به گزارش حلقه وصل، هرچند دلیل دو مرتبه تعویق اجلاس سه جانبه سران مصر، اردن و عراق در بغداد به دلایل داخلی امان (کودتا) و قاهره (برخورد دو قطار) مربوط و نسبت داده شد؛ اما آنچه که برخی ناظران گفتند دلیلی متفاوت از آن چیزی بود که در رسانهها بیان شد.
در روزهایی که عراق شاهد مانور نظامی گروههای مسلح و قدرت نمایی علیه دولت، هدف قرار گرفتن پایگاهها و نظامیان آمریکایی، چند ترور ماموران اطلاعاتی، یک انفجار انتحاری و انفجار نامعلوم دیگری در پایتخت بود، دو قطار در سوهاج مصر با یکدیگر برخورد کردند که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از ۱۳۰ نفر شد؛ پس از این اتفاق اعلام شد که اجلاس سران این کشورها به عراق به دلیل همین حادثه لغو شد.
پس از روزهایی که عراق هر چند از نظر سیاسی ایام شلوغی را سپری میکند، اما از نظر امنیتی بع آرامش نسبی رسیده، دفتر رسانهای حکومتی لبنان از تعویق سفر نخست وزیر این کشور به بغداد از سوی دولت عراق خبر داده و دلیل آن را دلایل داخلی این کشور بیان کرد.
عراق در روزهای اخیر شاهد گفتوگوی راهبردی با ایالات متحده بود که به گفته مقامات این کشور به منافع و مصالح ملی کمک کرد، همچنین سفرهای خارجی نخست وزیر به عربستان و امارات و سفر مقامات کشورهای خارجی به بغداد باعث شد آسمان پایتخت عراق روزهای پرترددی را به خود ببیند ولی ظاهرا هیچ یک از سفرها و تکاپوی سیاسی دولت عراق برای ایجاد ثبات به نتیجه ای نرسیده که سفر دیاب به دلایل داخلی به تعویق افتاد.
این موضوع که دارای حائز اهمیت بیشتر است با پایان دور سوم گفتوگوی راهبردی عراق و آمریکا که شب گذشته صورت گرفت؛ موجی از واکنش شخصیت های سیاسی و نظامی عراق به دنبال داشت بطوریکه حتی هم پیمانان و حامیان نخست وزیر هم دولت را به چالش کشیدند.
در همین پیوند برخی رسانههای عراقی امروز گزارش دادند؛ نخست وزیر عراق برگزاری نشست با شماری از شخصیتهای سیاسی کشور و بطور مشخص منتقدان را در دستور کار قرار داده که بنظر میرسد برای تالیف قلوب و تلطیف فضای سیاسی عراق است.
لبنان و عراق تعاملات گستردهای در زمینه های پزشکی و انرژی دارند؛ عراق از تامین کنندگان سوخت، نفت، گاز و برق لبنان بوده و اخیرا هم وزیران بهداشت دو کشور تفاهم نامه ای پزشکی با محوریت نفت در برابر خدمات پزشکی امضا کردند.
این مراودات قرار بود با توجه به بحران های داخلی لبنان از قبیل کمبود سوخت و برق این کشور و نیز تورم و بحران انتخاب نخست وزیری و همچنین تلاش عراق برای سرمایه گذاری خارجی مخصوصا در زمینه های سوختی با سفر حسن دیاب تقویت شود که این سفر از سوی دولت عراق به تعویق افتاد.
قرائن نشان میدهد که عراق در روزهای آینده همچنان محور گفتوگو و دیدارهای منطقهای باشد بویژه اینکه دولت مصطفی الکاظمی از آغاز روی کار آمدن بویژه در هفتههای اخیر نشان داده عزم جدی برای تعاملات بینالمللی دارد؛ موضوعی که نه تنها در سخنان و اظهارات مقامات کشور شنیده شده و میشود بلکه بر آن تاکید و تصریح هم وجود دارد.