سرویس پرونده: در حاشیه هفتمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار گفتگوی کوتاهی داشتیم با حجتالاسلام و المسلمین حمیدرضا غریب رضا از فعالان حوزه بینالملل و از داوران جشنواره عمار پیرامون کم و کیف آثار راهیافته به بخش مسابقه جشنواره که متن این گفتگو را در ادامه خواهید خواند.
غریب رضا در ابتدای این گفتگو گفت: امسال آثار زیادی درباره مدافعان حرم و مقاومت بهدستمان رسید که از یک مرحله داوری گذشت و به بخش مسابقه راه یافت. این آثار از لحاظ کمی و کیفی نشاندهنده این بود که فیلمسازان ما نسبت به حوادث منطقه و تغییرات قدرت در منطقه حساس هستند و نسبت به آن عکسالعمل نشان میدهند.
وی افزود: اما در میان این آثار خصوصاً در فیلمهای مربوط به سوریه مقداری هم موازیکاری وجود داشت که برای برونرفت از این مشکل به نظرم باید دبیرخانه عمار بهوسیله رایزنی با نهادهای مختلف راه کار کردن برای فیلمسازان را تسهیل نماید و موانعی که بر سر راه فیلمسازان این حوزه وجود دارد را برطرف نماید.
غریب رضا خاطرنشان کرد: دبیرخانه جشنواره عمار نه تنها در بحث هموارکردن راه برای ساخت فیلم بلکه در زمینه سوژهیابی و جهتدهی به فیلمسازان باید اقدامات بیشتر و جدیتری انجام دهد چرا که این جشنواره ظرفیت رشد بسیاری بالایی دارد و با این کار فیلمها از نظر کیفی و محتوایی بسیار پیشرفت خواهند کرد.
وی گفت: به نظرم سوژههای بسیار زیادی وجود دارد که جای آنها در عمار خالی است. به عنوان مثال در تمام کشورهایی که در آنها بیداری اسلامی رخ داده است هزاران سوژه وجود دارد که جای آنها در بخش بینالملل و بخش مقاومت جشنواره عمار خالی است و نیز اینکه فیلمها نباید فقط برای ایران تولید شود بلکه باید این فیلم به زبانهای مختلف ترجمه، دوبله و زیرنویس شود و در کشورهای مختلف اکران شود.
غریب رضا ادامه داد: مثلاً ما باید بدانیم برای میدان التحریر مصر چه بسازیم؟ عراق که دارد به دوران پسا داعش میرسد دغدغه مردمش چیست؟ درباره سوریه و حلب بعد از داعش و بعد از جنگ داخلی چه رویکردی داشته باشیم؟ باید ببینیم برای اینها چه پیامی داریم.