حلقه وصل: در پی جاری شدن سیل در استان های خوزستان، گلستان و لرستان حرکت گروه های جهادی و مجموعه های مردمی خودجوش در سراسر کشور آغاز شد و جهادگران و فعالان فرهنگی اجتماعی استان اصفهان نیز با اعزام نیروهای انسانی، جمع آوری کمک های مردمی، بسته های بهداشتی، خوراک، پوشاک و انجام خدمات گلروبی و فراهم نمودن امکانات اسکان موقت هم وطنانمان وارد میدان عمل شدند.
یکی از سامانه های امین مردم اصفهان جهت جمع آوری کمک های مردمی از همان روزهای نخست سامانه ی «یا معین» بود که بعد از گذشت 40 روز از امدادرسانی ها و کمک ها به قرارگاهی دائمی جهت ادامه ی امداد فرهنگی و خدمات اجتماعی به این مناطق تبدیل شد.
احمد مقیمی مسئول قرارگاه فرهنگی و خدمات اجتماعی «یا معین» در اصفهان در خصوص فعالیت ها قرارگاه و خدمت رسانی به مناطق سیل زده با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی در ابتدا بیان داشت: بعد از وقوع سیل از همان روزهای ابتدایی سال جدید در استان های گیلان، گلستان و لرستان باتوجه به مدیریتی که خودش دچار بحران بود و در واقع مشاهدات نشان می داد که مدیریت بحرانی وجود ندارد و مردم باز هم باید وارد عرصه شوند، امدادرسانی را آغاز کردیم.
مقیمی اظهار داشت: از همان ابتدا ما گروهی از طلبه های استان اصفهان فعالیت را آغاز کردیم و البته این مطالبه خود مردم خیر اصفهان نیز بود که مدام از ما سؤال می کردند که چه کمکی کنیم؟ چطور امدادرسانی کنیم؟ به همین منظور با حضور در این مناطق و مشاهده ی عمق مسئله و ارتباط گیری هایی که صورت گرفت خدمت رسانی نیز در بخش های مختلف آغاز شد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: خب در 40 روز نخست امداد و نجات صورت گرفت، کمک های مردمی به صورت نقدی وغیر نقدی جمع آوری و نیروهای امدادرسان و جهادگر نیز اعزام شدند، در همان دوره ی نخست امدادرسانی 500 میلیون تومان جمع آوری و به هر سه استان آسیب دیده اختصاص یافت و با همکاری بسیج، تشکل های طلبگی خودجوش، سازمان تبلیغات، مجموعه های مردمی فرهنگی حدود 600 نفر در چند مرحله به خصوص به منطقه ی پلدختر جهت گلروبی و امداد اعزام شدند.
مسئول قرارگاه «یا معین» در اصفهان افزود: ما می دانستیم که بعد از گذراندن این مراحل کم کم به دلیل اینکه رسانه ها از مسئله خارج می شوند و اطلاع رسانی ها کاهش می یابد کمک رسانی ها هم کم خواهد شد به همین خاطر بعد از گذشت بیش از یک ماه از وقوع سیل قرارگاه «یا معین» به صورت دائم راه اندازی شد.
وی با اشاره به اینکه امدادرسانی ها با شروع ماه مبارک رمضان ادامه یافت تصریح کرد: با آغاز ماه مبارک رمضان مبلغین ما در این مناطق فعالیت خود را شروع کردند، روحانیون در بحث امداد و نجات حضور پررنگی داشتند و فرصت خوبی با شروع ماه رمضان برای تبلیغ فراهم بود و ما فعالیت تبلیغی خود را متوجه مناطق سیل زده کردیم.
مقیمی اظهار داشت: برای ادامه فعالیت های فرهنگی و خدمات اجتماعی ما به سراغ استان خوزستان رفتیم و در نهایت نیز شهرستان شوش دانیال با 44 روستای سیل زده و محروم این منطقه برای خدمت رسانی در کارنامه ی ما قرار گرفت. از استان اصفهان 41 مبلغ، از قم شش مبلغ، از خود مبلغان بومی شوش 37 نفر و از کادر اجرایی ستاد نیز 11 نفر در طول ماه مبارک رمضان در این منطقه فعالیت کردند و این آغاز رسمی کار قرارگاه «یا معین» بود.
این فعال اجتماعی در ادامه گفت: برگزاری نماز جماعت، سخنرانی، ویژه برنامه برای کودکان، مشاوره، سرکشی به منازل، برپایی جشن تکلیف برای دختران و پسران، جلسات احکام، طبخ 10 هزار وعده برای افطاری و سحری از جمله اقدامات این قرارگاه در طول ماه مبارک رمضان بود. فعالیت ها ادامه یافت تا دهه کرامت که دیدار با خانواده ی شهدا نیز در برنامه های گنجانده شد و در این دهه ما موفق به سرکشی به 51 خانواده شهید در این منطقه شدیم که بسیار مظلومانه متأسفانه حتی از خاطرها پنهان مانده بودند.
مسئول قرارگاه «یامعین» در اصفهان با اشاره به توزیع 1300 وعده غذا همزمان با شب میلاد امام رضا(ع) در این مناطق خاطر نشان کرد: اعزام چندین تیم پزشکی همراه با وسایل و دارو، معرفی چندین فرد با بیماری خاص به تهران و اصفهان، ارسال و توزیع بسته های غذایی، پوشاک به ارزش 70 میلیون تومان و در دهه ی کرامت به ارزشی یکصد میلیون تومان از دیگر اقدامات در طول ماه های اخیر بوده است.
