به گزارش حلقه وصل، احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی، درباره شخصیت مرحوم فیروز زنوزی جلالی گفت: او چهره مغتنم ادبیات ما بود، چهرهای که در ادبیات کشورمان خیلی کم باقی مانده است.
وی بیان کرد: مرحوم زنوزی یکی از اعضای شورای عالی ادبیات داستانی بسیج بود و من حدود 15 سال با ایشان همکار و دوست بودم. آن مرحوم به لحاظ فکری از یک استقلالی برخوردار بود که این به نظرم ویژگی مهمی است. ایشان در جریانهای مختلف ادبی اعتبار فراوانی داشت. یکی از ویژگیهای ممتاز آن مرحوم این بود که در سه حوزه نویسندگی، داستاننویسی و نقد و پژوهش کار کرد و در هر سه حوزه کاملا فعال بود.
وی ادامه داد: از دیگر ویژگیهای زندهیاد زنوزی این بود که ایشان قالبهای مختلف را در کارش امتحان کرد، یعنی هم رمان نوشت و هم نگارش داستانهای کوتاه و بلند را تجربه کرد. همچنین از نکات برجسته این هنرمند فقید این بود که وی در انواع مختلف سبک ادبی فعالیت کرد، یعنی در واقع هم به نگارش فیلمنامه پرداخت و هم در کنارش داستاننویسی و نمایشنامهنویسی را در پرونده کاریاش ثبت کرد. او به خصوص در سالهای پایانی زندگیش به سبک خاص خودش رسیده بود.
شاکری همچنین یادآور شد: مرحوم زنوزی در هیچ برههای به دام جریان شبهه روشن فکری نیفتاد؛ در حالی که خیلی ساده میتوانست این اتفاق برایش بیفتد و در شرایطی که برخی نویسندگان در دهههای قبل به جریان شبهه روشنفکری پناه بردند، ایشان خودش را حفظ کرد.
این نویسنده در پایان درباره نقش و تاثیرگذار مرحوم زنوزی جلالی در ادبیات دفاع مقدس بیان کرد: ایشان در حوزه ادبیات جنگ چندین کتاب دارد ولی به نظرم اوج کار ایشان در ادبیات جنگ نیست و بیشتر به ادبیات استعاری و کنایی برمیگردد که اوج این حرفه را میتوانید در «برج 110» که آخرین اثرش بود، ببینید. به نظرم عالیترین آثار مرحوم زنوزی «برج110»، «مخلوق» و «قاعده بازی» بود.