به گزارش حلقه وصل، محسن جلالپور پیش از ظهر امروز در اولین جشنواره بهرهوری استان اظهار داشت: یک سوم رشد اقتصادی کشور در برنامهها به بهرهوری اختصاص داشته و ما 10 درصد را هم نتوانستیم محقق کنیم اما چین و هند یک سوم از رشد اقتصادی را با بهرهوری محقق کردند و این امر شدنی و مورد نیاز و لامه جدی توسعه پایدار است.
رئیس سایق اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه استفاده مطلوب و بهینه از مجموعه امکانات، ظرفیتها، منابع و فرصتها تنها عامل رشد اقتصادی پایدار و رشد بهرهوری است، عنوان کرد: بهرهوری در جامعه و فضای اجتماعی تا بنگاههای و فعالیتهای اقتصادی و سیاستگذاری و حکمرانی از دیدگاههای مختلف قابل بررسی است.
وی با تأکید بر اینکه یک فعال اقتصادی در همه آنچه انجام میدهد باید ارتقای جایگاه اقتصاد کشور را مد نظر قرار دهد، بیان داشت: خصوصیت کارآفرینان و فعالان اقتصادی نگاه به منافع ملی است و لازمه آن انتفاع و سود و زیان و تراز مالی است.
جلالپور اظهار کرد: امروز در کشور و بنگاههای اقتصادی این نگاه جاری و ساری نیست بهدلیل منابع فراوان نفتی و ثروتی که به ناحق از نسل گذشته و آینده برداشت کردهایم و منابع را سیاستگذار و حکمران در اختیار گذاشته و هیچ کس احساس نیاز بهرهوری را نداشته و آنچه را که میخواستند در زمینه نیاز مالی مرتفع شده و حرکتی در این زمینه نشده است.
رئیس سایق اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه اقتصاد دولتی نفتی و وابسته به منابع زیرزمینی شرایط نپرداختن به بهرهوری را فراهم کرده است، گفت: اقتصاد دولتی و نفتی هیچ وقت ایجاب نکرده دنبال بهرهوری باشیم.
وی تصریح کرد: این نوع اقتصادها یکی از خصوصیات آن فساد و آلودگی است که در اقتصاد ایران سالهاست این مطلب مشهود دیده میشود و در اینجا رقابت معنا پیدا نمیکند بنابراین تا زمانی که فضای رانت و استفاده از منابع رانتی باشد بهرهوری در آن نقش و معنایی ندارد.
جلالپور ادامه داد: بهرهوری در یک فضای رقابتی و فضای مناسب کسب و کار صورت میگیرد اما وقتی رانتی ایجاد کنیم که دهها برابر آن منافع ایجاد شود مطمئنا پرداختن به امری که انرژیبر بوده و کمتر هم سود دارد خیلی بیمعناست که به امر بهرهوری بپردازد.
وی با بیان اینکه اقتصاد رانتی، دولتی و یارانهای مخالف بهرهوری است، اظهار کرد: از دهه 40 در ایران این اقتصاد دیده شده و هر آنچه باید به سمت تولید میبردیم به سمت توزیع بردیم و اقتصاد توزیعی را جایگزین تولیدی کردیم و باید سیستم تصمیمگیری اقتصادی به سمت اقتصاد بهرهور و رقابتپذیری میبردیم.
رئیس سایق اتاق بازرگانی ایران اقتصاد توزیعی پایداری رشد اقتصادی را به دنبال نخواهد داشت، عنوان کرد: اگر مسیر اقتصاد را تغییر دهیم بهرهوری با بزرگنمایی بزرگ خود را نشان میدهد و بهرهوری به عنوان یک مهارت در بنگاههای اقتصادی باید جاری شود.
جلالپور نداشتن انگیزه در بین نیروهای کاری بنگاههای اقتصادی برای پیش گرفتن سمت و سوی بهرهوری را یکی از مشکلات دانست و گفت: در کشور بازنگری در زمینه اقتصاد دولتی و وابسته به منابع زیرزمینی و در بنگاههای اقتصادی بین رابطان، صاحبان و مالکان با نیروی انسانی نیاز است تا بهرهوری را محقق کنیم.
منبع: فارس