به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، دومین نشست ملی گردشگری معنوی با محوریت حکومت اسلامی و جایگاه زن در اسلام در سالن امام خامنهای صحن امام صاحبالزمان (عج) حرم حضرت معصومه (س) طی روزهای دوم و سوم اسفندماه برگزار شد.
علیزاده مدیر گردشگری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه گردشگری معنوی یکی از انواع مهم گردشگری است، تصریح کرد: گردشگری معنوی فقط نباید به گردشگریهایی با مقاصد شهرهای معنوی محدود شود بلکه باید گسترش رویکرد معنویت در گردشگری مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه گردشگری تعالیبخش، معنویت را در گردشگری محقق میسازد، عنوان کرد: گردشگری تعالیبخش لزوما راهیان نور یا حضور در یک محدوده جغرافیایی معنوی نیست چراکه گاهی این نوع گردشگری در کاخ یک ظالم هم میتواند رقم زده شود؛ برای رسیدن به هدفهای گردشگری تعالیبخش باید کارشناس متعهد، متخصص و ارزشی را شناسایی کنیم.
علیزاده از گردشگری بهعنوان یکی از عوامل اقتصاد مقاومتی نام برد و گفت: با توجه به تهاجمهای فرهنگی و رسانهای که در خارج از ایران اسلامی دنبال میشود، معرفی دستاوردهای انقلاب اسلامی به گردشگران یکی از مهمترین موضوعهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام میرجلیلی دبیر دومین نشست گردشگری معنوی با اشاره به اینکه کلاسها و کارگاههای تخصصی در این نشست با حضور اساتید و شخصیتهای علمی دنبال میشود، عنوان کرد: طلاب در برخی شهرهای توریستی به صورت خودجوش مشغول پاسخگویی به شبهات توریستها بوده و هستند اما اکنون با توجه به نیاز توریستها این رویکرد میتواند با انجام ساماندهی درست در روستاها نیز دنبال شود.
وی بر لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی دومین نشست گردشگری معنوی تاکید کرد و گفت: امیدواریم در این دبیرخانه پشتوانه علمی و شکلگیری پاسخگویی به سئوالات را به صورت منسجم دنبال کنیم.
کمال ثریا اردکانی رئیس اداره امور بینالملل آستان مقدس بانوی کرامت از حضور بیش از 60 مروج معنویت در دومین نشست ملی گردشگری معنوی خبر داد و گفت: حکومت اسلامی و جایگاه زن در اسلام به عنوان محورهای اصلی نشست درنظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری و معنویت باید مباحث نظری را از عملی و اجرایی تفکیک کنیم، اظهار داشت: معنویت در حوزه گردشگری جایگاه مهمی دارد که در ایران اسلامی با توجه به ظرفیتهای موجود از جمله حرمهای مطهر نباید نسبت به گردشگری معنوی بیتوجه باشیم.
رئیس اداره امور بینالملل آستان مقدس بانوی کرامت بیان کرد: این نشست ناظر بر رفع یکی از مشکلات حوزه گردشگری معنوی است که در این راستا ابتدا سوال های پر تکرار گردشگران را شناسایی کرده و از این سوال ها محورهای اصلی استخراج شده و دو محور حکومت اسلامی و جایگاه زن در اسلام را به عنوان محورهای اصلی این نشست دو روزه درنظر گرفتهایم.
ثریا اردکانی گفت: آستان مقدس تلاش میکند تا از ظرفیتهای موجود خود برای توسعه گردشگری معنوی بهرهبرداری لازم را انجام دهد.
وی از حضور میلیونها زائر در طول سال در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) یاد کرد و گفت: حضور این حجم از زائران در شهر مقدس قم و این حرم مطهر فرصتی است که امیدواریم با مشارکت مبلغان و فعالان گردشگری معنوی بتوانیم از آن به صورت مطلوب استفاده کنیم.
رئیس اداره امور بینالملل آستان مقدس بانوی کرامت ضمن تقدیر از اهتمام نهادها و دستگاههای مختلف در راستای برگزاری این نشست عنوان کرد: امور بینالملل حوزههای علمیه، مجمع جهانی اهلبیت (ع)، دانشگاه ادیان و مذاهب و غیره در این نشست مشارکت داشتهاند.
مهدیه شهرابی فراهانی عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ تهران نیز با اشاره به اینکه گردشگری معنوی در چهار سال قبل توسط دانشکده گردشگری مطرح شده است، گفت: گردشگری معنوی از سوی ایران اسلامی در مطالعات گردشگری مطرح شده و در حوزه بینالملل مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه گردشگری معنوی با جان و روح انسان ارتباط دارد، تصریح کرد: ایران اسلامی با استفاده از غنای مطالب خود توانسته گردشگری معنوی را بهعنوان حلقه گمشده مطالعات گردشگری مورد توجه قرار دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ تهران خاطرنشان کرد: تبلیغات منفی علیه ایران بسیار زیاد است و این موضوع موجب میشود برخی از گردشگران با انگیزه کشف حقیقت به این کشور سفر کنند به همین علت ما باید نسبت به انعکاس واقعیتهای کشور به آنها نگاهی ویژه داشته باشیم.