شهرام رستمی فر مدیر مجموعه فرهنگی رسانه بیداری اهواز در گفتگو با حلقه وصل از فعالیت های این مجموعه و ضرورت راه اندازی کافه کتاب بیداری در اهواز می گوید.
رستمی فر در ابتدا با اشاره به نیاز راه اندازی این مجموعه گفت: مجموعه فرهنگی رسانه بیداری از سال 89 فعالیت خود را در قالب مرکز توزیع محصولات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی آغاز نمود و به مرور زمان با توسعه فعالیت به یک مرکز سپس به کافه بیداری با هدف پاتوقی برای اهالی فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی تبدیل شد.
وی ادامه داد: به تدریج بحث آموزش نیز آغاز شد و دوره هایی با حضور اساتید استانی و کشوری جبهه فرهنگی انقلاب برگزار کردیم. در خصوص جشنواره مردمی فیلم عمار خوزستان نیز رسانه بیداری وارد کار شد، تولید مستند های ارزشی و انقلابی صورت گرفت که توسط نیروهای مرکز در صعب العبور ترین روستاها به نمایش گذاشته شد.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: در واقع مجموعه فرهنگی رسانه بیداری یک موسسه خودجوش و مردمی است که تلاش می کند با پر کردن خلا توزیع محصولات فاخر انقلاب اسلامی و ایجاد پل ارتباطی بین نویسندگان و فعالین عرصه تولید انقلاب اسلامی با علاقمندان به این آثار، قدمی هر چند کوچک اما آتش به اختیار بردارد.
رستمی فر با اشاره به فعالیت های دیگر این مجموعه گفت: با حرکت در عرصه فرهنگ در حوزه موسیقی انقلابی نیز فعالیت خودمان را شروع کردیم و نخستین جشنواره موسیقی انقلاب اسلامی خوزستان را برگزار کردیم همچنین در عرصه شعر با برگزاری جلسات انجمن شعر آفتاب، جلسات نقد و بررسی و رونمایی از کتاب به فعالیت خود ادامه دادیم. البته فعالیت جدیدی که در دست داریم و به جد آن را دنبال می کنیم تهیه دایرةالمعارف انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اهواز است که جلد نخست آن را تا پایان شهریورماه رونمایی خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: با وجود تمام اقداماتی که تا کنون صورت گرفته باید بگویم که این مجموعه ابتدا توسط 4 نفر با استفاده از منابع مالی شخصی آغاز به کار کرد و در حال حاضر نیز به لطف خدا با بودجه موسسین و کمک دوستان در حال فعالیت است و تاکنون هیچ ارگان دولتی و نهادهای انقلابی از فعالیت های این مرکز حمایت مالی نکرده است. در واقع اجازه نداده ایم که حمایت های دولتی هویت ما را بگیرد گرچه بسیار کار دشواری است اما این هدفی است که با جان و دل دنبال خواهیم کرد.
مدیر مرکز فرهنگی رسانه بیداری به راه اندازی کافه کتاب بیداری اشاره کرد و افزود: با یک اسیب شناسی اجمالی بعد از فتنه ۸۸ به ایننتیجه رسیدیم آثار فاخر انقلاب اسلامی به راحتی در دسترس مخاطب خود قرار نمی گیرد یک مستند و یک کتاب در چرخه توزیع طبقه روشنفکری بایکوت شده و مانع دسترس مخاطب به ان می شود حتی کتبی که رهبر انقلاب تقریض کرده بودند به سختی در دسترس مخاطب قرار می گرفت و بعضا به چاپ مجدد نمی رسید و یا مستند بصیرت افزایی که برای تهیه ان بچه های حزب الهی شهر باید به شهرهای دیگه رجوع می کردند و همان طور که گفتم پرکردن خلا این حلقه هدف اصلی ایجاد این مرکز بود.
رستمیفر با بیان اینکه با راه اندازی مرکز توزیع رسانه بیداری کتابهای و محصولات فاخر انقلاب اسلامی به راحتی به دست مخاطب میرسد، عنوان کرد: چون قالب حلقه توزیع محصولات فرهنگی در حوزه کتاب و سیدی در دست طبقه روشنفکران غرب بود سبب شد که محصولات فرهنگی انقلابی در بایکوت رسانهای قرار بگیرند و به چرخه توزیع نرسند و این مسئله در بعضی از کتاب فروشی ها شهر کاملا هدفمند و با برنامه صورت می گرفت و می گیرد. به طور مثال کتاب جامعه شناسی 22 خرداد که مقام معظم رهبری در سخنرانیها به طور غیر مستقیم در سال 88 به برخی از مطالب آن اشاره کردند توسط برخی از کتابفروشیهای بزرگ شهر بایکوت می شد و حتی از ویترین بعضی از کتاب فروشی ها برداشته می شد.
