
به گزارش خبرنگار حلقه وصل از قم، مجید مجیدی در پنجمین همایش هیئتهای محوری و برگزیده کشور گفت: جمع هیأتیها عطر و بوی محرم را دارد و این جمع من را یاد خاطرات گذشتهام انداخته است، وقتی جوان بودیم، محرم که فرا میرسید توی کوچهها راه میافتادیم و با مراجعه به در خانهها محرم را بشارت میدادیم و نذورات مردم را برای هیأت و تکیه جمعآوری میکردیم.
وی در ادامه افزود: برکت هیأتها جوانانی بودند که خود برکت انقلاب شدند، بچه هیأتیهایی که پای انقلاب ایستادند، مردانگی کردند، خون دادند و همه هستیشان را دادند تا این مملکت با نام امام حسین(ع) پیروز شود و پرچم اباعبدالله الحسین(ع) برفراز بماند.
این هنرمند انقلابی با اشاره به ضرورت پیاده کردن فرهنگ و کلام اهلبیت(ع) در جامعه بیان داشت: واقعیت این است، ما هر چه داریم از امام حسین(ع) است، این نام معجزهگر است، ولی ما قدر این نعمت الهی را نداریم و اعتقادم این است که ما به خوبی نتوانستیم فرهنگ درست و صحیح و منش اباعبدالله الحسین(ع) و معصومین(ع) را در جامعه پیاده کنیم.
نویسنده و کارگردان فیلم محمد(ص) که در جمع مسئولین هیأتهای محوری و برگزیده کشور سخن میگفت، در ادامه افزود: پرچمداری رسالت اباعبداللهالحسین(ع) یک کار بسیار بزرگی است، تا به امروز به عنوان یک هنرمند و یک بچه هیأتی احساس میکنم که آن کاری که باید انجام بشود، هنوز به درستی نشده است و ما فقط در دهه محرم به تبیین رسالت امام حسین(ع) میپردازیم و هنوز نتوانستیم این فرهنگ را به خوبی برای جوانها تبیین کنیم.
وی خاطر نشان ساخت: یکی از کارهایی که در این راستا باید انجام دهیم، کارهای فرهنگی و هنری به بهترین شکل و انتخاب راهی است که بتوان به بهترین نحو فرهنگ غنی اهلبیت(ع) را در جامعه گسترش و تکثیر داد.
وی به بیان خاطرهای از سفرش به کشمیر پرداخت و گفت: در سفری که به منطقهای از کشمیر داشتم، جمع کوچکی از شیعیان در آنجا زندگی میکردند ولی حسینیهای با شکوه و با عظمت داشتند، برایم سئوال شد در این منطقه با تعداد کم شیعه، چنین حسینیهای به چه منظور ساخته شده است.
مجیدی افزود: در ادامه سفر قرار شد برای جمعی از مردم این منطقه صحبت کنم، در مراسم سخنرانی تعدادی از بودائیان را دیدم که با لباس بودایی در جلسه حضور دارند، از مسئول جلسه پرسیدم اینها اینجا چه کار میکنند، گفت رابطه ما با اینها بسیار خوب است، به نحوی که در مراسمهای مذهبی ما شرکت میکنند و بودائیها به گونهای جذب امام حسین(ع) هستند که وقتی محرم شروع میشود، همه با پرچمهایشان میآیند و در این حسینیه عزاداری میکنند.
وی همچنین به محبت وافر اهلبیت(ع) در بین مسلمانان کشمیر اشاره کرده و اظهار داشت: در صحبتهایم نام امام رضا(ع) را بردم و گفتم که قبل از این سفر زائر حرم امام رضا(ع) بودهام، به یکباره جمع منقلب شدند و آنجا من ارادت واقعی به حضرت را دیدم. با اینکه قبل از جلسه با همه دست داده بودم و دیدهبوسی کرده بودم، منتهی در انتهای جلسه همه دوباره با من دیدهبوسی کردند و زیارت قبول گفتند و ازم خواستند تا سلامشان را به امام رضا(ع) و شیعیان ایران برسانم.
