به گزارش حلقه وصل، مراسم رونمایی کتاب «دارساوین یادداشتهای روزانه فتحالله جعفری» نوشته فتحاله جعفری عصر امروز در حوزه هنری برگزار شد.
* سرهنگی: مردمیترین ادبیات که در دنیا خوانده میشود ادبیات جنگ است
مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و پایداری حوزه هنری در این مراسم گفت: خاطرات زمان جنگ مثل دانه گندم میماند وقتی منتشر میشود مثل گندمزار میماند و وقتی خوانده میشود مثل قرص نان میمانند.
وی ادامه داد: خاطرات مقدمه شناخت جنگ است چرا که یا باید جنگ را دید و یا درباره آن خواند. خاطرات نزدیکترین روایت به جنگ است و مردمیترین ادبیات که در دنیا خوانده میشود همین ادبیات است.
سرهنگی اضافه کرد: اینکه این آثار در دنیا منتشر میشود دلیلش این است که میخواهند قیمت تمام شده جنگ را برای ملتها بالا اورند انوقت است که قیمت چراغ روشن بالای سرمان را متوجه میشویم قیمت تمام شده جنگ را ادبیات استخراج میکند و آنگاه است که میفهمیم این مملکت به چه قیمتی بدست ما رسیده است.
وی اضافه کرد: این کناب نشان داد قرار گرفتن یک نویسنده در کنار یک نظامی و بلعکس چقدر اثر دقیق و سالمی را می تواند به دست ما برساند. جنگها یک روز و ساعتی آغاز و در روز و ساعتی معین تمام میشوند اما دامنه مطالعاتی آن تا قرنها کشیده میشود و دنیا این فرصت را برای زنده کردن ادبیات جنگش از دست نمیدهد چون به قیمت گرانی پدید میآورد.
سرهنگی با اشاره به خاطرهای از خلبان، زندهیاد اکبر صیاد بورانی که در کتاب در دست انتشار این فرمانده جنگ تحمیلی آمده است، عنوان کرد: بخشی از موهای دختر چهارساله خلبان بورانی، در زمان اسارت پدرش، به دلیل فشارها و ناراحتیها، به ناگاه سفید میشود و این وقایع قیمت جنگ است که باید به وسیله ادبیات منتقل شود.
سرهنگی خاطرنشان کرد: پا به پای این که سربازان جنگ پیر میشوندادبیات جنگ آنها را جوان نگه میدارد تا از درسهای درون کتاب برای حل مشکلات جامعه استفاده کند.
* محافظی که امام (ره) را خنداند
فتحالله جعفری در این مراسم اظهار داشت: از سال 86 به مدت 8 یا هشت سال آقای علامیان وقت صرف کرد و دفتر و نوشتههایم را به اثری در خور تبدیل کرد.
وی ادامه داد: خیلی وقتها آقای علامیان صفحهای از یادداشتها را میخواند و از من سوال میپرسید، اما به او میگفتم که هیچ چیز در خاطر ندارم. البته برخی موارد را هم سانسور کردم.
جعفری در ادامه به یکی از وقایع سانسور شده اشاره کرد و ابراز داشت: زمستان سال 58 تعدادی از جوانها اعم از زن و مرد پیاده به دیدار امام آمده بودند، گرد و خاکی و تازه از راه رسیده بودند. از ملایر آمده بودند و قصد دیدار با امام را داشتند، من هم بلافاصله سراغ آقای توسلی رفتم اما او را نیافتم، سراغ حاج احمد آقا رفتم نبودند، مستقیم سراغ حضرت امام رفتم، وقتی وارد شدم امام با لباس منزل بودند، سلام کردم و بلافاصله گفتم "بسمالله الرحمن الرحیم"؛ این جمله بنده امام را به خنده وا داشت. گفتم آقا ملاقات دارید، فرمودند ملاقات میکنم. لب سکوی منزل ایستادند و ملاقات به خوبی انجام شد.
