
به گزارش حلقه وصل، حسین امیدیان، کارشناس مسائل فرهنگی در نشست اکران کنندگان فیلم های جشنواره مردمی فیلم عمار استان البرز؛ گفت: جشنواره فیلم عمار به ویژه اکران های هسته ای آن، پیوندی میان گفتمان انقلاب اسلامی، ابزارشناسی فرهنگی و استفاده فرهنگی از ابزار هنر برقرار کرده است.
وی با اشاره به این صحبت رهبری که هیچ انقلاب و پیامی شانس ماندگاری ندارد مگر اینکه با هنر آمیخته شود؛ افزود: در میان هنرها هنر سینما ویژگی خاص خودش را دارد و متأسفانه فضای سینما در کشور ما به سمت نگاه و نتایج غربی رفته است. یعنی وقتی شما مثلا وارد جشنواره فیلم فجر میشوید یا بهترین فیلم های سال ما را از نظر شهرت و گیشه میبینید، میبینید که مبانی همه آنها کتاب جرج پوتلی نوشته است که 20 وضعیت از 36 وضعیت نمایشی که در آن وجود دارد جزو گناهان کبیره است.
این کارشناس مسائل فرهنگی با بیان اینکه یهودی های هالیوود فضای استفاده خطرناک و نا به جا از هنر را در همه دنیا ایجاد کرده اند؛ گفت: یکی از محاسن اصلی جشنواره عمار این است که ضمن تلاش برای کنار گذاشتن وضعیت های مشهور و غلط سینما، وضعیت های جدیدی را ایجاد کرده است.
امیدیان با تاکید بر لزوم مدون کردن وضعیت های تولیدی جشنواره عمار در قالب تئوری یا متون ادبی سینما، افزود: این جنشواره تا به حال توانسته وضعیت های مشهور و غلط عرصه هنر سینما را بشکند و باید بخشی هم شروع کنند به نوشتن وضعیت های جدیدی که ما نیاز داریم. یکی از بهترین راه ها این است که موضوعات خاص انقلاب یعنی گفتمان انقلاب به هنر سینما متصل شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه سینما کاملا برعکس گفتمان سعودی انقلاب اسلامی، عمل می کند؛ گفت: اگر قرار است که ما وضعیت قبلی را از بین ببریم و فیلم های ما از عشق های مثلثی، مربعی و مخمسی در بیایند؛ باید در وضعیت های نمایشی خودمان مردم را از تعالی و رشدی که به زحمت به دست آورده اند به سقوط و پرتگاه نیندازیم.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: درمقابل جریان تند سینمای ایران که خیلی از ارزش ها را به پرتگاه میاندازد؛ گفتمان انقلاب باید در کنار هنر قرار بگیرد. این همان چیزی است که شهید آوینی از آن استقبال میکرد و برای آن در روایت فتح توانست تعداد زیادی مخاطب ایجاد بکند که جریانی کاملا معکوس سینمای کشور بود و جشنواره عمار هم به همین وضعیت است.
امیدیان با بیان اینکه بعد از دوران ایجاد، حفظ و تثبیت انقلاب، الان در حال طی کردن سخت ترین دوران یعنی دوران اقتدار هستیم؛ گفت: کار های عمارگونه در این دوران باید به معنی واقعی انجام شود یعنی همراه با روشنگری مردم به آرامش برسند.این یکی از هنر ها و کارکرد های سینما است، چون با تصویر کار میکند لذا کار مستند در این راه خیلی ارزشمند است.
این کارشناس مسائل فرهنگی با تاکید بر اینکه امروز انقلاب اسلامی درگیر نبرد است نه جمهوری اسلامی، گفت: مسئله هسته ای از چند جهت قابل بررسی است و فیلم های اکران هسته ای جشنواره عمار با دغدغه انتخاب شده است. امروز انقلاب اسلامی در گزینه تحریم اقتصادی در جمهوری اسلامی با آمریکا و در گزینه نظامی در عراق و سوریه و لبنان و یمن درگیر است.
وی با تاکید بر اینکه عمار به جد عنصر روشنگر مردم است؛ افزود: جمعیت قاطبه مردم را هم باید آگاه کنیم و هم در مقابل دشمن قرار بدهیم. رشد آحاد مردم رهبری را در مقابل همه جریانات مخالف داخلی و خارجی مستحکم می کند. البته گفتمان انقلاب باید مدام به سرعت به روز شود و با مبانی اصلی خودش بتواند خودش را برای مردم تبلیغ کند.