
سرویس حاشیه نگاری: ماراتن جشنواره در روز سوم برای اهالی رسانه و منتقدین به «فوق ماراتن» رسید! مستندی از سعید کشاورز که داستان یک کارگر روستایی در شیراز را روایت میکند که میخواهد رکورد ماراتن دنیا را جا به جا کند. این مستند که در جشنواره سینما حقیقت هم دیده شده بود با سالن تقریبا خالی میلاد و استقبال سردی در کاخ جشنواره روبرو شد.
اولین فیلم سینمایی سومین روز جشنواره اما ماجان رحمان سیفی آزاد بود. فیلمنامهنویس محبوب فریدون جیرانی این بار با فیلم ماجان میزبان اهالی رسانه شده و در اولین تجربه کارگردانی خود سراغ سوژهای کمتر دیدهشده رفته بود: کودکی که عقبماندگی ذهنی دارد و مشکلاتی که یک خانواده را درگیر میکند. در تمام طول فیلم رگههایی از فیلمهای قبلی که نویسندگی آن را بر عهده داشته است به چشم میخورد. از خیانت گرفته تا فکر گناه و ...
نقطه اوج روز سوم جشنواره در برج میلاد را بیشک باید به نام سینمای دفاع قدس ثبت کرد. دو فیلم «دریاچه ماهی» و «ویلاییها» که هر دو ساخته فیلمساز خانم فیلم اولی بودند، حال و هوای خاصی به کاخ جشنواره بخشید.
«دریاچه ماهی» بر خلاف سایر فیلمهای سوررئال دفاع مقدسی که این سالها ساختنشان مد شده است با مخاطب شوخی نمیکند و قصه تعریف میکرد. داستان آقا رضای روشنی که یادگار سالهای جنگ است و اتفاقا به درد این روزهای سخت و آلوده امروزی هم میخورد. برای این فیلم بیشتر از این باید نوشت اما سوال اصلی این است که هیات انتخاب با چه متر و معیاری این فیلم را برای بخش مسابقه نپذیرفتهاند؟!!
«ویلاییها» هم اولین تجربه سینمایی منیر قیدی سوژهای ناب را با بیانی زنانه و پاک به تصویر کشیده بود. ماجرای زندگی خانواده رزمندگان در اردوگاه نزدیک به جبهه و داستان زندگیشان که گره خورده است به اضطراب و دلهره شنیدن خبر شهادت عزیزشان.
آخرین فیلم به نمایش درآمده در روز سوم هم «نگار» رامبد جوان بود که یک فیلم متفاوت در کارنامه کاری جوان به حساب میآید اما مهمتر از خود فیلم نشست خبریاش بود که به دلیل حضور مانی حقیقی حاشیهساز شد.
یکی از خبرنگاران در ابتدای این نشست گفت: زیاد سوال داشتم ولی به خاطر حضور مانی حقیقی و سابقه توهینش به خبرنگاران نمیپرسم و در ادامه خبرنگاران دیگر هم اعتراض کرده و خواستار عذرخواهی شدند اما در نهایت با پادرمیانی رامبد جوان ادامه نشست به خیر و خوشی برگزار شد!