
عصمت نجفلوئی مسئول برگزاری نمایشگاه«روی خط زندگی» در تبریز به حلقه وصل گفت: نمایشگاه سبک زندگی اسلامی ایرانی با حمایت ستاد مردمی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی توسط مؤسسه قرار زندگی سبز در محل فرهنگسرای الغدیر تبریز یکشنبه 17 بهمن ماه افتتاح شد.
وی بیان داشت: در مراسم افتتاحیه امام جمعه و شهردار تبریز به همراه دبیر ستاد جبهه فرهنگی استان حضور داشتند.
نجفلوئی در خصوص ویژگی های نمایشگاه گفت: این نمایشگاه در واقع به نوعی طراحی سه بعدی سبک زندگی اسلامی ایرانی است. که تلاش شده جدای از مباحث نظری فراوانی که در این خصوص مطرح می شود به ابعاد بصری نیز توجه شود و افراد این نوع از سبک زندگی را به نوعی به صورت عملی ببینند و لمس کنند.
مسئول برگزاری نمایشگاه ادامه داد: این نمایشگاه به صورت غرفه بندی آماده شده است که در غرفه نخست نمایشی از تنش و عدم آرامش در فضای شهری و خارج از خانه با استفاده از نماهایی از موارد تنش زای فضای شهری و صدای تدوین شده صورت می گیرد و بعد از عبور از این غرفه وارد غرفه دوم و فضای خانه می شویم.
وی افزود:در غرفه دوم فضای خانه به نمایش در می آید و قسمت های مختلف خانه اعم از اتاق خواب، اتاق مرد، اتاق کودک و نوجوان، آشپرخانه و نشیمن نیز با موضوع تربیت جنسی کودکان و نوجوانان تولید شده که در اتاق زن و مرد برای والدین به نمایش در می آید.
مدیر مؤسسه قرار زندگی سبز تبریز تصریح کرد: در غرفه سوم که موضوع رسانه محوریت آن است سه موشن گراف 4 دقیقه ای تولید شده است که مباحث رسانه ای را مطرح می کند و در تعداد 10 پوستر فوتومونتاژ اثرات رسانه بر خانواده طراحی شده و به نمایش در می آید.
این فعال فرهنگی ضمن اشاره به غرفه چهارم اظهار داشت: این غرفه با محوریت زن در اجتماع طراحی شده است، در دو دیوار روبرو مشکلات و مصائب زن سنتی و مدرن و دیدگاه های سنت و مدرنیته نسبت به زن با طراحی وکتور و متن در دیوار پیاده می شود و در نهایت پس از عبور از یک در نمادین زن مسلمان ایده آل با نمادها و متن نمایش داده می شود.
وی اضافه کرد: در این غرفه نور راهنمای بازدیدکننده خواهد بود و فضای تاریک غرفه روشنایی های موضعی مخاطب را با موضوع همراه خواهد کرد و بازدید از این غرفه به صورت گروهی خواهد بود.
مسئول نمایشگاه روی خط زندگی خاطر نشان کرد: در غرفه بعدی ماکتی در ابعاد 2 در3 متر یک فضای شهری مختص زنان را شامل 15 محیط ویژه زنان با کاربردهای تفریحی، خرید، اجتماعی و خدمات دولتی و عمومی طراحی شده است که در نوع خود طرحی نو می باشد.
به گفته نجفلوئی غرفه بعدی نیز در خصوص اخلاق اجتماعی است. کشتی واقعی با تمام ابعاد بر روی سکویی قرار گرفته است که نماد اجتماع ایرانی و کشتی تمدن است، در دیواره ها تعداد 16 عدد نقاشی با موضوعات معضلات رفتاری و اجتماعی جامعه ایرانی به نمایش در امده و هر معضل اجتماعی با نور خطی که بر روی کشتی می اندازد بخشی از کشتی را تخریب میکند و این نماد موانع پیشرفت است.
وی به غرفه نهایی نمایشگاه اشاره کرد و گفت: در این غرفه 10 موشن گراف نیم تا یک دقیقه ای تولید شده است که پیام هایی مربوط به بخش های مختلف نمایشگاه را به مخاطب القا می کند .
نجفلوئی یادآور شد: جدای از غرفه ها در بخشی از نمایشگاه نیز مشاوره خانواده، پخش مستند، برگزاری کارگاه، غرفه ویژه فروش محصولات بومی، طب سنتی و تولیدات مرتبط با سبک زندگی انجام می گیرد.
مسئول برگزاری نمایشگاه ادامه داد: ناگفته نماند جهت تأمین محتوای نمایشگاه 10 انیمیشن سی ثانیه ای، سه انیمیشن 4 دقیقه ای، یک انیمیشن 2 دقیقه ای، 24 پوستر، 18 نقاشی، 22 طرح اینفوگرافیک تهیه و ارائه شده است و مسئول هر غرفه به بیان توضیحات درباره المان ها و اهداف غرفه خواهد پرداخت.
وی در خصوص مهلت برپایی نمایشگاه نیز اظهار داشت: این نمایشگاه از 17 بهمن ماه افتتاح و تا سه ما یعنی اواخر فرودین ماه از 9 صبح تا 8 شب در فرهنگسرای الغدیر تبریز برپاست و پیش بینی می شود حدود 200 هزار نفر از دانش آموزان و خانواده های تبریزی از این نمایشگاه دیدن فرمایند.