سرویس تلنگر- مهدی نوروزی: روزنامه گاردین در گزارشی با عنوان «تقابل روحانی با روحانیون بر سر حجاب و بدحجابی» به وضعیت حجاب در ایران پرداخت و نوشت: «حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، که بخشی از به قدرت رسیدنش در سال ۹۲ بر مبنای رای جوانان و زنان طبقه متوسط بود میداند صدها و شاید هزاران نفر از این گروه از مردم در گرمای طاقت فرسای تابستان توسط نیروی انتظامی به خاطر «بدحجابی» دستگیر میشوند».
گزارشگر این روزنامه بریتانیایی در ادامه به سخنان رئیس جمهور در خردادماه سال گذشته اشاره کرد و تذکرات بزرگان نظام به روحانی را تقابل تعبیر کرد و افزود: «حسن روحانی در سخنرانی سال گذشتهاش وقتی گفت «نمیتوان با زور و شلاق مردم را به بهشت برد.» این باور را عنوان کرد که نمیتوان شهروندان را برای آنچه حکومت رفتار «مناسب» میداند تحت فشار قرار داد. اشارات حسن روحانی در دو سخنرانی اخیرش به مساله حجاب واکنش انتقادی آیت الله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و دیگر روحانیون ارشد را به دنبال داشت».
گفتنی است آیتالله مکارم شیرازی در سخنانی نسبت به این سخن رئیس جمهور ضمن حمایت از دولت خاطرنشان کرد: تضعیف دولت در شرایط کنونی به ضرر نظام است و ما هم از دولت حمایت میکنیم ولی در عین حال تذکر هم میدهیم، تذکر هم نوعی کمک است و منافاتی ندارد؛ برخی مسئولان که گفته بودند به زور شلاق نمیتوان مردم را به بهشت فرستاد ما هم میگوییم این حرف درست است ولی با دست خودمان نباید درهای جهنم را به روی مردم گشود.
در ادامه این گزارش آمده است: «روحانی در سخنرانی خود در همایش سراسری فرماندهان نیروی انتظامی ایران در اردیبهشت ماه گفت «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است. هیچ پلیسی نمی تواند بگوید من این کار را کردم چون خداوند یا پیامبر فرموده است.»
روحانی از موضع احمدینژاد درخصوص حجاب فاصله گرفته است
گزارشگر گاردین، بدون اشاره به اینکه برخورد با بدحجابی و بیحجابی اجرای قانون است و نه اذیت و آزار، افزود: «اگر چه روحانی به آزار و اذیت زنان به دلیل بدحجابی اشارهای نکرد اما از موضع رئیس جمهوری پیشین محمود احمدینژاد که فرمانده کل نیروی انتظامیاش اسماعیل احمدی مقدم تأکید داشت «فلسفه وجودی جمهوری اسلامی وجود جامعه اسلامی بود» پس «پلیس باید در جهت اطمینان از تحقق این هدف عمل کند» فاصله گرفته است».
به گفته گزارشگر «گاردین» روحانی بصیرت متفاوتی را ارائه میکند: «بسیاری از مسائل مذهبی در حوزه ایمان فردی قرار میگیرد. پلیس وقتی وارد تصویر میشود که باید یک قانون مشخص و روشن به کار گذاشته شود. برخی احکام اسلام در قانون نیامده آیا پلیس میتواند در آن دخالت کند؟ مثلا پلیس میتواند هنگام نماز ظهر وارد یک بانک شود و به رئیس بانک بگوید وقت نماز است؟»
سخنان رهبر ایران درخصوص وظایف پلیس گوشمالی روحانی بود!
گاردین در ادامه گزارش خود با سخنی که خود به عنوان مقدمه از قول مقام معظم رهبری ساخته، بیان کرده است: [آیتالله]خامنهای یک روز بعد در همایش مشابهای تصریح کرد که اجرای اسلام نخستین اولویت پلیس است: «همه کارها را میشود برای خدا انجام داد، اما در کار شما خیلی راحت میشود نیت الهی و قصد قربت پیدا کرد؛ چون کار شما خدمت به جامعه و جمهوری اسلامی و نصرت اسلام است.»
این نشریه در ادامه به نقل از یکی از اعضای تحریریه روزنامه اعتماد آورده است: «رهبر جمهوری اسلامی انگیزههای متعددی برای پاسخ به روحانی داشت: نخست، او میخواست تسلط خود را بر امور داخلی نشان دهد. دوم، رهبر میخواست نشان دهد که در دیدگاه او اسلام ارجح بر قانون است. و آخر اینکه میخواست روحانی را برای پا بیرون گذاشتن از حدودش گوشمالی دهد.»