وی ادامه داد: کتابفروشیهای بزرگ حاضر بودند این قبیل کتاب ها را از کتابفروشیهایی مثل رسانه بیداری جمع آوری و با نگهداری در انبارها از رسیدن به دست مخاطب جلوگیری کنند. آنچه روشن است نیروهای انقلابی به فضایی برای رقابت احتیاج دارند اما متاسفانه در فضاهای فکری انقلاب اسلامی و فکری محتوایی عقب هستیم.
این فعال فرهنگی در خصوص تأثیرات این مجموعه و کافه کتاب بیداری در گفتمان سازی اهواز خاطر نشان کرد: حرکت خودجوش با حرکت دولتی بسیار متفاوت است. حرکت خودجوش حرکتی است که مشقت کاری آن زیاد و سرعت تاثیرگذاری آن کند ولی موثرتر و مفید تر خواهد بود بطور مثال یکی از تاثیرات مجموعه رسانه بیداری تغییر ذائقه برخی از کتابفروشیها بود.
مدیر مجموعه فرهنگی رسانه بیداری تصریح کرد: رسانه بیداری به مکانی تبدیل شده است که کتابفروشی که در فضای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیست به خاطر اینکه مخاطب خود را از دست ندهد با تغییر ذائقه به سمت کتابهای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و رهبری بیاید. در حال حاضر مخاطبان کتاب به سمت کتاب هایی با مضمون انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سوق یافته اند اما کتاب فروشیهایی مانند رسانه بیداری بر خلاف سایر کتاب فروشیهای بزرگ که حامی دارند هیچ پشتیبانی ندارند و برای ما جای سوال دارد که چرا نهادهای انقلابی از کتابفروشیهایی مانند رسانه بیداری دیدن نمیکنند و پاتوق خود را در این مکانها برگزار نمی کنند.
رستمی فر اضافه کرد: آنچه که برای ما قابل تأمل است و می توان از آن استفاده کرد حضور بچه های دهه 70 در این عرصه است. در حال حاضر اکثریت نیروهای فعال مرکز رسانه بیداری را این افراد تشکیل داده اند و این نقطه قوتی برای ماست که نسل امروز این چنین وارد عرصه فعالیت های فرهنگی انقلابی و ارزشی شده است و امیدواریم به کمک همین افراد بچه های دهه 80 را هم وارد این عرصه کنیم و جذب حداکثری داشته باشیم.
وی در ادامه به فعالیت های این مرکز در حوزه اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی اشاره کرد و گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی نیروهای مجموعه تصمیم گرفتند که از همان ابتدا خودشان تولید کننده باشند و با این کار هزینه های مجموعه را نیز تأمین کنند. در حال حاضر 26 نفر در این مجموعه فعالیت و از این طریق ارتزاق می کنند و چرخ زندگی را می چرخانند در خصوص کالای ایرانی نیز ما نخستین مجموعه ای هستیم در اهواز که از سال 93 توزیع نوشت افزار ایرانی اسلامی را آغاز کردیم و به سطح استان نیز رساندیم. فعالیت دیگری که در حوزه حمایت از کالای ایرانی انجام شد با محوریت همین نوشت افزار ایرانی، تولید محصولاتی با عنوان «فرزندان ایران» است که در سطح استان به دست مخاطبان رسانده ایم و در واقع در بیش از ۱۵ شهرستان استان توانست بحمدالله بین خانواده ها تغییر ذائقه ایجاد کند و انها تشویق به تهیه نوشت افزار ایرانی اسلامی نماید.
این فعال فرهنگی تصریح کرد: به هر صورت یکی از اشکالات بزرگ ما این است که بچههای ما از لحاظ فکری و تئوریکی به سمت پوچی میروند و مکان هایی مثل رسانه بیداری میتوانند با توزیع کتاب های فاخر به ارتقا مبانی فکری قوی بچههای انقلابی کمک کنند.
وی خاطرنشان کرد: کافه کتاب برای جوانان انقلابی یک پاتوق است که کارگاه های مختلف درآن برگزار می شود از حلقه صحیفه خوانی و نقد فیلم و شب های خاطره مدافعان حرم، رزمندگان و کسانی که در بحبوحه فعالیت های انقلابی و جنگی بودند تا برگزاری دوره تاریخ شفاهی که دومین دوره ی آن هفته آینده برگزار خواهد شد و علاقه مندان شرکت کننده در این دوره در مرکز به کار گرفته می شوند.
رستمی فر در پایان افزود: همان طور که عرض کردم تهیه دایرة المعارف انقلاب و دفاع مقدس اهواز در دستور کار این مرکز است و افرادی که در دوره های تاریخ شفاهی شرکت می کنند در این امر می توانند کمک رسان و اثرگذار باشند. مسئله دیگری که آن را دنبال خواهیم کرد برگزاری دومین جشنواره موسیقی انقلاب استان خوزستان در سال جاری است که اقدامات اولیه آن آغاز شده است. امیدوارم این اقدامات کمک کند که نوجوانان و جوانان اهوازی از شخصیت های فکری، انقلابی و ارزشی شناخت پیدا کنند و فعالیت های آتش به اختیار ادامه یابد و شکل گیرد.