به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، رحیم آبفروش در نخستین همایش تخصصی فعالان عرصه هیأت استان آذربایجان غربی گفت: نباید بین مردم و هیاتیها و نوکران اهل بیت(ع) فاصله وجود داشته باشد بلکه باید مداحان و خادمان ائمه معصوم(ع) دغدغه مردم را مسئله خود بدانند.
وی افزود: هیاتهای مذهبی برای مقابله با تهدیدهای فرهنگی به وظیفه خود عمل کنند و منتظر ادارات نباشند چرا که آنها وظیفه حاکمیتی خودشان را انجام می دهند.
دبیر جامعه ایمانی مشعر خاطرنشان کرد: فضاهای مساجد برای دختران و زنان جوان باید دلپسند باشد تا آنجا احساس آرامش کنند و به طور کلی باید خادمان مساجد این قشر را با روی گشاده بپذیرند.
وی خاطرنشان کرد: هیاتهای مذهبی نمیتوانند و نباید از مردم جدا باشند، پس لازم است که دردهای مردم را منعکس کنند.
آبفروش اضافه کرد: نباید دغدغه اول خادمان اهل بیت(ع) این شود که قدرت و قیمت سیستم تصویری و صوتی مسجد چقدر است چرا که در غیر این صورت، مردم پشتیبان و حامی هیات میشوند.
وی ادامه داد: به جای چند سلبریتی خوشگذران، بچه هیاتیها باید علم را در دست بگیرند، پس ورود به خدمات اجتماعی ضروری است.
دبیر جامعه ایمانی مشعر گفت: صندوق قرضالحسنه هیات، گروههای جهادی هیات، خیریهها باید در مساجد راهاندازی شده و فعال شوند.
وی اضافه کرد: لازم است که درباره موسسات خیریه که نام آنها در کشور فراگیر شده و در هر مناسبتی همهجا حضور پیدا میکنند تحقیق کنید تا بدانید که پشت صحنه خیریهها چه خبر است و چقدر نگاه دینی دارند.
آبفروش ادامه داد: اگر کسی جایگاه نوکری خودش در هیات را نمیداند و اهل معامله است و اگر برای پیشرفت او تلاش کنیم، ما هم در معصیت او شریک هستیم.
وی خطاب به فعالان هیاتهای مذهبی گفت: کمک کنید اشعار آیینی آذری شناخته شود و شهرهای اردبیل، زنجان، تبریز و ارومیه برای این موضوع تلاش کنند، برای تقویت کنگرههای شعر تلاش کنید.
معیار افراد برای تکریم، دکتر و مهندس بودن فرد نیست
دبیر جامعه ایمانی مشعر همچنین در کمیسیون تخصصی فعالان هیاتهای مذهبی که در سالن اجتماعات شرکت مخابرات آذربایجانغربی برگزار شد، اظهار کرد: انسان طراز انقلاب اسلامی ایران باید در هیاتهای مذهبی تربیت شود و برای تحقق این موضوع باید خروجی جامعه هدف در همه شاخصها از جمله اخلاق، تحصیلات تکمیلی، ورزش همگانی و ازدواج نمره بالایی را کسب کند.
وی با اشاره به اینکه شاخصهای انسان طراز انقلاب اسلامی ایران مشخص است، ادامه داد: هیاتهای جوانان، نوجوانان، دانشجویان و زنان محل مناسبی برای پرورش روح و روان افراد است که برای هرکدام از آنها باید و نبایدهایی وجود دارد.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه در هیاتهای مذهبی همه باهم برابر هستند و معیار افراد برای تکریم، دکتر و مهندس بودن فرد نیست، ادامه داد: همه افراد برای امام حسین (ع) سیاه میپوشند و زیر یک بیرق حرکت میکنند.
استمرار روضه های خانگی و هیأت های مذهبی بانوان
دبیر جامعه ایمانی مشعر بر لزوم استمرار بخشیدن به برپایی روضههای خانگی و هیاتهای مذهبی زنان تاکید کرد و افزود: در این سری مراسمها معنویت و قدرت بالایی نهفته است پس به هیچ عنوان نباید از آن غفلت کرد.
این فعال فرهنگی خاطرنشان کرد: در یکی از استانهای کشور، یک هیات مذهبی در اقدامی خلاقه، 9 جلسه برای ایام بارداری بانوان تدارک دیده است که در این نشستها به صورت خلاصهوار آیات و روایات خاص این ایام برای بانوان تبیین میشود، حتی خواهران هیاتی، بانوانی را که خانواده آنها در دسترس نیستند تا زمان تولد بچه آنها را همراهی کرده و برای نوزاد سیسمونی میخرند.
وی اضافه کرد: اعضای این هیات در مراسم تولد کودک برای خانواده او هدیه نیز ارسال کرده و در تربیت و پرورش کودک تا سن جوانی هم خانواده را مشایعت میکنند و چون بذر محبت را در دل مادر کاشتهاند، او با آغوش باز این سری حمایتها و همراهیها را میپذیرد.
آبفروش به یک اقدام مبتکرانه دیگر در سطح کشور اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مساجد کشور هم به واسطه راهاندازی باشگاه، جوانان را به مسجد میکشاند، در دورهای که همه مساجد با بحران مخاطب روبهرو هستند ولی این مسجد 800 نفر عضو باشگاه و 400 نفر منبری دارد، کسانی پای منبر سخنران و مداح این مسجد مینشینند که از نظر بدنی قوی و سالم هستند.
لزوم پیادهسازی شیوهنامه آموزشی
وی بیان کرد: هیات مذهبی فوق در یکی از رشتههای ورزشی فعالیت حرفهای هم دارد، به طوری که روح معنویت و اخلاق را هم به عرصه ورزشی دمیده است.
وی بر لزوم پیادهسازی شیوهنامه آموزشی توسط هیاتهای مذهبی تاکید و بیان کرد: متاسفانه اکنون سنگر آموزش و پرورش را از دست دادهایم که اگر این طور نبود به طور قطع در جریان تصویب 2030 مجبور نبودیم که برای اثبات حرفمان گلو پاره کنیم و لازم نبود که رهبری به موضوع ورود کند.
دبیر جامعه ایمانی مشعر با بیان اینکه در حال حاضر هم در این زمینه نتوانستهایم کاری از پیش ببریم، اضافه کرد: در حال حاضر پروتکلهای سند ننگین 2030 در مدارس ما اجرا میشود.
وی یکی از آفات در هیاتها را «انا رجل»ها دانست و گفت: همه خود را فقیه، مجتهد و عالم میدانند و گاهی حکمهایی صادر میکنند که به دین و جامعه ضربه میزند به عنوان مثال در اشعار میگویند که خون ناشی از جراحت سینهزنی امام حسین نجس نیست.