
به گزارش حلقه وصل، حجتالاسلام عبدالحمید واسطی ظهر امروز در همایش از غدیر تا اربعین در بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی(ع) اظهار داشت: کلمه مقصد و اربعین کلیدواژههای مهمی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد، آنچه زندگانی را معنادار میکند که انسان را از محدودیتها خارج کند.
مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام گفت: خروج از محدودیتها سرچشمه معنادار کردن زندگانی انسان است که در انتها باید به مسیر نامحدود متصل شود و یک موجود بینهایت در هستی بیشتر نداریم که خداوند متعال است و باید برای حرکت عقلانی به منبع نامحدود متصل باشیم.
واسطی افزود: اتصال به نامحدود دارای چه معنایی است اتصال به بینهایت در سایه این مهم معنای شفافتری پیدا میکند، از امام جواد(ع) نقل داریم که آیه انا لله و انا الیه راجعون را مطرح کردند و آن را بیانگر عظمت خداوند متعال دانستند.
وی خاطرنشان کرد: از اولیای خداوند منقول است در هر لحظه هزاران علم و عالم از درون آنها عبور میکند و این بیانگر این است که این فرد از محدودیتهای ادراکی و حسی و فردی عبور کرده و یا از جزئیت عبور کرده و به منشاء و خزائن و کلیت پیوسته است.
مدیر مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام با اشاره به اینکه مقصد انسان در هستی اتصال به بینهایت است تاکید کرد: تعریف تربیت جهتدهی به قوای انسان برای حرکت بهینه به سوی هدف باشد و باید در این مسیر حرکت بهینه تعریف شود. چیستی و چرایی در این زمینه مهم نیست و چگونگی دارای اهمیت بالایی است.
واسطی بیان کرد: اگر این اتفاق نیفتد، فقط راجع به تربیت گفتوگو میکنیم و برنامه تربیتی ارائه نشده است. فکر و رفتار افراد باید در تربیت تغییر کند تا رفتار لازم ایجاد شود. اربعین بازنمایی عاشورا است و این بازنمایی به معنای این است که از موقعیتی که در آن در تلاطم و فشار هستیم خارج شده و نقاط متعدد زیادی را بازنگری کنیم.
وی افزود: جهت دهی به قوای فکری و احساسی بسیار مهم است، هویت اصلی اربعین و عاشورا عبور از کثرت و رسیدن به وحدت است و در اربعین این حرکت، معادلگذاری میشود.