گزارشگر این نشریه انگلیسی پا را فراتر نهاده و از قول یک تحلیلگر نوشت: «پاسخ سریع [آیتالله]خامنهای بخشی از تلاشهای او برای کاستن از نگرانی حامیانش و یادآوری این نکته بود که نرمش در برابر غرب لزوما به معنی میانهروی در سیاستهای داخلی نیست.»
این در صورتی است که مقام معظم رهبری در سخنان خود، لازمهی ایجاد امنیت در جامعه را، عمل مقتدرانهی پلیس دانستند و گفتند: نیروی انتظامی مظهر حاکمیت و امنیت جمهوری اسلامی است بنابراین باید اقتدار داشته باشد اما این اقتدار به معنای ظلم کردن و حرکت بیمهار نیست.
ایشان با تأکید بر اینکه ما به دنبال اقتدار پلیسی هالیوودی و جوامع غربی و آمریکایی نیستیم افزودند: چنین اقتداری نه تنها امنیت ایجاد نخواهد کرد بلکه موجب ناامنی هم خواهد شد.
حضرت آیتالله خامنهای تأکید کردند: اقتدار مطلوب نظام اسلامی، قاطعیت در کنار عدالت، مروت و ترحم است، همانگونه که ذات مقدس پروردگار در عین آنکه رحمن و رحیم است، صاحب عذابِ الیم نیز است.
سخنان روحانی درخصوص حجاب باب مداخله روحانیون را باز کرده!
گاردین در این گزارش به نصیحتهای آیت الله مکارم شیرازی به روحانی اشاره کرد و بدون اشاره به اینکه رئیسجمهور در وهله اول یک طلبهای است که شاگرد مراجع است و مراجع به عنوان استاد صحبتهایی را مطرح میکنند، این سخنان را مداخله دانست و نوشت: «صحبتهای حسن روحانی باب مداخله دیگر روحانیون را هم باز کرد. آیت الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه، گفت سخنان روحانی نه تنها روحیه نیروی انتظامی را تضعیف میکند بلکه «از همه مهم تر چراغ سبزی است که به افراد آلوده به انواع مفاسد اخلاقی و مجالس کثیف و مانند آن داده میشود که از این به بعد آزاد هستید و پلیس کاری به شما ندارد.»
این رسانه معارض در ادامه افزود: «آیت الله حسین نوری همدانی، از دیگر مراجع شیعه، گفت: «قانون اساسی جمهوری اسلامی برگرفته از موازین اسلامی است و این ایده که پلیس نباید اسلام را اجرا کند مانع اجرای امر به معروف و نهی از منکر میشود.»
کدیور: سخنان رهبر و مراجع درخصوص وظایف پلیس زمینهساز بینظمی است
گزارشگر گاردین در گزارش خود به سراغ محسن کدیور از فعالان فتنه 88 رفت و در این خصوص از این ضد انقلاب درباره موضوع گزارش خود نظرخواهی کرده و نوشت: «استاد مهمان فلسفه اسلامی در دانشگاه دوک در کارولینای شمالی، که از متفکرین اصلاح طلب متنفذ در سالهای اخیر بوده است میگوید روحانی اصول ابتدایی را مطرح کرد که مبنای تمام دولتهای مدرن است: «اداره کشور بر مبنای قانون سنگ بنای نظامهای معاصر است، و نفی آن به هر شکلی دعوت به هرج و مرج است. واکنش رهبر جمهوری اسلامی و تندی چند تن از مراجع که پلیس و هر کس دیگری باید مجری اسلام باشد نفی بنیاد قانون و زمینهساز بینظمی و در حاکمیت قانون است.»
در ادامه مطلب این رسانه معاند بدون اشاره به اینکه همه آحاد جامعه ایران به قوانین جمهوری اسلامی که برآمده از اسلام است، احترام میگذارند، آمده است: «به گفته کدیور استدلال منتقدان حسن روحانی با تفاسیر متعدد از متون مقدس در تمام ادیان مطابقت ندارد: «برای نمونه گاهی فتواهای متناقضی از سوی حقوقدانها ارائه میشود. پلیس یا هر نماینده قانون در حکومت باید به کدام فتوا استناد کنند؟ اگر قضات و پلیس از قانون چشم پوشی کنند و بر مبنای فتاوی عمل کنند ما یکصد سال به عقب بازخواهیم گشت زمانی که ایرانیها برای برخورداری از یک قانون اساسی به خیابانها رفتند. بر مبنای قانون اساسی جمهوری اسلامی، قانون صرفا توسط مجلس تصویب میشود. شورای نگهبان که اعضای آن توسط رهبر تعیین میشود مامورند از مطابقت قوانین مصوب مجلس با شرع اسلام اطمینان حاصل کنند. پس نباید تضادی بر سر اجرای اسلام وجود داشته باشد.»
