سرویس سیاست حلقه وصل- روز ۲۲ تیرماه، همزمان با برگزاری اولین جلسه دادگاه محمدعلی نجفی، شهردار سابق تهران و از سیاستمداران شناختهشده اصلاحطلب، به اتهام قتل همسر دوم خود مرحومه میترا استاد، حلقه وصل گزارش داد:
" شنیده شده بزرگان اصلاحات با محوریت محمد خاتمی به صورت تشکیلاتی و با استفاده ازپتانسیل مهره های استانی اصلاح طلب دور جدیدی از فعالیت ها را جهت اخذ رضایت از خانواده مرحومه میترا استاد آغاز کرده اند.
نزدیکان خاتمی که در مرحله اول با فشار و تهدید این خانواده نتوانستند رضایت بگیرند با بی نتیجه ماندن تلاش هایشان جهت سرپوش گذاشتن بر این رسوایی تشکیلاتی و جلوگیری از افزایش تبعات آن برای جریان اصلاحات هم اکنون با فعال کردن استاندار کرمانشاه در دوره اصلاحات در جهت تطمیع این خانواده برآمده اند. اصلاح طلبان در صدد این هستند که با پایمال کردن خون مقتول و سرپوش گذاشتن بر جنایت محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران با واگذاری یک واحد آپارتمان به ارزش تقریبی ۸ میلیارد تومان به اولیا دم (به فرزند میترا استاد) از آنها اخذ رضایت نموده و پرونده این جنایت را مختومه کنند. "
اعلام این خبر، تکمیلکننده اذعان برخی چهرههای اصلاحطلب به این حقیقت بود که لیدر اصلاحات، سیدمحمد خاتمی، علاوه بر این که نقش اصلی و اساسی را در شهردار شدن نجفی، علیرغم جواب منفی استعلام او در نهادهای امنیتی ذیربط، بر عهده داشت، امروز هم به هر قیمتی قصد دارد جلوی قصاص نجفی را با جلب رضایت اولیای دم مقتوله، با هزینههای گزاف، بگیرد.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی، در سرمقاله روز ۱۹ خرداد روزنامه سازندگی با اشاره به واقعه قتل همسر نجفی و برخی اظهار نظرهای بعد از آن مطلبی با عنوان «علاج واقعه قبل از وقوع» نوشته بود:
" در جلسه دیگری در تاریخ هشتم شهریورماه ۱۳۹۶ همان عضو شورای شهر تهران از مخالفت وزیر کشور با شهرداری دکتر نجفی بر اساس گزارش و استعلام نهادهای امنیتی دولتی خبر داد. اما با پیگیری برخی بزرگان اصلاحات و اعمال فشار بر رئیس جمهور، آقای روحانی به وزیر کشور دستور میدهد حکم شهرداری دکتر نجفی صادر شود. "
و البته واضح و مبرهن است که منظور از «بزرگان اصلاحات»، نمی تواند جز خاتمی و مشاوران حلقه اول او باشد.
گفتنی است که عبدالله ناصری، از مشاوران خاتمی و مدیرعامل خبرگزاری ایرنا در زمان اصلاحات، در مصاحبهای در ۲۹ تیر ۹۶ با خبرگزاری ایلنا، گفت که گزینههای شهرداری تهران با ن] ر شخص خاتمی انتخاب شدند:
و البته این تلاش بیوقفه لیدر اصلاحات و همجریانیهای نجفی برای نجات او، البته چندان بیدلیل دور از انتظار نیست، چرا که محمدعلی نجفی که در بین اصلاحاتیها به عنوان «دکتر» نجفی شناخته می شود (علی رغم نداشتن مدرک دکتری)، تا همین چند ماه پیش، یکی از «شاهمهره» های جریان اصلاحات بود که نه تنها مورد تایید کامل اعاظم این جریان (به طور خاص خاتمی و هاشمی رفسنجانی) بود، که همواره به عنوان یک «نامزد» بالقوه ریاست جمهوری از سوی اصلاحطلبان در آب نمک خوابانده میشد. از این رو تصمیم گرفتیم با مروری بر برخی تحولات سیاسی مرتبط با نجفی در اردوگاه اصلاحطلبان که مربوط به همین چند سال اخیر است، پیوندهای عمیق او را با رئوس اصلاحات و جایگاه بالای سیاسی او را در این جریان، یادآور شویم.
