احمد تمیمداری، مرتضی حیدری و حمید شکارسری و با حضور محمدرضا وحیدزاده، مولف این اثر در حوزه هنری برگزار شد.
داور بخش شعر نو هفتمین دوره جشنواره شعر انقلاب گفت: مضامین آئینی همواره در شعر شاعران انقلاب بوده است و نمی توانیم چنین مضامینی را از شعر انقلاب جدا کنیم.
اسماعیلی مینویسد: «با مرور گنجینه هزار ساله شعر پارسی درخواهیم یافت که شاعران پارسیزبان مسلمان از آغاز تاکنون، با استناد به آیات و روایات بر این باور بودهاند که سرانجام شب فراق به پایان میرسد و چشم منتظران به نور جمال انسان کامل روشن میشود».
آیین رونمایی از ترجمه انگلیسی گزیده اشعار قیصر امینپور، طاهره صفارزاده، سلمان هراتی و بررسی هرمنوتیک خدا و قرآن در شعر فارسی با نام «فقه الله اکبر» در حوزه هنری برگزار شد.
یک شاعر و پژوهشگر ادبی گفت: ما امروز، پس از انقلاب اسلامی و با همت شاعران انقلاب در دوران درخشش شعر عاشورایی به سر میبریم.
ترجمه انگلیسی گزیدهای از سرودههای قیصرامینپور توسط بنیاد مطالعات ایرانی در لندن منتشر شد.
محمد قبادی از اتمام نگارش زندگینامه آیت الله سیدرضا صدر برادر بزرگتر امام موسی صدر خبر داد.
عیدانه «ماه نشان» با حضور اهالی فرهنگ و هنر و رسانه، یکشنبه شب به صورت زنده روی آنتن شبکه افق رفت.
سیداحمد نادمی گفت: طبق شناخت متعارفی که از خانم زارعی داشتم برای بیان عاشقانهها محکم قدم برداشته و این کتاب برای من مبارک است و یکی از نکاتی که باید بر آن صحه گذارم اینکه تلاش شاعر برای سلامت زبان ستودنی است.
مراسم رونمایی از کتاب انگلیسی گزیده شعرهای علیرضا قزوه و سیدعلی موسوی گرمارودی شاعر و مترجم قرآن و پژوهشگر ادبی، شنبه 21 اسفندماه با حضور جمعی از اهالی ادبیات و ترجمه در حوزه هنری برگزار شد.
امیری اسفندقه گفت: پروین از خانواده فردوسی و ناصرخسرو و سعدی و.. است و در آن خانواده بالیده و هر وقت راه گم شده است، فریاد زده و راه را نشان داده است.
بسياري از اهالي فرهنگ و هنر ايران اسلامي شعر را برجستهترين گونه هنر انقلاب ميدانند. اين مهم ميراث بزرگاني است که در اين حوزه دستي بر آتش داشتهاند و نهال شعر انقلاب را در طول سه دهه به درختي تنومند مبدل کردهاند. در اين نوشته 10 شاعر انقلاب اسلامي که نقش بسزايي در رشد و شکوفايي شعر انقلاب داشتهاند را معرفي کردهايم.
نویسنده کتاب «ما علیه ما» که با این اثر در بخش پژوهش ششمین جشنواره شعر انقلاب شرکت کرده است، گفت: این اثر درباره یکی از جریانهای شعری بعد از انقلاب اسلامی به نام شعر «اعتراض» به نگارش درآمده است .
کتاب «هم قافیه باران» به اهتمام عزیز آذین فرد و با مقدمهای از محمدرضا سنگری به تازگی از سوی نشر امینان به چاپ رسید.
گرمارودی به همراه صفارزاده از پیشگامان شعر انقلاب و شعر روشنفکری مسلمان هستند که پیش از پیروزی انقلاب روشنفکری بیمار تلاش کرد صدای آنها شنیده نشود اما تنها شاعری که جریان روشنفکری نتوانست او را نادیده بگیرد موسوی گرمارودی بود.
افشین علاء معتقد است هزینهای که شاعران انقلاب میدهند، این است که از طرف دگراندیشان به حکومتی بودن تعبیر میشوند و از طرف مقامات و مسئولان کشور هم نامهربانی و بیلطفی میبینند.