گزارشگر گاردین مجددا با استناد گزینشی به سخنان رئیسجمهور در 14 اردیبهشت بیان داشت: «با وجود تمام انتقادها، حسن روحانی ۱۴ اردیبهشت ماه در سخنرانی برای گروهی از معلمان بار دیگر به مساله «بد حجابی» و اجرای قانون پرداخت و گفت: «نمیتوان به قوه قهریه نظام که دستبند و کلت دارد گفت تو هم اجتهاد کن.»
بعضیها نمیخواهند حجاب داشته باشند. به شما چه ربطی دارد؟
در این قسمت گزارش گاردین که توسط خبرنگار تهران بیورو تهیه شده است، آمده است: «در مرکز خرید تندیس در شمال تهران، مریم، یک زن جوان، به «تهران بیورو» گفت کارزار روحانی برای او مهم بود: «آقا، خانم، شما چه حقی دارید به من بگویید حجاب من مناسب یا نامناسب است؟ میتوانی حجاب سنجی را که برای این کار به شما دادند نشانم بدهی؟ کجای متون اسلامی گفته است در میدان تجریش در قرن بیست و یکم دختر بد حجابی است که باید جلوی اهانت او به اسلام را گرفت؟ روحانی باید سر حرفش بایستد. باید برای حفظ حقوق ما تلاش کند و اجازه ندهد این وحشیها با اسلحه و کارت شناسایی به ما توهین کنند و هر جوری میخواهند با ما رفتار کنند. بیشتر اینها حتی دیپلم هم ندارند. چطور به خودشان اجازه میدهند به یک نفر با فوق لیسانس توهین کرده و او را بازداشت کنند؟»
که متأسفانه همانطور که مشخص است شخصی که با وی مصاحبه شده است، در راستای سیاستهای گاردین و با بیاطلاعی از قانون که حجاب اسلامی را برای همه لازم میداند و همچنین بی اطلاعی از شرع مقدس که حدود و سقور حجاب اسلامی را تعیین کرده، به بیاحترامی به مأموران اجرای قانون میپردازد.
در ادامه گزارش به اصطلاح مردمی، خبرنگار گاردین این بار سراغ نمایشگاه کتاب رفته و نوشت: «این ماه در نمایشگاه بینالمللی کتاب خودروهای گشت ارشاد همانطور که منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی، وعده داد بود در ورودی نمایشگاه مستقر شدند. او تصریح کرده بود که: اصولا گشت ارشاد برای صیانت از شأن و منزلت زنان و مردان است و باید در ویترین جامعه اسلامی ما حجاب نمایان شود.»
گاردین سخنان بیریشه و اساس خود را که کاملا با جهل نسبت به قوانین جمهوری اسلامی ایران که منطبق با شرع مقدس اسلامی است را به نقل یک هموطن مذهبی بیان میکند و مینویسد: «مهتاب یکی از بازدیدکنندگان نمایشگاه که پوشش محافظهکارانهای دارد میگوید وضعیت مسخرهای است: من خودم فردی مذهبیام و ترجیح میدهم حجاب داشته باشم اما چه کسی گفته باید همه را مجبور به این کار کنی؟ بعضیها نمیخواهند حجاب داشته باشند. به شما چه ربطی دارد؟ چرا به قانون احترام نمیگذارند؟ چه کسی به آنها گفته وظیفه دارند تا همه را به زور به بهشت بفرستند؟»
این گزارش با سخنان یکی از اعضای جبهه مشارکت، که تندروی و توطئههای آنها علیه نظام و رهبری به اثبات رسیده به پایان میرسد، این عضو به اصطلاح اصلاح طلب، میگوید: «روحانی محدوده قدرتش را برای ممنوع کردن استفاده پلیس از خشونت در برابر مردم میآزماید. محدود کردن گشت ارشاد آغاز پروژه روحانی برای خارج کردن تدریجی ایدئولوژی اسلامی است، از چیزی که قربانی این پروژه خواهد شد هنوز روشن نیست.»