اکبر منتجبی، فعال سیاسی اصلاحطلب نزدیک به کرباسچی و از مسوولان نشریات وابسته به کارگزاران، در گرماگرم انتشار خبر ارتکاب قتل میترا استاد توسط نجفی، در ۸ خرداد توئیتی زد که نوعی ابراز برائت از نجفی تفسیر شد:
اما جالب است بدانید که همین فعال سیاسی وابسته به کارگزاران در ۱۰ آبان ۹۴، یعنی دو ماه مانده به انتخابات مجلس دهم، در صفحه اینستاگرام خود مطلبی با این عنوان منتشر کرد:
و خود غلامحسین کرباسچی، کسی بود که در ۱۹ اسفند ۹۱، در ماههای منتهی به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در سال ۹۲، در مصاحبه تفصیلی با خبرگزاری مهر چنین گفت و شنید:
" یک شایعه ای هم وجود دارد که گفته می شود که در حزب کارگزاران ۲ طیف اصفهانی و کرمانی وجود دارد که اصفهانیها طرفدار آقای نجفی هستند و کرمانیها طرفدار آقای جهانگیری. آیا این درست است؟
- این حرفها بی اساس و برخاسته از سطحینگریهای سیاسی است. شخص آقای جهانگیری بیشتر از همه طرفدار کاندیداتوری آقای نجفی در انتخابات ریاست جمهوری آینده است. هیچ وقت شرایط در کارگزاران به این صورت نبوده که ۲ طیف اصفهانی و کرمانی در آن وجود داشته باشد.
* به نظر شما کدام یک از این ۲ نفر (جهانگیری و نجفی) فضای بهتری در حزب کارگزاران برای کاندیداتوری دارند؟
- هنوز در این خصوص به نتیجه نرسیده ایم اما در پی آن هستیم که انتخابات جدی گرفته شود، همچنین کاندیدایی مطرح شود که مجموعه شرایط لازم از لحاظ رأی آوری و وفاق ملی را داشته باشد.
* نظر شخصی شما به عنوان یک چهره سیاسی و دبیرکل حزب کارگزاران در مورد کاندیداتوری آقایان نجفی و جهانگیری چیست؟
- من هر ۲ را انسانهایی لایق و توانمند می دانم.
* یعنی هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد؟
- هر کدام از این ۲ نفر که اصلاح طلبان بتوانند به توافق بیشتری بر روی وی برسند، اولویت بیشتری دارد.
* گفته می شود در داخل حزب بیشتر به آقای جهانگیری تمایل وجود دارد و بیرون حزب به آقای نجفی؟
- نه این درست نیست. بین این ۲ بزرگوار تفاوت زیادی وجود ندارد. "
کرباسچی درباره بیماری قلبی نجفی در آن زمان هم تاکید کرد:
در ماههای منتهی به انتخابات سال ۹۲، آنقدر بحث نامزدی نجفی از سوی اصلاحات جدی بود که خبرنگاران در بهمن ۹۱ از او درباره حضورش در انتخابات پرسیدند. در ۱۳ بهمن ۹۱، محمدعلی نجفی در حاشیه مراسم تشییع دکتر حبیبی در پاسخ به سئوالی در مورد کاندیداتوریاش، حضور اصلاح طلبان را منوط به یک تصمیم جمعی دانست و گفت "چون هنوز تصمیم نگرفته اند بنابراین نمی شود شفاف صحبت کرد. هر کسی که کاندیدای اصلاح طلبان باشد حمایت می کنیم. هم اکنون همه کسانی که اسمشان مطرح می شود در حد گمانه زنی است. "[۴]
این در حالی بود که در آبان سال ۹۱، رسانههای از انتشار پوستر انتخاباتی نجفی برای دوره یازدهم ریاست جمهوری(سال ۹۲) خبر دادند. حتی تشکلی به نام «حامیان دکتر نجفی» اعلام وجود کرد.
خبرگزاری آنا(که در ان مقطع در اختیار طیف هاشمی قرار داشت) در همان زمان نوشت، که اصلاحطلبان برای کاندیداتوری محمدعلی نجفی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده به اجماع رسیدهاند.
این منابع تأکید کرده بودند:
بهزاد نبوی، از چهرههای رادیکال اصلاحطلبان و نابیب رییس مجلس ششم، در مصاحبهای با شماره ۵۱ نشریه مهرنامه(وابسته به کارگزاران) در فروردین ۹۶، ضمن مرور خاطرات انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴، از جایگاه نجفی در بین نامزدهای بالقوهی اصلاح طلبان در ان سال گفت:
و این مسالهای که محمد عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران و چهره نزدیک به خانواده هاشمی تایید کرده است. عطریانفر در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا(۶ شهریور ۹۶)، درباره انتخابات سال ۸۴ گفت:
[۱] https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-۵۱۳۳۵۴
[۲] https://www.khabaronline.ir/news/۴۷۳۶۴۵
[۳] https://www.mehrnews.com/news/۲۰۱۳۰۵۸
[۴] https://www.mehrnews.com/news/۱۸۰۵۳۴۴
[۵] http://www.jahannews.com/analysis/۲۵۱۲۲۱
[۶] https://www.isna.ir/news/۹۶۰۱۲۷۱۱۹۴۸
[۷] https://www.rouydad۲۴.ir/fa/news/۷۲۹۹۳