به گزارش حلقه وصل، حجت الاسلام شهاب مرادی در این مراسم اظهار کرد: شیخ صدوق در کتاب خصال حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نقل میکند با چنین مضمونی که انسان در قیامت قدم از قدم برنمیدارد مگر اینکه از چند موضوع از وی سوال شود؛ اولین سوال درباره عمر است که چگونه و در چه راهی عمر خود را صرف کردهای.
وی در ادامه ابراز کرد: نشان هر آدمی این است که عمر خود را در چه راهی مصرف کرده است؛ عمر خود را در هر راهی صرف کردهایم، ازین به بعد مراقب این گذران باشیم زیرا مرگ به زودی به سراغمان خواهد آمد و ممکن است ملک الموت حتی به اندازه پلک زدنی اجازه زندگی به ما ندهد.
مرادی یاد آور شد: عیسی بن مریم(ع) هرگاه جوانی را میدید این جمله را زمزمه میکرد که چه بسیار زراعتهایی به درو نمیرسند؛ یعنی ممکن است در اوج جوانی وقتی هنوز فرد به ثمر نرسیدهاست، عمرش به پایان برسد.
این کارشناس مذهبی در ادامه بیانِ حدیث، اظهار کرد: موضوع دومی که در قیامت دربارهاش سوال میشود، جوانی است که آن را چگونه استفاده کردهای.
وی همچنین عنوان کرد: به جز مستی حاصل از شراب، در روایات ائمه معصومین(ع) مستیهای دیگری نیز نام برده شده که در صدر آنها مستی شهوت، مستی غرور، مستی قدرت، مستی مال و مستی جوانی است.
این کارشناس امور جوانان در ادامه گفت: مستی از جوانی بسیار فراگیر است و فریفتگی جوانی به قدری زیاد است که در بعضی روایات، ائمه معصومین(ع) جوانی را شعبهای از جنون دانستهاند زیرا جوانی با غفلت و سرخوشی همراه است.
مرادی درباره رفتار جوانان در این دوره مهم زندگی، ابراز کرد: ممکن است در این دوره برخی جوانان نسبت به حق پدر و مادر خود اجحاف کنند؛ امام صادق میفرماید، روزی پدرم جوانی را دید که با حالت بی ادبی به دست پدرش تکیه داده است، ایشان تا پایان عمر خود، دیگر آن جوان را مورد تفقد قرار نمیداد.
وی خطاب به جوانان افزود: هنگام انتخاب دوست، حتما رفتار او با والدینش را بررسی کنید و با افرادی که به پدر و مادر خود بیاحترامی میکند دوست نشوید زیرا حتی شراکت مالی با چنین افرادی، کسب و کار را ذایل میکند؛ همچنین آق والدین ممکن است موجب مرگ زودهنگام و جوان مرگی شود.
این کارشناس خانواده درباره استفاده بهینه از دوران جوانی، عنوان کرد: جوانی مقطع مهمی از زندگی است زیرا خداوند هر قدرهم بر عمر افراد اضافه کند، بر پیری آنها اضافه میکند و زمان جوانی بیشتر نمیشود؛ نباید جوانی را به بطالت گذراند چون میتوان در جوانی عقل را کامل کرد و عقل کامل باعث میشود فریبهای نفس کمتر شود.
مرادی با بیان حدیث” همه چیز به عقل محتاج است و عقل نیز به ادب” یادآور شد: ادب عقل را تقویت میکند و عقل و ادب در کنار هم ایمان را اضافه میکند و تمام اینها در فصل جوانی حاصل میشود.
وی یادآور شد: این نظام نیازمند جوان متدین، بصیر و با ادب است؛ جوان داغ و تندرو خوب نیست زیرا داغی زود سرد میشود اما پختگی سرد نمیشود.
این کارشناس امور جوانان تاکید کرد: جوانان مراقب باشند که پیاده نظام سیاسیون نشوند و نگاهشان تنها به کلام مقام معظم رهبری باشد، زیرا ایشان همه چیز را با صراحت و بی پرده بیان میکنند.
مرادی خاطر نشان کرد: با آرامش، نشاط و شادی به دنبال موضوعاتی که مقام معظم رهبری تاکید دارند، مانند نماز، قرآن، اعتکاف، راهیان نور و غیره بروید و در این حوزه ها کار کنید.
وی در ادامه حدیث بیان شده، اظهار کرد: سومین موضوعی که در قیامت درباره آن سوال میشود، این است که مال خود را از چه راهی کسب و در چه راهی خرج کردهای.
مرادی ادامه داد: برخی فرهنگها متاسفانه در زندگی ما جا خشک کردهاست در حالی که جایگاهی در سبک زندگی اسلامی ما ندارد؛ به عنوان مثال یک جوان با وجود اینکه خرجی خود را هنوز از پدرش دریافت میکند، گوشی بسیار گران قیمتی در درست دارد، این غلط است زیرا دوره جوانی وقت پس انداز کردن است.
وی تاکید کرد: کار کنید و خرج کنید، ساده باشید و از چشم و همچشمی بپرهیزید زیرا چنین موضوعات سادهای میتواند فرهنگ ما را خراب کند.
مرادی همچنین مراسماتی چون جهیزیه دیدن را از رفتار دوران جاهلیت دانست و افزود: سبک زندگی ما تحث تاثیر چنین مراسمات و موضوعاتی، تغییر کرده و در حال صدمه زدن به خود ما است.
این کارشناس خانواده ابراز کرد: کاسب باشید و پول حلال کسب کنید و درباره مباحث مختلف از مراجع دینی خود سوال بپرسید زیرا برخی شبهات به راحتی قابل حل نیست.
وی همچنین توصیه کرد: حتی نسبت به ناموس مردم هم غیرت داشته باشید زیرا این یک چرخه است و مجدد به زندگی خود شما بازمیگردد.
در این مراسم سید حمیدرضا برقعی، شاعر جوان و مطرح کشور به مدح اهل بیت(ع) پرداخت و شعری نیز در مدح حضرت علی اکبر(ع) برای حضار قرائت کرد.
همچنین در این مراسم، حجت الاسلام عابدینی، نماینده ولی فقیه در قزوین، نیز حضور داشت.