به گزارش حلقه وصل، در آستانه ماه محرم الحرام اولین نشست تخصصی ذاکران اهل بیت(ع) «نوحه، معرف سبک زندگی اسلامی» با هدف بازنگری محتوایی نوحههای عاشورایی در فرهنگسرای گلستان برگزار شد.
قاسم آریایی دبیر مجمع ستایشگران اهل بیت(ع) با توجه به هدف برگزاری چنین نشستی گفت: قریب به 1400 سال از واقعه جانگداز کربلا میگذرد و ما هنوز شاهد واژههای تکراری در عرصه نوحههای عاشورایی هستیم، که عمدتاً مبیّن مظلومیت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) است نه بازگو کننده هدف و پیام حماسه عاشورا!
دبیر همایش «نوحه، معرف سبک زندگی اسلامی» با اشاره به لزوم بازنگری و ایجاد تحول در سرودن نوحههای مفهومی و پیامدار اظهار داشت: نوحههای عاشورایی باید معرّف اندیشه و سیره عملی ائمه اطهار علیهمالسلام و به ویژه بیانگر هدف ابا عبدالله الحسین(ع) از آمدن به کربلا یعنی، امر به معروف و نهی از منکر باشد.
وی افزود: در هیأتی که دغدغه مبارزه با فساد و اهتمام به امر به معروف و نهی از منکر نباشد، ابن زیاد هم سینه میزند!
آریانی با بیان اینکه آموزش مداحی در مرکز آموزشی مداحی، مجمع ستایشگران اهل بیت(ع) به صورت رایگان برگزار میشود، عنوان کرد: هدف از توزیع رایگان کتاب «نوحه، معرف سبک زندگی اسلامی» آموزش رایگان نشان از جهل اجتماع دارد؛ امیرکبیر(ره) وقتی خواست سطح بهداشت عمومی را ارتقا بخشد از آنجا که کسی حاضر نبود در ازای تزریق واکسن پولی بپردازد، آن را رایگان کرد. یا در آموزش و پرورش برای جبران فقر غذای دانشآموزان اقدام به توزیع اغذیه رایگان میشد. اما امروز پس از آنکه سطح بینش عمومی ارتقاء یافت مردم برای پیشگیری از بیماریها و سوء تغذیه فرزندان حاضرند مبالغ قابل توجهی را پرداخت کنند.
وی ابراز داشت: ما نیز بر همین اساس به منظور فرهنگسازی و ارتقاء سطح عمومی علاقهمندان به نوحهخوانی و ستایشگری اهل بیت(ع) ناگزیریم آموزشها و کتب آموزشی را به صورت رایگان توزیع کنیم. البته تاکنون نیز هیچ ارگان و نهاد دولتی به درخواست حمایت ما پاسخ مثبتی نداده است.
دبیر همایش «نوحه، معرف سبک زندگی اسلامی» گفت: کتاب «نوحه، معرف سبک زندگی اسلامی» بالغ بر 200 صفحه نوحه بوده و شامل نوحههایی است که بند آخر هر یک از آنها یک موضوع اجتماعی اعم از: حجاب، کسب روزی حلال، همدلی و همزبانی، پرهیز از ظلم و تبعیض، اقتصاد مقاومتی، مبارزه با استکبار جهانی، شهدا، نماز، احترام به والدین، عدم اعتماد به دوستی آمریکا و ... را در بر گرفته و در انتهای هر بند نوحه، آیات و روایات مرتبط با آن موضوع اجتماعی درج شده تا از این طریق ضمن عزاداری و نوحهسرایی به موضوع مهم امر به معروف و نهی از منکر که فصل الخطاب حماسه عاشورا است نیز پرداخته شود.
وی خطاب به حاضران در جلسه تصریح کرد: اگر میخواهید حقیقتی را نابود سازید، به آن خوب حمله نکنید و از آن بد دفاع کنید. لذا نوحهخوانان عزیز دقت داشته باشند که به بهترین وجه ممکن از عهده خواندن نوحهها برآیند در غیر این صورت صدمات آنها بیش از خدماتشان خواهد بود!
آریانی ادامه داد: نوحهخوانان عزیز انتظار نداشته باشند در قبال امر به معروف و نهی از منکر کسی از آنها تشکر کند زیرا اگر بنابراین بود شایستهترین شخص برای تشکر، خود اباعبدالله الحسین (ع) بود که جواب ایشان را با شمشیر دادند.
وی گفت: نگران این نباشید که نوحههایتان را تا آخر بخوانید، بیشتر سعی کنید تا پیام نوحه را با مطالب ارائه شده در کتابچه به مخاطب انتقال دهید. نوحه خوان زیاد است اما اینکه افراد بتوانند با نوحهخوانی مردم را به تفکر در فلسفه عاشورا وادار کنند، کم است. بنابراین حتی اگر دنبال شهرت و اعتبار هم هستید با امر به معروف و نهی از منکر اعتبار بیشتری مییابید زیرا تضمین شده، کسی که امر به معروف کند روزیاش بیشتر خواهد شد.
دبیر همایش «نوحه، معرف سبک زندگی اسلامی» اظهار داشت: طبق فرمایش رسول اکرم(ص) دو گروه در اولویت مخاطبان امر به معروف و نهی از منکرند؛ ا- امرا 2- علما. از این رو اگر زمامداران و دانشمندان جامعه اصلاح شوند جامعه سعادتمند میشود.