
مرتضی ابراهیمی مسئول کارگروه قرآن قرارگاه خاتم الاوصیاء قم با اشاره به طرح «آیات رویش» به حلقه وصل اظهار کرد: ما در طرح آیات رویش به دنبال این هستیم که یک جریان اجتماعی، فرهنگی و قرآنی ایجاد کنیم و یکی از محورهایی که ما در بحث قرآنی دنیال می کنیم تربیت قرآنی است.
وی با بیان اینکه قالب هایی که الان در کشور داریم بیشتر آموزش صرف چون روخوانی، قرائت حفظ و تجوید است، بیان داشت: اما آنچه مهم است این است که آموزه های قرآن را تبدیل به رفتار، شخصیت و اخلاق کنیم و چه خوب است که سبک آموزشی ما باید به سمتی برود که به مقوله شخصیت سازی و تربیت انسان قرآنی توجه ویژه داشته باشد.
ابراهیمی تصریح کرد: ما در حال حاضر آموزش جامعی را طراحی کرده ایم که بر اساس آن کسانی که در معرض آموزش قرآن قرار می گیرند حوزه های قرائت، حفظ و مفاهیم را با هم بگذرانند و در واقع تأکید و رویکرد اصلی ما در این دوره ها تربیت آن هم از نوع قرآنی است.
وی ادامه داد: در این طرح اساتیدی که عهده دار آموزش قرآن آموزان هستند باید بتوانند مفاهیم قرآن را با مصداق های روز و عینی به مخاطب منتقل کنند تا افرادی که در این طرح حضور دارند بتوانند از طریق ذهن با مفاهیم ارتباط برقرار کنند.
این فعال فرهنگی قرآنی در ادامه با بیان اینکه برای رسیدن به این مهم ما خود محتوای آموزشی را تولید می کنیم و به مربی آموزش لازم را می دهیم، افزود: یکی از شروط ما برای مربیانی که علاقه مند به آموزش در دوره های ما را دارند این است که باید خود دوره های مذکور را گذرانده باشند.
وی اضافه کرد: هدف دیگر ما در این طرح بچه هایی هستند که هنوز در حوزه اجتماعی درگیر مسائل مختلف روز نشده اند و بر همین اساس جامعه هدف ما کودکان ۹ تا ۱۲ هستند و در کنار این ها نیز ما توجه ویژه ای به کودکان مناطق محروم داشته ایم چرا که این قشر آسیب پذیری بیشتری نسبت به بقیه دارند.
ابراهیمی با بیان اینکه ما به دنبال مصون سازی کودکان و قشر محروم جامعه هستیم، افزود: با توجه به اینکه کودکان مناطق محروم از امکانات مختلف آموزشی و پرورشی به نوعی محروم هستند، به این نتیجه رسیدیم که گرایش و جذب آنها به قرآن با رویکرد تربیتی می تواند فرصتی باشد برای اینکه ما بتوانیم نسلی را تربیت کنیم که با آموزه های قرآن رشد کرده اند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برای اجرای طرح آیات رویش با همکاری بنیاد تربیتی آموزشی انصارالقرآن قم در چند نقطه از کشور طرح را به صورت آزمایشی انجام داده ایم و در کل تاکنون با محور قرار دادن کودکان ۹ تا ۱۲ سال توانسته ایم در ۸ نقطه و ۱۱ محل این طرح را اجرایی کنیم.
این فعال فرهنگی با اشاره به اینکه در حال حاضر قرآن آموزان ترم سوم را پشت سر می گذارند، ادامه داد: امیدواریم این طرح توسعه پیدا کند و بتوانیم آن را در تمامی نقاط کشور عملیاتی کنیم و هدف ما این است که تمایم جوان ها و نوجوانان کشور را در این طرح مشارکت دهیم و برای رسیدن به این هدف نیازمند حمایت های مردمی هستیم تا بتوانیم یک موج فرهنگی ـ اجتماعی را در کشور به راه بیاندازیم.
وی افزود: ما برای ساختن تمدن نوین اسلامی که مطالبه مقام معظم رهبری است فقط می توانیم به مبانی فکری، آموزشی و فرهنگی قرآن تکیه کنیم و با الهام گرفتن و استخراج منش های زندگی به سمت جلو حرکت کنیم.