وی درادامه بیان داشت: همزمان با عیدسعید فطر نیز طرحی را با سه هدف آغاز کردیم که همچنان در حال اجرایی شدن است و آن عملیات تعمیر کولر و یخچال با اولویت محرومین و فقرا در این مناطق است که پنجاه میلیون تومان برای مرحله نخست هزینه شد. نکته مهم در این عملیات استفاده از افراد بومی این مناطق بود تا هم گردش کاری صورت گیرد، هم روحیه کار به این منطقه برگردد و هم کار رونق گیرد و هم با توجه به گرمی هوا در این مناطق گره مشکلات مردم نیز باز شود.
مقیمی ضمن اشاره به اینکه دو محور جدی در بحث خدمت رسانی را قرارگاه یا معین دنبال می کند اضافه کرد: نخست تمرکز روی یک منطقه مشخص است اینکه مدام از این منطقه به منطقه ی دیگر برویم نمی تواند اثرات بلندمدت خوبی داشته باشد ما بر روی یک منطقه با برنامه ریزی متمرکز می شویم و اولویت فعالیت ما در این مناطق نیز محرومیت زدایی ست. برای مثال در منطقه شوش دانیال برای یک سال برنامه ریزی صورت گرفته و حداقل زمان ما برای به سامان رساندن این منطقه یک ساله است.
این فعال جهادی ادامه داد: نکته ی دوم انجام کار فرهنگی دینی با رویکرد امام جماعت، طلبه و روحانی منطقه و حوزه است. در طول این مدت فعالیت نیز ما با دو حوزه ی علمیه این منطقه ارتباط فراگیر و مؤثری داشته ایم و تمامی خدمات اجتماعی و فرهنگی ما حول محور روحانیت و طلبه ها اجرا شده است.
مسئول قرارگاه «یا معین» در اصفهان یادآور شد: برنامه ی دیگری که برای روزهای آتی به مناسبت اعیاد پیش رو داریم اعزام مبلغ، دیدار با خانواده شهدا و اطعام عید غدیر است که طبخ 10 هزار پرس غذا در روز عید غدیر با همکاری حوزوی های این منطقه و کمک های جمع آوری شده در قرارگاه و سامانه صورت می گیرد.
وی به بازسازی و ساخت مساجد همزمان با دهه ی ولایت نیز اشاره کرد و گفت: بنا داریم در طول این مدت مساجدی را که نیاز به بازسازی و تعمیر دارند آماده کنیم و ساخت یک مسجد را نیز در یکی از روستاهای شوش دانیال همراه با ساخت خانه بهداشت وهمچنین توزیع قرآن کریم در مساجد روستاها آغاز نماییم.
مقیمی افزود: اتفاق مبارک دیگری که به تازگی توسط قرارگاه انجام گرفته است حضور 40 نفر از طلاب و روحانیون این منطقه در اصفهان بود که با هدف هم افزایی، ارتباط گیری، آموزش و قدردانی و ایجاد امید و تحکیم روحیه آن ها طی سه روز از نهم تا یازدهم مردادماه صورت گرفت تا با روحیه مضاعف برای هم اعیاد پیش رو به ویژه عید غدیر و هم برنامه های محرم و صفر به شهرشان بازگردند.
این فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که در نهایت این ما هستیم که از این مناطق رخت سفر می بندیم و آنچه می ماند زیرساخت ها و ظرفیت ها ی این مناطق است که باید به درستی مورد بهره مندی واستفاده قرار گیرند. در این مناطق بسیاری از ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی وجود دارد که تنها کافی ست که مورد عنایت و توجه هم مسئولان و هم خود مردم بومی آن منطقه قرار گیرد تا اثرات آن به خوبی در زندگی مردم خود را نشان دهد و باقی بماند.
وی در ادامه عنوان داشت: با توجه به برنامه ریزی هایی که صورت گرفته است ما به احتمال بسیار زیاد تایکسال یعنی تا ماه مبارک رمضان سال آینده در این مناطق هستیم و به خدمت رسانی ادامه می دهیم، البته در حال حاضر مشکلات این منطقه تنها سیل زدگی نیست آنچه که بیش تر مشهود است محرومیت در این مناطق است. فقر، بیکاری و سیل اثرات منفی بر زندگی خانواده ها در این مناطق گذاشته است که گرچه همیاری، همدلی و تلاش حوزوی ها، طلاب، جهادگران و فعالان فرهنگی اجتماعی با توجه به مشاهدات ما نشان می دهد که اثرات مثبتی در این مناطق داشته است اما این کافی نیست و نیاز به حضورمسئولان و توجه به ظرفیت های بومی این مناطق دارد.
مسئول قرارگاه «یا معین» اصفهان در پایان اضافه کرد: به هر صورت این قرارگاه به صورت مداوم در طول سال آماده کمک رسانی های نقدی، غیر نقدی و حتی طرح ایده های ناب جهت اشتغال زایی و کمک رسانی به این مناطق است و فعالان فرهنگی، مجموعه های مردمی، افراد متخصص در هر حوزه ای می توانند همه روزه از ساعت 9 صبح الی 9 شب به مسجد وحسینیه حضرت سجاد(ع) واقع در خیابان کاوه، میدان 52 آبان ابتدای خیابان شهیدباهنر مراجعه کنند و یا با شماره ی 33379899 تماس بگیرند.
مقیمی یادآور شد: همچنین علاقه مندان و خیرین جهت اعلام آمادگی برای کمک رسانی به مناطق سیل زده می توانند کلمه ی«یامعین» را به شماره ی 09139393957 ارسال نمایند و یا جهت اعزام به مناطق سیل زده در سایت www.yamoeen.ir اقدام به ثبت نام نمایند.