
به گزارش حلقه وصل، مهناز فتاحی نویسنده و محقق کتاب «پناهگاه بی پناه» اظهار کرد: این اثر بعد از 29 سال بازماندگان بمباران پناهگاه پارک شیرین را دور هم جمع میکند و قرار است مردم شهر کرمانشاه بعد از بیست و نه سال برای پناهگاه بزرگداشت بگیرند.
وی همچنین گفت: شاید 25 اسفندماه زمان مناسبی برای برگزاری چنین مراسمی نباشد؛ چرا که نزدیک عید است و مردم سرگرم و آماده سال نو؛ اما آن روزها هم بچهها آماده سال نو میشدند. لباسهای نوی خود و حتی سبزههای عیدشان را در آغوش گرفته و با خودشان به پناهگاه برده بودند. آخر می ترسیدند اگر سبزهها بیرون پناهگاه بمانند خراب بشوند.
فتاحی با تاکید بر اینکه حادثه پناهگاه پارک شیرین کرمانشاه سالها فراموش شده بود، عنوان کرد: امروز کتاب «پناهگاه بی پناه» که به همت حوزه هنری و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است یک ماجرای مظلوم و بزرگ را زنده میکند.
عباس سروری، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمانشاه، نیز در این باره گفت: پس از گذشت 29 سال از این فاجعه بزرگ انسانی که در آن 300 نفر از جمله زنان و کودکان کشته و زخمی شدند، هیچ نشانی در تاریخ دفاع مقدس نداشت که پس از سالها تحقیق و ساعتها مصاحبه (کتاب پناهگاه بی پناه) مجموع خاطرات 35 نفر از بازماندگان این حادثه بزرگ از سوی حوزه هنری کرمانشاه به بازار کتاب معرفی شد.
سروری ادامه داد: عصر خاطره «پناهگاه بیپناه» گرامیداشت بازماندگان این حادثه بزرگ به پاس تحمل سالها رنج از دست دادن عزیزان و جانبازی در راه خدا است که از سوی حوزه هنری کرمانشاه برگزار میشود.
سروری اظهار داشت: پرداختن به خاطرات دفاع مقدس در حوزه تاریخ شفاهی در واقع مستندسازی اتفاقات مهم این دوران است.
این مقام فرهنگی خاطرنشان کرد: پس از گذشت نزدیک به سی سال از جنگ تحمیلی، فایل کرمانشاه در ارائه مکتوبات تاریخی و تاریخ شفاهی در کشور خالی است و این در حالی است که استان کرمانشاه ظرفیتهای فراوانی به لحاظ اهمیت در دوران دفاع مقدس دارد.
عصر خاطره «پناهگاه بی پناه»، چهارشنبه 25 اسفند 95 همزمان با سالروز بمباران پناهگاه پارک شیرین و با حضور بازماندگان این حادثه در تالار مهر حوزه هنری کرمانشاه برگزار میشود.