
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، نشست «جریانشناسی منافقین» نخستین جلسه از سلسله جلسات تالار گفتگو خانه انقلاب اسلامی و ولایت اصفهان با عنوان «صریح، شفاف، دقیق» عصر چهارشنبه هشتم شهریورماه همراه با اکران مستند «پرونده ناتمام» برگزار شد.
این نشست به مناسبت 8 شهریور 1360 روز مبارزه با تروریسم، انفجار دفتر نخست وزیری به دست منافقان و شهادت مظلومانه شهید رجایی و باهنر برگزار گردید.
حسین مطیع تحلیلگر جریانهای سیاسی بدو انقلاب و جواد موگویی پژوهشگر و کارگردان مستند «پرونده ناتمام» در این نشست به مناظره با موضوع جریانشناسی منافقین پرداختند.
جواد موگویی در ابتدای این نشست اظهار داشت: مستند پرونده ناتمام علیرغم مکاتبات دستگاههای مختلف از هیچ یک از شبکههای صدا و سیما پخش نشد و ما تنها توانستیم در اکرانهای دانشجویی آن را به نمایش بگذاریم.
وی افزود: برای نسل دهه 60 سؤالات زیادی وجود دارد که برخی از مسؤولان نظام خود را ملزم پاسخ به آنها نمیدانند و به همین دلیل است که یک جوان دهه هفتاد یا دهه هشتادی در لحظه انتخابات سال 96 نمیداند که قضیه اعدامهای دهه 60 به چه دلیل بوده است و به فرموده مقام معظم رهبری عدهای جای جلاد و شهید را جابجا میکنند.
کارگردان مستند «پرونده ناتمام» گفت: بسیاری از رویدادهای پس از انقلاب مثل قضیه ریگی به خوبی تبیین نشده است، شاید چندین سال دیگر باید به نسلهای آینده پاسخ شهادت این تروریستها را بدهیم! همانگونه که الآن چرایی اعدام منافقان در دهه 60 برای نسل جوان گنگ است.
منافقین چیزی از داعش کم نداشتند
وی تصریح کرد: منافقان اوایل انقلاب کسانی بودند که از داعش چیزی کم نداشتند، آنها پارک کودکان در شیراز را منفجر کردند و 37 کودک را تکهتکه کردند و اتوبوسی را در خیابان انقلاب تهران آتش زدند و هموطنان خود را زندهزنده سوزاندند.
موگویی بیان داشت: خدا نکند تاریخ یک کشور از بین برود چراکه در این صورت آن کشور را به هر سمتی میتوان برد، در انتخابات سال 96 بحث «روحانی» و «رئیسی» نبود بلکه بحث اعدامهای دهه 60 بود؛ تجربیات تاریخ باید مکتوب شود و نباید مسائلی مانند در عصر حاضر شاهد حمله داعش به مجلس شورای اسلامی بود.
وی اذعان کرد: یکی از دلایل پرداختن به موضوع انفجار دفتر نخست وزیری در مستند پرونده ناتمام این بود که اهمیت پرونده انفجار دفتر نخست وزیری در سال 60 بیشتر از دیگر ترورهای دهه 60 است، این پرونده تا 6 سال به طول انجامید و متهمان آن هنوز زندهاند و بعضاً در مناصب دولتی مسؤولیت دارند! حجتالاسلام سالک نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نیز در چند روز اخیر خواستار باز شدن مجدد این پرونده بوده است.
حسین مطیع در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: فیلم «ماجرای نیمروز» و «پرونده ناتمام» فیلمهای بابرکتی بود چراکه فتح باب کرد و مسائلی را دوباره زنده کرد؛ آرزو میکنم مستند پرونده ناتمام هیچگاه از صدا و سیما پخش نشود چراکه حالت دولتی به خود گرفته و جذابیت خود را از دست میدهد.
وی افزود: تاریخ منافقین در انقلاب اسلامی تاریخ پیچیدهای است، تأثیر مستنداتی مثل پرونده ناتمام از بسیاری از کتب بیشتر است.
تحلیلگر جریانهای سیاسی بدو انقلاب در خصوص تاریخچه تشکیل منافقین در جمهوری اسلامی بیان داشت: ریشه فکری منافقین مولود تفکرات نهضت آزادی و مهندس بازرگان است، مجاهدین خلق و لیبرالها نیز از همین ریشه به وجود آمدند.
القای هیجانات کاذب به جوانان توسط منافقین
وی با اشاره به دلایل موفقیت و بهرهوری منافقین در جذب جوانان یادآور شد: خلأ فکری جوانان دهه 40 باعث میشد تا آنان جذب تشکیلات منافقین شوند؛ در آن دوره تفکر مارکسیسم در میان دانشجویان بسیار جذابیت داشت و بر دیگر تفکرات غلبه داشت چراکه منافقین هیجانات کاذب به جوانان القا میکردند.
مطیع متذکر شد: منافقین در کار تشکیلاتی مستمر و منسجم بسیار قوی بوده و هستند؛ برای مثال از سال 81 تاکنون هیچ فیلمی از «مسعود رجوی» منتشر نشده است اما هنوز کسی به صورت قطعی نمیتواند بگوید او کشته شده است و این نشان میدهد که منافقین به خوبی توانستهاند موضوعات خود را کتمان کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای منافقین این است که شستشوی مغزی و فکری را به خوبی انجام میدهند و در این زمینه توانا بودند که توانستند جوانان را فریب بدهند؛ منافقین در سال 60 بیشترین ترورها را داشتند که به اعتراف خود 12 هزار نفر را ترور کردند، البته این عدد در واقعیت 17 هزار نفر بوده و تعداد محدودی از ترورهای منافقین نیز ناموفق بود.
پژوهشگر مسائل سیاسی ابراز داشت: منافقین حتی قصد کشتن امام خمینی(ره) را هم داشتند و نقشه آن را هم در قالب یک درخواست دیدار ترسیم کرده بودند که این اتفاق با تدبیر امام(ره) به موفقیت نیانجامید؛ ترورهای منافقین به نوعی باعث شد تا برخی از مسؤولان خود را از مردم جدا ببینند، چراکه قرار دادن محافظان برای مسؤولان منجر شد تا آنها فکر کنند تافته جدابافتهای هستند.
مدافعان حرم رویشهای انقلاب اسلامی
وی اضافه کرد: انقلاب اسلامی رویشهای زیادی داشته و شهدای مدافع حرم نیز حاصل زحمات انقلابیون است، البته همواره اپوزوسیون بهرهوری بیشتری نسبت به انقلابیون داشتهاند.
مطیع اظهار داشت: در حال حاضر دیگر اسم منافقان اوایل انقلاب «منافق» نیست، آنان در حقیقت «رسوای عالم» شدهاند، لباسهای منافقان جدید نسبت به منافقان اوایل انقلاب تغییر پیدا کرده است و چهرههای آنان نیز تغییر کرده است، امروز منافقان را باید از میان خود پیدا کنیم.
وی در پایان متذکر شد: منافقان به بهانه تفکرات و اینکه «هدف وسیله را توجیه میکند» حرکت میکردند و معتقد به «اسلام منهای روحانیت» بودند.
این نشست همراه با پرسش و پاسخ جوانان و دانشجویان همراه بود.