به گزارش حلقه وصل، «محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران روز سهشنبه به توئیت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا پاسخ داد.
ظریف نوشت: «رجزخوانی و توئیت با حروف بزرگ تغییری در این حقیقت ایجاد نخواهد کرد که دنیا از یکجانبهگرایی آمریکا به تنگ آمده و از آن خسته شده است. متوقف کردن تجارت آمریکا و تباه کردن ۱۰۰ هزار شغل در آمریکا برای ما مسئلهای نیست، اما دنیا دنبالهرو دیکتههای توئیتری عجولانه نخواهد شد. این را از اتحادیه اروپا، روسیه، چین و دهها شریک تجاری ما بپرسید.»
ترامپ هفته گذشته در توئیتی که تمام کلمات آن با حروف بزرگ انگلیسی نوشته شده بود ایران را تهدید کرده بود با «عواقبی» مواجه خواهد شد که دنیا نظیر آن را سراغ ندارد.
وی علیرغم این، چند روز بعد در کنفرانس خبری مشترک با نخستوزیر ایتالیا گفت حاضر است «بدون پیششرط» با مقامهای ایران دیدار کند.»
ظریف در توئیتی دیگر روز سهشنبه به توئیت دیگری که ترامپ امروز درباره ایران کرده بود هم پاسخ داد.
ترامپ ساعاتی قبلتر در توئیتی به شرکتها درباره تجارت با ایران هشدار داد و نوشت آنها در صورت معامله با ایران، از معامله با آمریکا منع خواهد شد. ترامپ مدعی شده بود هدف او از این اقدامات، برقراری «صلح جهانی» است.
ظریف در واکنش به این توئیت نوشت: «یادآوری: روابط بینالملل، مسابقه انتخاب ملکه زیبایی با کلیشههای نخنما درباره اشتیاق به صلح جهانی نیست. ضمن آنکه اولین بار نیست که یک جنگطلب ادعا میکند برای "صلح جهانی" جنگ به پا میکند.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه سال جاری به مشارکت این کشور در توافق هستهای برجام پایان داد. خزانهداری آمریکا در بیانیهای همان روز اعلام کرد در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روزه تحریمها علیه ایران را احیا خواهد کرد.
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران از یک سو و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (گروه ۱+۵) حاصل شد و قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخشهایی از فعالیتهای هستهای ایران، همه تحریمهای بینالمللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هستهای ایران را رفع کند.
دولت قبلی آمریکا اجرای این توافق را از دیماه همان سال با معرفی تحریمهای غیرهستهای علیه ایران آغاز کرد و در ادامه مسیر هم با کارشکنیهای مختلف تلاش کرد مزایای ایران از این توافق را به حداقل برساند.
دونالد ترامپ به این کارشکنیها شدت داد و سرانجام در روز ۱۸ اردیبهشتماه آمریکا را از این توافق هستهای خارج کرد. او بعد از این اقدام، کارزای همهجانبه برای اجرای تحریمها و اعمال فشار بر ایران به راه انداخته است.
ترامپ شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریمها علیه ایران را صادر کرد.
منبع: فارس