راوی این کتاب حخاطر نشان کرد: دو دفتر انقلاب قبل از انقلاب داشتم ، تمام وقایع را مینوشتم از تاجگذاری ، جشنهای 2500 ساله و.. ضمن اینکه سخنرانیهای مهم را هم یادداشت میکردم از جمله سخنان علامه فلسفی، ناصر مکارم شیرازی، هاشمی نژاد و..
سردار جعفری به جوانان توصیه کرد مراقب مال حرام باشند و اضافه کرد: زمانیکه در محاصره بودیم در نزدیکی ما باغ انگوری بود که به راحتی به آن دسترسی داشتیم اما بچه ها دانهای از آن انگور را نخوردند، چرا که مال حرام همه چیز را خراب میکند به جوانان توصیه میکنم مراقب باشند.
وی در پایان با این سخنان مطلب خود را به پایان برد که، بنده به لحاظ نیاز مالی به سپاه نیامدم، عشق به انقلاب مرا به سپاه راهی کرد.
* حق طلب: خاطرات سردار جعفری بهترین الگو برای حل همه مشکلات ما در زمینه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میتواند باشد
سردار احمد حق طلب رییس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس هم در این مراسم ابراز داشت: شاید سردار جعفری راضی نباشند که من در این مراسم مطالبی را نقل کنم اما باید نکاتی را در زمان حیات ایشان گفت، او از نادر افرادی است که در سپاه مجموعههایی را بنیان نهادند؛ امثال او شهیدباقری، شفیع زاده ، طهرانی مقدم و.. بودند، من هم هرگاه نام این شهدا را میآورم در کنار آنها نام سردار جعفری را هم مطرح میکنم .
وی ادامه داد: روزهای ابتدایی جنگ که سپاه دست خالی بود مقابل دشمن به درستی ایستادند، این دوستان فعل خواستن را به درستی صرف کردند و یگانهای توپخانه؛ زرهی، موشکی را بنا نهادند که افتخاری برای دفاع مقدس به شمار میرود.
رییس بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس عنوان کرد: خاطرات سردار جعفری نه تنها در حوزه دفاع مقدس قابل بررسی است بلکه بهترین الگو برای حل همه مشکلات ما در زمینه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میتواند باشد. مطالعه این کتاب از این دریچه باید باشد که از سیره این عزیزان به عنوان درسی آموزنده برای اداره جامعه امروز و اعتلای کشور عزیزمان استفاده شود.
* علامیان: آنچه سپاه را ماندگار و محبوب کرد تیر و تفنگ و موضوع نظامی نبود، بلکه مناسبات انسانی بود
سعید علامیان نویسنده «دارساوین» هم در این مراسم ابراز داشت: کتاب دارساوین در برگیرنده مطالب متنوعی است که شاید در این مستندی که پخش شد با آن آشنا شده باشید.
وی ادامه داد: او بچه روستا، اهل زراعت و دامداری است، ممکن است کودکان در این فضاها با تیر و کمان گنجشکی را شکار کنند و من این سوال را از سردار جعفری پرسیدم، ولی ایشان گفت هرگز این کار را نکرده است؛ اما چنین فردی چطور میتواند فرمانده لشکر زرهی سپاه باشد!
نویسنده این کتاب خاطر نشان کرد: نیمی از کتاب به موضوع کردستان پرداخته است، این موضوع مهم است چرا که قائله کردستان میتوانست به یک فاجعه بزرگ انسانی مبدل شود اما ببینید چه اتفاقی افتاد؟
وی در پایان بیان کرد: آنچه سپاه را ماندگار و محبوب کرد تیر و تفنگ و موضوع نظامی نبود، بلکه مناسبات انسانی بود، همراهی مردم با آنها بود، سپاه وقتی وارد سردشت شد مثل امدادگر عمل کرد و به ارزاق و نیازهای گرمایشی مردم میپردازد اینهاست که سپاه را محبوب کرد.
در پایان این مراسم با حضور محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری از تلاشهای سعید علامیان نویسنده این کتاب و راوی آن «سردار فتحالله جعفری» تجلیل به عمل آمد.
کتاب «دارساوین» خاطرات فتحالله جعفری، سرتیم یگان حفاظت از امام خمینی (ره) در قم و بنیانگذار یگان زرهی سپاه پاسداران را شامل میشود.