مجیدی با اشاره به اینکه 8سال از عمرم را صرف پروژهای کردم که به نام پیامبر عظیمالشان(ص) است، گفت: به زعم من جفایی که به ساحت مقدس پیامبر(ص) نزد مسلمانان شده است، حتی غربیها نکردهاند، ما هنوز نتوانستهایم که نام مقدس حضرت محمد(ص) را در فرهنگ عامه زندگیمان درست بکار ببریم، ما نذر امامزادگان را داریم که خیلی هم خوب است، ولی نذر پیامبر عظیمالشأن(ص) را نداریم و در فرهنگ عامه ما نیامده است.
وی در ادامه بیان داشت: واقعا پیامبر چقدر در زندگی ما جا دارد؟ مگر اینکه ایام ولادت و یا بعثتی باشد که چند روزی نام پیامبر(ص) در خانوادهها برده شود. دو سالی را حضرت آقا به نام پیامبر عظیمالشأن(ص) نامگذاری کردند تا نام و سیره پیامبر(ص) بیشتر در فرهنگ مردم و زندگیها بیاید، ولی باز اتفاق ویژهای نیافتاد.
این هنرمند انقلابی افزود: خداوند توفیق داد و با مشقتها، رنجها و سختیها که همه از عسل برایم شیرینتر بود، الان کار به نقطهای رسیده که همه باید به میدان بیایند.
مجیدی گفت: در کشور خودمان که ادعای پیروی از اهلبیت(ع) را دارند، با وقاحت کمپین میزنند که فیلم محمد(ص) را تحریم کنند، باورم نمیشود که علیه فیلم پیامبر(ص) این کار را بکنند. خودشان را به آب و آتش میزنند که این فیلم را پایین بیاورند و از آنجایی که خدا میخواهد عزت بدهد، هر کاری که میکنند کارشان به ثمر نمینشیند.
وی با اشاره به اینکه کاری که روشنفکران و دگراندیشان در ایران میکنند در راستای اهداف و برنامههای وهابیهای عربستان سعودی است، بیان داشت: در این مدت کوتاهی که فیلم اکران میشود، هجمههای مختلفی و از جاهای مختلفی روی موبایل، خانه، خانواده و تلفن منزلم وجود دارد.
کارگردان و نویسنده فیلم محمد(ص) افزود: اینجاست که یاد غربت پیامبر عظیمالشأن(ع) میافتم و میگویم یا رسولالله شما در زمان رسالت خودت در مقابل جاهلها چه کشیدی. بعد از 1400 سال هنوز عناد و دشمنی نسبت به پیامبر(ص) را به اندازه خیلی کوچک نسبت به آن موقع، احساس میکنم.
وی با اشاره به جشنواره مونترال گفت: فیلم در این جشنواره و در نزد مسلمانان و ادیان دیگر آنچنان زلزلهای به پا کرد که در تاریخ جشنواره بیسابقه بوده است که یک فیلم خارج از نوبت اکران خودش 2 یا 3 بار نمایش داده شود. معمول جشنواره این است که وقتی درخواست خیلی زیاد باشد 1 بار فوقالعاده پخش میشود.
مجیدی خاطر نشان کرد: در پخشهای خارج از کشور که مسلمانان از فرق مختلف و همچنین ادیان مختلف حضور داشتند، در تمام اکرانها و بارها بر پیامبر(ص) صلوات فرستاده میشد و این یعنی فتح کردن دلها. یک جمله بسیار زیبایی در فیلم مصطفی عقاد است که وقتی پیامبر(ص) مکه را فتح کردند، ابوسفیان از پنجره نگاه میکند و میگوید که راز محبوبیت این پیامبر در چیست و شخصی که آنجاست میگوید این پیامبر از راه قلبها ورود پیدا میکند.
وی با اشاره به اکران فیلم برای حاج قاسم سلیمانی و تعدادی از نیروهای حزبالله لبنان گفت: سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی بعد از دیدن فیلم منقلب شد و به من گفت حیفم میآید که یک مطلبی را نگویم؛ گفت تا امروز و قبل از دیدن این فیلم تصور من این بود که جهاد بزرگ، جهادی است که ما در جبههها و در مقابل دشمن داریم، امروز با دیدن این فیلم احساس میکنم که این فیم جهاد بزرگ است و کاری که ما میکنیم نسبت به این کار کوچک است.
