به گزارش حلقه وصل، دو کتاب از منشورات نشر «آرما» تجدید چاپ شدند. کتاب «فرهنگ اصطلاحات طلاب» یکی از این دو کتاب است که برای سومین مرتبه روانه بازار کتاب میشود.
شاید تا به حال، با فردی روحانی برخورد کردهاید و عباراتی را از او شنیده اید و معنای آنها را به وضوح درک نکردهاید! طلاب و روحانیون نیز از بدو ورود به حوزة علمیه، با مجموعهای از اصطلاحات و الفاظ روبرو میشوند که در ابتدا، برای آنها نامأنوس به نظر میآید، اما مدّتی بعد، طلاب تازه وارد نیز همین اصطلاحات را استفاده میکنند که ادبیاتی اختصاصی برای آنها به وجود میآورد. بدون شک، شناخت این اصطلاحات و الفاظ برای بسیاری جذاب است.
کتاب«فرهنگ اصطلاحات طلاب» مجموعهای از این اصطلاحات است که همزمان با بیان و توضیح بسیاری از اصطلاحات متداول میان روحانیون، آگاهسازی مناسبی نسبت به فرهنگ حاکم بر حوزهها دارد. از همین رو در این اثر برای بعضی اصطلاحات، توضیح بیشتری وجود دارد زیرا نویسنده معتقد است که توضیح بیشتر آنها می تواند نمایِ روشنتری از فرهنگِ و رسوم طلاب ارائه کند. اگرچه در این مجموعه نویسنده تلاش کرده تا بیشتر اصطلاحات متداول در حوزهها را گردآوری نماید ولی در مقدمه بر این نکته تأکید دارد که فقط قسمتی از این اصطلاحات را گردآوری نموده است و کامل نمودن آنها فرصت و همکاری بیشتری را می طلبد. افزون بر این، وی به این نکته نیز اشارهای دارد که برای آن که بیدلیل بر حجم اثر افزوده نشود از بیان و توضیحِ بسیاری از تعبیرات و ضربالمثلهای عربی، و یا اصطلاحاتِ علمی که کابرد عمومی ندارند، صرف نظر نموده است.
هرچه هست این کتاب، اثری نو و بدیع است که برای قشرها و مخاطبین مختلف، جذابیت خاصِ خود را دارد. زیرا از طرفی، حتی بسیاری از طلاب آگاهی درست و کاملی نسبت به بعضی از اصطلاحاتی که به کار میبرند، ندارند و از این جهت برای آنها جالب است که بدانند تعریف صحیح این اصطلاحات چیست.
نمونه آنکه بسیاری از طلاب برداشتی نادرست از اصطلاح تقریرنویسی داشته و آن را نوعی املا نویسی میپندارند. از دیگر سوی، خیلی از مردم علاقه دارند اطلاعات خویش را نسبت به طلاب- از لباس و خصوصیات ظاهری آنها گرفته تا عناوین اجتماعی آنها- کامل کنند. خیلیها میخواهند بدانند چرا بعضی روحانیون لباسِ خوشفُرمتری به نام لباده میپوشند؟ چرا زیر بغل لباسِ(= قبایِ) بعضی از روحانیون پاره است و چاک دارد؟ عناوین اجتماعی روحانیون، همچون حجت السلام، آیت الله، آیت الله العظمی و ...، با چه ملاکی به آنها داده می شود؟ آیا این عناوین را حوزه به طلاب میدهد یا مردم؟ درآمد طلاب از کجا تأمین میشود؟ شهریه، بر چه اساسی به طلاب داده میشود؟ همه اینها ابهامات و سؤالاتی هستند که پاسخ به آنها میتواند تصور مردم را نسبت به طلاب کامل کند و از همین رو کسب آگاهی در این باره برای بعضی مهم است.
افزون بر این، بعضی از اصطلاحاتِ طلاب گاهی در میان مردم نیز گسترش پیدا نموده و بعضی بدون توجه به اصل معنای کلمه، در محاوره های عادی خویش از آنها سود میبرند؛ مثلاً در سالهای اخیر عنوان «مباحثه طلبگی» به اصطلاحی رایج در فرهنگ اصطلاحات سیاسی - فرهنگی تبدیل شده آن گونه که رجال فرهنگ و سیاست در برخی از مناظرههای علمی یا سیاسی، دعواها و برخوردهای تندِ یکدیگر را با عنوان «مباحثه طلبگی» توجیه میکنند. این کتاب در چاپ سوم با قیمت هفت هزار و پانصد تومان منتشر شده است.
کتاب «نهم ربیع جهالتها، خسارتها» اثر مهدی مسائلی نیز دیگر کتابی است که تجدید چاپ شده و برای مرتبه دوم منتشر میشود.
هر ساله روز نهم ربیع الاول، در فاصلهای اندک از هفتهای که نام وحدت اسلامی را بر دوش میکشد، به فرصتی برای دشمنان امت اسلامی تبدیل میشود تا به وسیله جهالت عدهای خاص، وحدت و انسجام مسلمانان را هدف قرار داده و با ایجاد تفرقه میان آنان، به اهداف شوم خود نزدیکتر شوند.
در حالی که توصیه ائمه اطهار همواره بر احترام به مقدسات دیگر مذاهب اسلامی و حتی سایر ادیان الهی بوده است و اصول تعلیمات آن بزرگواران نیز بر اساس تزکیه و پاکسازی مردم از پلیدیها پایهگذاری شده است.
انجام چنین منکرات و بدعت هایی، آن هم با نام پیروی از مکتب اهل بیت نه تنها انحراف از خط و روش آن بزرگواران است، بلکه ظلم و خیانتی بزرگ به این مکتب حقه به شمار میرود که موجبات اضمحلال و تخریب وجهه آن را در پی خواهد داشت. این کتاب با قیمت هشت هزار و پانصد تومان روانه بازار کتاب شده است.