به گزارش حلقه وصل، مؤسسه اشراق حکمت اسلامی بهمنظور روشنگری نسل جوان نسبت به پیشینه استعمارگری غرب، کتاب «جنایات غرب» را منتشر کرد. نویسنده در این کتاب به کارنامه چند قرن استعمارگران در مستعمرات خود پرداخته است.
«جنایات غرب» در چهار فصل تدوین شده که در فصل نخست، چیستی و تاریخ استعمار و استعمارگردان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. شناخت شکل گرفته در اذهان اغلب به صورت گزینشی و ناقص تصویر شده و بدون شک، شناخت همهجانبه و مبتنی بر مستندات تاریخی، میتواند نگرش مخاطب را نسبت به عنوان «تمدّن غرب» تغییر دهد و حساسیتها و دغدغههایی را برانگیزد که پیش از آن به سبب بیاطلاعی یا کم اطلاعی وجود نداشت.
یکی از دلایل مهمّ اهمّیت یافتن بحث تاریخ استعمار، توجّه به این مسئله است که مهمترین عامل فقر و بدبختی بسیاری از کشورهای جهان سوم، مسئله استثمار و استعمارگری غرب است. هر چند در این میان غرب تلاش کرده است تا با نظریهپردازیهای مختلف، عوامل درونی را موجب عقب ماندگی جهان سوّم معرفی کند.
نکته مهم دیگر این است که استعمار ماجرایی نیست که مربوط به گذشته بوده و در عصر حاضر به پایان رسیده باشد؛ بلکه جریان سیّالی است که بعد از قریب به پنج قرن، همچنان با قدرت تمام در حال تداوم و پیشروی است، با این تفاوت که در طول دهههای مختلف رنگ و بوی متفاوتی یافته است. امروز، از استعمار کهنه و شیوهها و سناریوهای آن شاید کمتر خبری باشد؛ اما از سوی دیگر استعمار فرانو با مشخصات و ویژگیهای منحصر به فرد جدیدی، توسط استعمارگران غربی در حال پیگیری و تداوم بخشی است.
در فصل دوم این کتاب به ادوار استعمار اشاره شده است که از آن جمله استعمار در دوران باستان و استعمار نو و استعمار فرانو به تفصیل بیان شده است. در فصل سوم از این کتاب به میراث استعمار در زمینههای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی اشاره شده است.
در فصل چهارم کارنامه استعمارگران در طی پنچ قرن بیان شده است در میان استعمارگران میتوان از کشورهای پرتغال، اسپانیا، هلند، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، آلمان، بلژیک و آمریکا به عنوان مهمترین کشورهایی یاد کرد که در طول قریب به پنج قرن بیشترین فجایع بشری را آفریدند. البته در این فهرست نامهای دیگری نیز وجود دارد که این کتاب به بیان مهم ترین آنها پرداخته است.
کتاب «جنایات غرب» در 792 صفحه با قیمت 36 هزار تومان منتشر و در بازار کتاب توزیع شده است.