این هنرمند انقلابی خاطر نشان ساخت: همه در دنیا کارهای بزرگشان را به واسطه رسانه انجام میدهند، کشورهای مختلف و هالیوود پیچیدهترین مسائل سیاسی خودشان را از طریق سینما به دنیا دیکته میکنند.
وی گفت: امروز این توفیق اتفاق افتاد که توانستیم پرچمی را بلند کنیم و قطعا در این راه دشمنانی هستند که تلاش میکنند که این کار انجام نشود ولی این کار ادامه پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه بیان داشت: تلاشهای زیادی در خارج کشور برای دیدن بیشتر این اثر انجام دادیم، عربستان هم تلاش زیادی میکند و خیلی از راههای ما را می بندد؛ به طور مثال برای اکران با یک کشوری مذاکره کردیم ولی متأسفانه به دلیل پولهای نفتی که عربستان هزینه میکند، اکران انجام نشد، ولی انشاءالله به زودی این فیلم در همه کشورهای اسلامی اکران میشود.
این هنرمند انقلابی ضمن بیان این مطلب که از نیروهای فرهنگی میخواهم که تلاش کنند که این چراغ پرفروغ بماند افزود: هر چی جمعیت بیشتری برای تماشای فیلم حضور پیدا کند، قدرت رسانهای اثر بیشتر میشود. ادامه دهنده این مسیر خود مردم هستند، خبری از مشهد به من رسیده است که در یک روستایی، یک کشاورزی نذر کرده بود و با هزینه خودش 2 اتوبوس اجاره کرد و بلیط گرفت و اهالی روستا را برای تماشای فیلم برده بود. از این اتفاقات بسیار افتاده است. البته ما تلاش کردیم که در کشور یک سالنهای با رقمهای خیلی پایین تهیه شود که همه مردم بتوانند این فیلم را ببینند.
وی در ادامه گفت: خیلی جوسازی کردند که این فیلم صد میلیارد هزینه داشته است و با این هزینه میتوان صد فیلم ساخت؛ باید در پاسخ گفت، این فیلم در نوع خود یک فیلم بزرگ تاریخی و عظیم است و برای معرفی ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص)، این رقم در مقایسه با حرکتی که انجام میشود، رقمی نیست. در ضمن حدود 60میلیارد از این رقم آورده فیلم بوده است و شهرک سینمایی که ما با 30 میلیارد ساختیم در حال حاضر ارزش افزودهاش بالای صد میلیارد است.
مجیدی افزود: شهرک سینمایی که نزدیک قم برای این فیلم ساخته شده است تا 30 سال دیگر پابرجاست و از همه کشورهای اسلامی دعوت کردیم که اگر قصد ساخت فیلم دارند از آن استفاده کنند، منتها سناریوها باید نظارت شود که مطابق با دیدگاههای مذاهب اسلامی باشد و جایگاه و شأن و منزلت رفیع اسلام در آن حفظ شود.
این هنرمند انقلابی خاطر نشان کرد: جدیدا هالیوود دو فیلم تاریخی ساخت، یکی درباره حضرت نوح(ع) و یکی هم درباره حضرت موسی(ع)، که هر دو آنها تحریفهای کاملا تاریخی بود؛ در فیلم هالیوود حضرت نوح(ع) یک قاتل نشان داده شد که چقدر آدم میکشد و یا حضرت موسی(ع) به جای شکافتن دریا آن را تبدیل کرده است به سونامی؛ این تحریف مطلق قرآن است که بودجههای هنگفت برای آن هزینه میشود.
وی در پایان با اشاره به هجمههای صورت گرفته به این فیلم، گفت: یک فستفودی پوستر فیلم که صحنه تولد پیامبر(ص) است را برداشته و زیر آن تبلیغ فست فود را زده بود، که فست فود بگیرید و کنارش یک بلیط فیلم پیامبر(ص) را هدیه بگیرید. تحقیق کردیم دیدیم که این کار برنامهریزی شده بوده است و شخصی برای تخریب فیلم 500 عدد بلیط گرفته و این کار را طرحریزی کرده است.