به گزارش حلقه وصل، محسن کیایی در گفتوگو با فارس در ارتباط با ساخت آثار ارزشی و همچنین افرادی که وارد این عرصه میشوند گفت: افرادی در سینما وجود دارند که دغدغه مباحث ارزشی دارند اما سینما را به خوبی نمیشناسند. مثلاً فیلمی در مورد فلسطین می سازند اما به دلیل عدم شناخت فضای سینما نتیجه دلخواه را نمی گیرند بر عکس چنین اتفاقی نیز می افتد. دغدغه و تخصص در فیلم سازی باید کنار هم قرار بگیرد با کنار هم قرار گرفتن این دو مورد می توان امید داشت شاهد آثار پر مخاطبی بشویم.
وی با اشاره به اسطوره سازی آمریکا از سربازان معمولی خود اظهار داشت: قصه گویی یکی از مواردی است که فیلم ساز باید به آن اشراف داشته باشد. کشور آمریکا فردی را که در یکی از جنگهای شان اصلاً کار مهمی هم انجام نداده چنان در آثار سینمایی بزرگ میکند که برای مردم تبدیل به یک اسطوره می شود. ما در ایران شخصیت های بزرگی داریم که به خودی خود در ذهن مردم جای گرفتهاند. از این دست افراد در هشت سال جنگ تحمیلی بسیار داریم. شهید همت، چمران و بسیاری دیگر که می توان با شناخت درست و پرداخت سینمایی آنها را در سطح گسترده تری به مخاطبین معرفی کرد و نسل جدید با آن آشنا شوند.
وی در ادامه با نام بردن از سردار سلیمانی به عنوان یک افتخار ملی گفت: فرمانده ای که در مقابل داعش ایستادگی کرد فردی است که همه ما به آن میبالیم به خاطر وجود او هیچ فردی جرات نمیکند به مرزهای ایران چپ نگاه کند. اما زمانی که قرار باشد درباره افرادی چون سردار سلیمانی فیلم بسازیم این کار خیلی ضعیف و بد انجام می شود به دلیل این که باید پیش از ساخت فیلم دارای شناخت نسبت به موضوع و سینما بشویم. باید جذابیتهای این صنعت را به خوبی بشناسیم و با مدیومی که قرار است جذب مخاطب داشته باشیم اشنایی کامل داشته باشم. در آن طرف مرز ها افراد عادی را قهرمان جلوه میدهند و ما همچنان نمیتوانیم قهرمانهایمان را به درستی به تصویر بکشیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اطمینان داشته باشید شروع یک کار خوب در سینما بر مبنای وجود یک فیلمنامه بسیار خوب واصولی خواهد بود. همواره تاکید دارم که فیلمنامه نویس هم باید در ارتباط با موضوعی که مینویسد دغدغه داشته باشد. چگونه فیلمنامه نویسی که نسبت به سوژه دغدغه و اعتقاد ندارد میتواند در موردش قلم به دست بگیرد و بنویسد؟!