
سرویس حاشیه نگاری: روز دوم کاخ جشنواره کار خودش را با نمایش مستند «انحصار ورثه» آغاز کرد. یک مستند صریح و بیپرده از محمدعلی شعبانی که سالها منتظر ساختهشدنش بودیم. شاید از همان فروردین 72 که مرتضی آوینی در فکه به شهادت رسید بارها و بارها روایتی از شهید سید مرتضی آوینی دیده بودیم که یک روایت تکساختی و بی عیب و نقص را از آوینی به ما نشان میداد اما «انحصار ورثه» تلاشی بود برای نمایش آوینی واقعی برای مخاطب.
تولید اثر هنری درباره قهرمانهای دفاع مقدس و شهدایی مثل سید شهیدان اهل قلم حرکت در لبه تیغ است. تقدسزایی و در عین حال تقدسزدایی نکردن از شخصیت آوینی نقطه ممیزه این مستند بود که تماشایش را دلچسب و شیرین میکرد.
فیلم دومی که به نمایش درآمد محصول موسسه شهید آوینی بود. «چراغهای ناتمام» عنوان فیلمی بود با تم دفاع مقدس و سوژهای جذاب و دوستداشتنی که متاسفانه پرداخت ضعیف و سطحی فیلمنامه به فیلم ضربه زد و نشد آنچه باید میشد. این فیلم داستان نوشتن یک کتاب در حوزه ادبیات دفاع مقدس را روایت میکند. کتابی که پرده از یک راز بزرگ برمیدارد و حالا برای نوشتنش قرعه به اسم نویسندهای افتاده است که این روزها حال خوشی ندارد.
نکته جالب اما نشست خبری فیلم بود که همراه شد با انتقاداتی که خبرنگاران از سطحی و کلیشهای شدن فیلم داشتند اما نویسنده در کمال خونسردی و آرامش پاسخ داد که از کلیشه نمیترسد!
سانس سوم روز دوم کاخ جشنواره هم اختصاص داشت به یک فیلم نسبتا جذاب و سوژهای به روز! «شماره 17 سهیلا» فیلمی درباره یک دختر سن بالای دنبال ازدواج بود که احتمالا آقای افروغ (عضو هیات انتخاب جشنواره) با دیدن همین فیلم متوجه شده است که جهت عشقورزی در ایران عوض شده است و امروزه دخترها به پسرها ابراز عشق میکنند.
اما پس از تماشای این سه فیلم اهالی رسانه و منتقدین برای دیدن آخرین ساخته مهرداد فرید به سالن نمایش مراجعه کردند و احتمالا هیچکدامشان هم حدس نمیزدند که قرار است چه اتفاقی بیفتد!
خندههای ممتد و دستزدنهای پیایی در طول نمایش فیلم «دعوتنامه» مهرداد فرید، شور و نشاط وصفناپذیری را به کاخ جشنواره بخشید. یک نسخه کمدی از مینیسریالهای «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد» که این بار در مشهد فیلمبرداری شده است و گویی سازندگانش قصد ساخت فیلم دینی هم داشتهاند اما نتیجه ...
جالبتر از خود فیلم البته اعتماد به نفس بالای تیم سازنده بود که در نشست خبری حاضر شدند و کارگردان فیلم دلیل واکنش منفی اهالی رسانه را «دینزدگی» مخاطبین در بعد از انقلاب دانست!!!
پس از این نشاط روحانی اهالی رسانه با طیب خاطر به تماشای «تابستان داغ» نشستند تا پس از گذشت دو روز لااقل یک فیلم سر وشکلدار و حسابی ببینند. فیلم اول ابراهیم ایرجزاد که هوشمندانه مخاطب را به دنبال داستانش میکشد و شخصیتهای فیلم را آرام آرام در 85 ذقیقه برایمان میشناساند.