به گزارش حلقه وصل، حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ، پیش از ظهر امروز(یکشنبه 26 فروردین ماه) در سمینار بین المللی شاخص های تمدن نوین اسلامی با حضور استادان و اندیشمندان کشور اندونزی و داخل کشو در این دانشگاه، برگزاری این نشست ها را در راستای تحقق وحدت اسلامی و شکل گیری وتمدن نوین اسلامی موثر و مفید ارزیابی کرد.
وی در ادامه به مهمترین شاخص های تمدن نوین اسلامی پرداخت و گفت: بحث تمدن نوین اسلامی که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند در دنیای کنونی و فضای حاکم بر جهان موضوع بسیار مهمی است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این که جامعه اسلامی متمدن جامعهی است که در تمام جوانب و ابعاد پیشرفت کند، اظهار داشت: در تمدن نوین اسلامی، اصل حاکمیت الله است و زیربنای فکری این تمدن رشد و تعالی همه جانبه انسان در دو ساحت فرد و جامعه و در دو قلمرو دنیا و آخرت است. در حالی که امروزه در دنیای غرب، بحث انسان محوری و اومانیزم مطرح است، این ها انسان را به جای خدا گذاشته و به دنبال تأمین منافع و لذت جویی های خود هستند.
وی بیان داشت: با این دیدگاه در غرب انسان را به عرش برده و خدا را مادی و زمینی کرده اند. در غرب صحبت از سود دنیای بشر است در حالی که تمدن اسلامی سعادت انسان را تأمین می کند.
حجت الاسلام و المسلمین مختاری تصریح کرد: قرار است تمدن اسلامی که نبی اکرم(ص) بنای آن را گذاشته، سببب پیشرفت همه جانبه انسان در قلمرو فرد و جامعه باشد. البته هر چند انسان محوری در تمدن نوین اسلامی اصل نیست ولی دلیل بر این نمی شود که جایگاه و کرامت انسان نادیده گرفته شود.
استاد سطوح عالی حوزه و دانشگاه همچنین برقراری امنیت و آرامش در جامعه را شاخص دیگر تمدن نوین اسلامی برشمرد و خاطرنشان کرد: پیشرفت در جامعه بدون امنیت و آرامش در سطوح مختلف حاصل نمی شود. مسلما یکی از پیش فرض ها و ملزومات تمدن نوین اسلامی وجود امنیت و آرامش است. اگر در جامعه ای امنیت و آرامش باشد بستر تمدن سازی نوین اسلامی نیز محقق می شود.
وی با بیان این که علم و معرفت شاخص سوم تمدن نوین اسلامی است، گفت: مسلما جامعه اسلامی که تمدن ساز باشد علم و معرفت را سرلوحه خود قرار می دهد. نبی اکرم(ص) نیز با همین شاخص توانستند دل ها را به خود معطوف کنند. ایشان با روح نابخردی و جهل مبارزه کرده و یک جامعه آگاه، روشن و فرهیخته ای را معرفی کردند.
دکتر مختاری، عقلانیت را چهارمین عنصر تمدن نوین اسلامی برشمرد و افزود: افراطی گری منشأ بسیاری از مشکلات جامعه اسلامی است. امروزه نگاه های غیر منطقی و نامعقول از متون دینی باعث بسیاری از گرفتاری ها و مصائب در دنیا شد، به همین دلیل باید در تمدن نوین اسلامی به عقلانیت توجه ویژه ای کرد. سرلوحه برنامه های تمدن نوین اسلامی عقلانیت و اعتدال است.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی همچنین به رسالت این دانشگاه در زمینه تحقق تمدن نوین اسلامی و وحدت، اظهار کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در بُعد عملی و تئوری به دنبال تحقق روح حاکم بر عقلانیت در جامعه و الگوی خوبی برای تحقق وحدت و همزیستی مسالمت آمیز و یکپارچگی در محیط آکادمیک و علمی است.
وی در پایان تاکید کرد: وحدت و همبستگی میان مسلمان اصل دیگر در شاخص تمدن نوین اسلامی است. بدون وحدت و روابط همدلانه میان مذاهب مختلف اسلامی تحقق تمدن نوین اسلامی حاصل نمی شود. یکی از اصول مسلم در تمدن نوین حاکم بودن وحدت و همبستگی است و دانشگاه مذاهب اسلامی نیز با رسالت های مهم و اهداف متعالی که رهبر معظم انقلاب در بدو تاسیس آن ترسیم نموده اند در عرصه عملی و تئوری تمام تلاش خود را در این زمینه انجام می دهد.